Kuorma-autot

DHL ja Volvo Trucks aloittavat uuden päästöttömän yhteistyön jopa 44 sähkökuorma-auton tilauksella

Volvo Trucks ja Deutsche Post DHL Group ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen nopeuttaakseen siirtymistä nollapäästöisiin ajoneuvoihin. DHL aikoo tehostaa siirtymistään raskaisiin sähkökuorma-autoihin ottamalla käyttöön yhteensä 44 uutta sähkökäyttöistä Volvo-kuorma-autoa Euroopan reiteillä.
DHL ja Volvo Trucks aloittavat uuden päästöttömän yhteistyön jopa 44 sähkökuorma-auton tilauksella
Tärkeä tekijä DHL:n päätöksessä nopeuttaa siirtymistä nollapäästöisiin ajoneuvoihin oli positiiviset kokemukset, joita sillä on sähköisen Volvo-kuorma-auton käytöstä Lontoossa.

Suunniteltu tilaus sisältää 40 kpl Volvo FE ja Volvo FL -mallin sähkökuorma-autoja pakettitoimituksiin kaupunkiliikenteessä. Myös pidemmille reiteille tarkoitetut sähkökuorma-autot ovat osa suunnitelmaa, ja DHL on päättänyt alkaa käyttää Volvo-kuorma-autoja alueellisessa kuljetuksissa aloittaen neljällä Volvo FM Electric -kuorma-autolla Isossa-Britanniassa.


Ensimmäiset kuorma-autot on jo tilattu, DHL Parcel UK on tilannut kuusi ja DHL Freight kaksi. Näin Deutsche Post DHL Group säästää vuosittain lähes 600 tonnia hiilidioksidia ja lähes 225 000 litraa dieselpolttoainetta.


"Olemme sitoutuneet vastaamaan asiakkaiden kasvavaan kysyntään vihreille ja kestäville ratkaisuille sekä saavuttamaan pitkän aikavälin tavoitteemme nollapäästöistä vuoteen 2050 mennessä. Logistiikkapalveluiden tarjoajana ajoneuvokannan muuttaminen on tärkeä keino hiilidioksidipäästöjen välttämiseksi myös tien päällä. Useat osastomme hyötyvät siis tästä sopimuksesta Volvo Trucksin kanssa", kertoo Pablo Ciano, Deutsche Post DHL Groupin Executive Vice President for Corporate Development.


Tärkeä tekijä DHL:n päätöksessä nopeuttaa siirtymistä nollapäästöisiin ajoneuvoihin on positiiviset kokemukset, joita se on saanut sähköisen Volvo-kuorma-auton käytöstä Lontoossa marraskuusta 2020 lähtien – viimeisen mailin toimituksista West Endin ostosalueelle. Ajoneuvo oli ensimmäinen täyssähköinen kaupallinen raskas kuorma-auto, jota käytettiin kaupunkilogistiikassa Isossa-Britanniassa.


”DHL on tärkeä maailmanlaajuinen logistiikkatoimittaja, joka on sitoutunut vähentämään ilmastonmuutokseen kohdistuvia vaikutuksia. Yhdessä voimme vaikuttaa parempaan, ja olen ylpeä siitä, että teemme yhteistyötä kumppanuuden hengessä ja pyrimme saavuttamaan tieteeseen perustuvat tavoitteemme ilmastovaikutusten vähentämiseksi”, sanoo Roger Alm, Volvo Trucksin johtaja.


Yhteistyö sisältää Volvon uusien teknologioiden käyttöönoton ja yhteisen kehitystoiminnan sähköistyksen saralla. Sopimus sisältää myös Volvo Trucksin analyysin DHL:n kuljetustoiminnasta tavoitteena varmistaa räätälöityjen sähkökuljetusratkaisujen onnistunut käyttöönotto.


Volvo Trucks on raskaiden täyssähkökuorma-autojen markkinajohtaja Euroopassa 42 %:n markkinaosuudella vuonna 2021. Jo vuonna 2019 Volvo Trucks aloitti sähkökuorma-autojen sarjatuotannon yhtenä ensimmäisistä kuorma-automerkeistä maailmassa. Yhtiö on toimittanut sähkökuorma-autoja laajalle joukolle asiakkaita Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Australiassa.

 

LINKKI korkearesoluutiokuviin

LINKKI aiheeseen liittyvään lehdistötiedotteeseen

Lisätiedot:

Janne Silvonen
Commercial and Technical Manager Electromobility, Volvo Finland Ab
+358 40 922 3206
janne.silvonen@volvo.com
LinkedIn

 

Volvo Trucks (maahantuonti: Volvo Finland Ab)
Volvo Trucks myy asiakkailleen kuljetusten kokonaisratkaisuja. Yritys tarjoaa täyden tuotevalikoiman keskiraskaista raskaisiin kuorma-autoihin, ja maailmanlaajuisesti sillä on 2 200 toimipisteen verkosto noin 130 maassa. Vuonna 2023 toimitettiin maailmanlaajuisesti noin 145 000 Volvo kuorma-autoa. Volvo Trucks on osa Volvo Groupia, joka on maailman johtavia kuorma- ja linja-autojen, rakennuskoneiden sekä meri- ja teollisuusmoottorien valmistajia. Volvo Group tarjoaa myös kokonaisvaltaisia rahoitus- ja palveluratkaisuja. Volvo Trucksin työ perustuu yhtiön perusarvoihin, jotka ovat laatu, turvallisuus ja ympäristöstä huolehtiminen.