Kuorma-autot

Raskas Volvo-sähkökuorma-auto ensiesiteltiin Suomessa

Raskaisiin paikallisiin kuljetuksiin ja alueelliseen jakeluun suunniteltu Volvo FM Electric -täyssähkökuorma-auto ensiesiteltiin Suomessa. Sarjatuotanto Volvon raskaille sähkökuorma-autoille käynnistyy CO2-vapaalla Tuven tehtaalla Göteborgissa syksyllä.
Raskas Volvo-sähkökuorma-auto ensiesiteltiin Suomessa
Volvo FM Electric -täyssähkökuorma-auto ensiesiteltiin Suomessa. Sarjatuotanto alkaa syksyllä.

Volvo Trucks avasi virallisesti toukokuun alussa tilauskirjat raskaille sähkökuorma-autoille. Syksyllä alkavaa Volvo FH, FM ja FMX Electricin tuotantoa kasvatetaan asteittain. Keskiraskaat sähkökuorma-automallit Volvo FE ja FL ovat jo sarjatuotannossa ja niitä on myös toimitettu asiakkaille Suomeen.


”Täyssähkökuorma-autojen kysyntä on kasvanut Suomessa viime syksystä lähtien. Hiljaisten ja paikallispäästöttömien kuljetusratkaisujen tarjoamisesta on muodostumassa asiakkaille kilpailuetu”, Volvo Trucksin sähköisistä kuljetusratkaisuista vastaava tuotepäällikkö Janne Silvonen kertoo.


Volvo Trucksin tavoitteena on, että sähköajoneuvot muodostavat puolet sen kuorma-automyynnistä vuonna 2030.


Akkutuotanto alkaa Belgian Gentissä sijaitsevalla tehtaalla
Akkutuotannon aloitus FH, FM ja FMX -sähkökuorma-automalleihin vahvistaa entisestään Volvon kattavaa sähkökuorma-automallistoa. Integroimalla akkujen kokoonpanoprosessin tuotantoon Volvo Trucks lyhentää läpimenoaikoja ja varmistaa tehokkaiden akkujen saannin ja samalla lisää kierrätysastetta.


Sähköisiä ratkaisuja useimpiin kuljetustarpeisiin
Volvo Trucksilla on tällä hetkellä maailmanlaajuisesti markkinoiden täydellisin sähkökuorma-automallisto, joka kattaa kaiken kaupunkijakelusta ja jätteenkäsittelystä kaupunkirakentamiseen ja alueellisiin kuljetuksiin.


Euroopassa tehdyt testit ovat osoittaneet, että raskailla täyssähkökuorma-autoilla on mahdollista ajaa noin 40 tonnin yhdistelmämassalla tavallisen työpäivän aikana jopa 500 kilometriä, mikäli on mahdollista käyttää pikalatausta esimerkiksi lounastauon aikana. 

Lisätiedot:

Janne Silvonen
Commercial and Technical Manager Electromobility, Volvo Finland Ab
+358 40 922 3206
janne.silvonen@volvo.com
LinkedIn

 

Volvo Trucks (maahantuonti: Volvo Finland Ab)
Volvo Trucks myy asiakkailleen kuljetusten kokonaisratkaisuja. Yritys tarjoaa täyden tuotevalikoiman keskiraskaista raskaisiin kuorma-autoihin, ja maailmanlaajuisesti sillä on 2 200 toimipisteen verkosto noin 130 maassa. Vuonna 2023 toimitettiin maailmanlaajuisesti noin 145 000 Volvo kuorma-autoa. Volvo Trucks on osa Volvo Groupia, joka on maailman johtavia kuorma- ja linja-autojen, rakennuskoneiden sekä meri- ja teollisuusmoottorien valmistajia. Volvo Group tarjoaa myös kokonaisvaltaisia rahoitus- ja palveluratkaisuja. Volvo Trucksin työ perustuu yhtiön perusarvoihin, jotka ovat laatu, turvallisuus ja ympäristöstä huolehtiminen. 

Voimmeko kertoa sinulle lisää Volvo kuorma-autoista ja palveluista?

Lue lisää Volvo Trucks -uutisia: