Kuorma-autot

Volvon raskas sähkökuorma-auto testissä: loistotulokset sekä toimintamatkassa että energiankulutuksessa

Ensimmäinen riippumaton energiatehokkuustesti on nyt tehty raskaalla täyteen kuormatulla täyssähköisellä Volvo kuorma-autolla Saksassa. Sähkökuorma-auto ylitti virallisen toimintamatkansa ja käytti 50 % vähemmän energiaa kuin vastaava dieselauto.
Volvon raskas sähkökuorma-auto testissä: loistotulokset sekä toimintamatkassa että energiankulutuksessa
Sähköinen voimansiirto on erittäin tehokas, mikä tekee täyssähkökuorma-autosta erittäin tehokkaan työkalun CO2-päästöjen vähentämisessä

LINKKI videoon sähkökuorma-auton testistä.

Koeajettu kuorma-auto oli Volvo FH Electric, paikallispäästötön ajoneuvo, jonka jatkuva teho on 490 kW ja kokonaismassa 40 tonnia. Saksalainen kuorma-autotoimittaja Jan Burgdorf testasi kuorma-autoa Green Truck -reitillä, 343 kilometriä pitkällä matkalla, joka sisältää erilaisia ​​moottoriteitä, mäkisiä maastoja ja tiukempia teitä, millä testataan eri valmistajien kuorma-autoja monenlaisissa olosuhteissa.

”Täytyy sanoa, että tällä kuorma-autolla on yhtä ketterä tai jopa ketterämpi ajaa kuin dieselautolla. Kuljettajat yllättyvät, kuinka helppoa sillä on ajaa, kuinka hiljainen se on ja kuinka hyvin se reagoi. Ei mitään tärinää”, Jan Burgdorf sanoo.

Volvo FH Electric piti keskinopeuden 80 km/h koko reitin ajan, mikä oli samalla tasolla dieselmoottorilla ja I-Save-polttoainetehokkuuspaketilla varustetun Volvo FH:n kanssa. Energiankulutuksella vain 1,1 kWh/km sähkökuorma-auton toimintamatka yhdellä latauksella oli 345 km.

"Nämä testitulokset osoittavat, että tavallisen työpäivän aikana on mahdollista ajaa jopa 500 kilometriä lyhyellä latauspysähdyksellä, esimerkiksi lounasaikaan", kertoo Tobias Bergman, Volvo Trucksin Press Test Director.

Green Truck -reitin testeissä Volvo FH Electric käytti 50 % vähemmän energiaa kuin vastaava dieselmoottorilla varustettu Volvo FH.

"Sähköinen voimansiirto on erittäin tehokas, mikä tekee täyssähkökuorma-autosta erittäin tehokkaan työkalun CO2-päästöjen vähentämisessä", Tobias Bergman sanoo.

Volvo Trucksin tavoitteena on, että sähköajoneuvot muodostavat puolet sen kuorma-automyynnistä vuonna 2030 ja vuonna 2040 uusien myytävien kuorma-autojen CO2-päästövähennys on 100 %.

"Olemme sitoutuneet Pariisin ilmastosopimukseen. Tieteeseen perustuvia tavoitteita on asetettu ja teemme töitä nopeuttaaksemme kehitystä maanteiden tavarakuljetuksiin liittyvien CO2-päästöjen dramaattiseksi vähentämiseksi. Uskon, että markkinoilla jo oleva laaja sähkökuorma-automallistomme on erittäin selkeä todiste siitä”, Tobias Bergman päättää.  

 

Testin ja koeajoauton tiedot:

 • Yhdistelmäpaino: 40 tonnia
 • Keskinopeus: 80 km/h
 • Energiankulutus: 1,1 kWh/km
 • Akkukapasiteetti: 540 kWh
 • Teho: 490 kW jatkuvaa tehoa
 • Testiradan kokonaispituus: 343 km
 • Toimintamatka yhdellä lautauksella: 345 km
 • Koeajetulla Volvo FH Electric -kuorma-autolla on mahdollista ajaa jopa 500 km työpäivän aikana, mikäli voidaan käyttää pikalatausta esimerkiksi lounastauolla.

 

Volvon sähkökuorma-automalliston tiedot:

 • Volvo Trucksilla on kuusi täyssähköistä kuorma-automallia, jotka kattavat laajasti monenlaiset kuljetustehtävät.
 • Volvo FH, FM ja FMX Electric -mallien yhdistelmäpaino on enintään 44 tonnia. Myynti on käynnissä Euroopassa ja tuotanto alkaa vuoden 2022 jälkimmäisellä puoliskolla.
 • Volvo FL ja FE Electricin sarjatuotanto Euroopassa kaupunkijakelua ja jätteenkäsittelyä varten aloitettiin vuonna 2019.
 • Volvo VNR Electricin tuotanto Pohjois-Amerikassa alkoi vuonna 2020.
   

LINKKI korkearesoluutiokuviin

LINKKI videoon sähkökuorma-auton testistä

LINKKI sähkökuorma-autojen verkkosivulle

Lisätiedot:

Janne Silvonen
Commercial and Technical Manager Electromobility, Volvo Finland Ab
+358 40 922 3206
janne.silvonen@volvo.com
LinkedIn

 

Volvo Trucks (maahantuonti: Volvo Finland Ab)
Volvo Trucks myy asiakkailleen kuljetusten kokonaisratkaisuja. Yritys tarjoaa täyden tuotevalikoiman keskiraskaista raskaisiin kuorma-autoihin, ja maailmanlaajuisesti sillä on 2 200 toimipisteen verkosto noin 130 maassa. Vuonna 2023 toimitettiin maailmanlaajuisesti noin 145 000 Volvo kuorma-autoa. Volvo Trucks on osa Volvo Groupia, joka on maailman johtavia kuorma- ja linja-autojen, rakennuskoneiden sekä meri- ja teollisuusmoottorien valmistajia. Volvo Group tarjoaa myös kokonaisvaltaisia rahoitus- ja palveluratkaisuja. Volvo Trucksin työ perustuu yhtiön perusarvoihin, jotka ovat laatu, turvallisuus ja ympäristöstä huolehtiminen.