Kuorma-autot

Volvo Trucks lisää I-Shift-vaihteiston vaihtamisnopeutta jopa 30 %

Volvo Trucksin älykäs ja automatisoitu I-Shift-vaihteisto on nyt nopeampi kuin koskaan. Nopeampi reagointi parantaa sekä diesel- että sähkökäyttöisten raskaiden kuorma-autojen ajettavuutta.
Volvo Trucks lisää I-Shift-vaihteiston vaihtamisnopeutta jopa 30 %
Jopa 30 % nopeamman vaihtamisen ansiosta kuljettajat kokevat varmasti erittäin positiivisen eron.

Merkittävä ajettavuuden parannus, joka on lisätty voimansiirtoihin kaikilla päästötasoilla, saavutetaan uudella tavalla, jolla I-Shift-vaihteisto on vuorovaikutuksessa moottorin kanssa. Päivitys sisältää nopeamman kytkimen aktivoinnin, joka johtaa lyhyempään vääntömomentin katkokseen. Se tekee myös vaihteiden vaihtamisesta tasaisempaa, mikä tekee ajokokemuksesta harmonisemman.


”Nopeampi vaihtaminen mahdollistaa vaihteiden valinnan optimoinnin tehokkaammin. Ja mitä enemmän vaihteen vaihtoja tie ja maasto vaativat, sitä enemmän kuljettaja arvostaa parannuksia. Jopa 30 % nopeampi vaihteisto on nyt mahdollista I-Shiftillä, joten kuljettajat kokevat varmasti erittäin positiivisen eron”, kertoo Pär Bergstrand, Volvo Trucksin Heavy Duty Transmission Manager.


Nopea vaihtaminen saavutetaan useiden tärkeiden parannusten perusteella. Ensinnäkin päivitetyt anturit tarjoavat nyt tarkempaa tietoa ohjausyksikölle, jossa on uusi ohjelmisto ja nopeampi mikroprosessori, mikä nopeuttaa laskenta-aikoja. Toiseksi vaihdelaatikon jarruun lisätty levy saa sen reagoimaan nopeammin ennen vaihteenvaihtoa, joten se voidaan tehdä aikaisemmin. Lopuksi ilmamäärää on myös vähennetty erilaisissa käyttöjärjestelmissä, kuten vaihdehaarukoissa, kytkimessä ja vaihteistojarrussa, mikä mahdollistaa nopeamman vaihteenvaihdon.


Kun I-Shift esiteltiin vuonna 2001, se oli ensimmäinen raskaisiin kuorma-autoihin suunniteltu automaattivaihteisto. Se pystyy toimimaan koko voimansiirron kanssa, koska tämä voimansiirtojärjestelmä on räätälöity moottoriin ja ajoneuvon osiin jo kehitysvaiheesta lähtien, mikä osaltaan vähentää polttoaineenkulutusta – ja siten ympäristövaikutuksia. Se myös lisää turvallisuutta ja tuo muita tärkeitä etuja, kuten vähentää melua, tärinää ja kuljettajan fyysistä rasitusta.


Nämä viimeisimmät edistysaskeleet 30 % nopeampien vaihteiden vaihtamiseksi ovat lisätodisteita Volvon jatkuvista parannustoimista parantaakseen ajettavuutta kaikin puolin. ”Vuosien varrella tehtyjen parannusten ja uusien muunnelmien myötä I-Shiftillä on ollut erinomainen kyky ratkaista yhä kehittyneempiä tehtäviä tehokkailla tavoilla. Tämä ei tarkoita pelkästään korkeaa suorituskykyä ja polttoainetehokkuutta, vaan myös erinomaista ajettavuutta ja mukavuutta kuljettajille”, Pär Bergstrand sanoo.


Nykyään kaikissa Volvon raskaissa kuorma-autoissa on vakiona I-Shift. Sen käyttöönoton jälkeen yli miljoona kuorma-autoa on myyty maailmanlaajuisesti Volvon ainutlaatuisella I-Shift-teknologialla.

 

LINKKI korkearesoluutiokuviin

Lisätiedot:

Antti Heinonen
Tuotepäällikkö, Volvo Finland Ab
+358 10 655 5853
antti.heinonen@volvo.com

Volvo Trucks (maahantuonti: Volvo Finland Ab)
Volvo Trucks myy asiakkailleen kuljetusten kokonaisratkaisuja. Yritys tarjoaa täyden tuotevalikoiman keskiraskaista raskaisiin kuorma-autoihin, ja maailmanlaajuisesti sillä on 2 200 toimipisteen verkosto noin 130 maassa. Vuonna 2023 toimitettiin maailmanlaajuisesti noin 145 000 Volvo kuorma-autoa. Volvo Trucks on osa Volvo Groupia, joka on maailman johtavia kuorma- ja linja-autojen, rakennuskoneiden sekä meri- ja teollisuusmoottorien valmistajia. Volvo Group tarjoaa myös kokonaisvaltaisia rahoitus- ja palveluratkaisuja. Volvo Trucksin työ perustuu yhtiön perusarvoihin, jotka ovat laatu, turvallisuus ja ympäristöstä huolehtiminen.