Kuorma-autot

Volvo Trucks vähentää polttoaineenkulutusta 18 % tietestissä

Saksassa tehty riippumaton testi osoittaa, että Volvon polttoainetehokkuuden lippulaiva, hiljattain päivitetty I-Savella varustettu Volvo FH kuluttaa lähes 18 % vähemmän polttoainetta* verrattuna samaan testiin neljä vuotta sitten.
Volvo Trucks vähentää polttoaineenkulutusta 18 % tietestissä
AdBluen kulutuksesta on tullut yhä tärkeämpi elinkaarikustannusten kannalta.

Riippumattoman saksalaisen Trucker-lehden hiljattain tehdyssä testissä 32-tonnisella I-Savella varustetulla Volvo FH 460:llä ajettiin yleisillä teillä 343 km:n pituinen reitti, johon sisältyi erilaisia ​​moottoriteitä, mäkistä maastoa ja tiukempia teitä.


Verrattuna vuonna 2018 tehtyyn samaan testiin – ennen kuin Volvo esitteli I-Save-polttoaineensäästöpaketin – testattu Volvo FH 460 I-Savella saavutti vaikuttavan 18 %:n yhdistetyn vähennyksen dieselin ja AdBluen kulutuksessa keskikulutuksen ollessa vain 21,48 l /100 km.


"Polttoaineen käyttöä tehostaa I-Save-pakettiin liittyen tehdyt parannukset turbo compound -moottoriin, älykkäämpään uuteen ohjelmistoon ja parannettuun aerodynamiikkaan. Tämä riippumaton testi on lisätodiste I-Saven suuresta ja positiivisesta vaikutuksesta polttoaineenkulutukseen”, sanoo Helena Alsiö, Volvo Trucksin Vice President Powertrain Product Management.


Alhainen AdBluen kulutus yhä tärkeämpää

AdBluen kustannuksiin on aiemmin kiinnitetty vain vähän huomiota. Tämä on muuttunut dramaattisesti sen jälkeen kun sen hinta on noussut yli 100 % monilla markkinoilla. Volvo on uudessa testissä onnistunut pitämään myös AdBluen kulutuksen alhaisella kuuden prosentin tasolla dieselin kulutuksesta.


”Dieselin ja AdBluen sisältämästä kokonaispolttoainetaloudesta on tullut yhä tärkeämpi mittari elinkaarikustannusten kannalta. Keskitymme aina siihen, että polttoaineen kokonaiskustannukset ovat mahdollisimman alhaiset”, Helena Alsiö jatkaa.


Tehokkaat moottorit – avain CO2-päästöjen vähentämiseen

Vaikka Volvo Trucksin tavoitteena on, että sähköisten kuorma-autojen osuus sen maailmanlaajuisesta kuorma-autojen myynnistä vuonna 2030 on puolet, dieselmoottorilla on edelleen tärkeä rooli CO2-päästöjen vähentämisessä. Voimansiirtolinjan I-Save-päivitysten ansiosta saatu parempi tehokkuus on yksi tärkeä tapa vähentää CO2-päästöjä. Turbo Compound -moottori on myös sertifioitu käytettäväksi uusiutuvalla dieselillä, joka vähentää merkittävästi CO2-päästöjä.


Tietoa testistä ja kuorma-autosta:

 • Testin suoritti Jan Burgdorf Trucker- ja VerkehrsRundschau-lehdistä Saksassa
 • Testireitin kokonaispituus: 343 km. Reitillä testataan eri valmistajien kuorma-autoja monenlaisissa olosuhteissa
 • Yhdistelmän kokonaispaino: 32 tonnia
 • Asetettu nopeus vakionopeudensäätimeen: 85 km/h
 • Testattu kuorma-auto 2022: I-Savella varustettu Volvo FH 460, 3. sukupolvi. Euro 6
 • Testattu kuorma-auto vuonna 2018: Volvo FH 460. Euro 6
 • Keskinopeus:
  • 2022: 79,9 km/h
  • 2018: 79,8 km/h
 • Polttoaineenkulutus mukaan lukien AdBlue*:
  • 2022: 21,48 l/100km. AdBluen kulutus prosenteissa dieselistä: 6,2 %
  • 2018: 26,15 l/100km
    

Tietoa Volvon I-Savesta:

 • I-Save julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 2019
 • Volvon Turbo Compound -teknologialla varustettu 13 litran moottori D13TC mahdollistaa ajamisen matalilla moottorin kierrosluvuilla ja suurilla vaihteilla pidempään
 • Uusi I-Torque-toiminto hallitsee vaihteenvalintaa, moottorin vääntömomenttia ja jarrutusta, kun I-Cruise on aktivoitu. Toiminto käyttää I-See:tä katsomaan edessä olevaa tietä ja arvioimaan, kuinka paljon vääntömomenttia moottori tarvitsee toimiakseen mahdollisimman energia- ja polttoainetehokkaasti kuorma-auton kokonaispainon perusteella.

 

* Todellinen polttoainetalous voi vaihdella riippuen monista tekijöistä, kuten ajonopeudesta, vakionopeudensäätimen käytöstä, ajoneuvon kokoonpanosta, ajoneuvon kuormasta, todellisesta topografiasta, kuljettajan ajokokemuksesta, ajoneuvon huollosta ja sääolosuhteista.

 

LINKKI korkearesoluutiokuviin

Lisätiedot:

Antti Heinonen
Tuotepäällikkö, Volvo Finland Ab
+358 10 655 5853
antti.heinonen@volvo.com

Volvo Trucks (maahantuonti: Volvo Finland Ab)
Volvo Trucks myy asiakkailleen kuljetusten kokonaisratkaisuja. Yritys tarjoaa täyden tuotevalikoiman keskiraskaista raskaisiin kuorma-autoihin, ja maailmanlaajuisesti sillä on 2 200 toimipisteen verkosto noin 130 maassa. Vuonna 2023 toimitettiin maailmanlaajuisesti noin 145 000 Volvo kuorma-autoa. Volvo Trucks on osa Volvo Groupia, joka on maailman johtavia kuorma- ja linja-autojen, rakennuskoneiden sekä meri- ja teollisuusmoottorien valmistajia. Volvo Group tarjoaa myös kokonaisvaltaisia rahoitus- ja palveluratkaisuja. Volvo Trucksin työ perustuu yhtiön perusarvoihin, jotka ovat laatu, turvallisuus ja ympäristöstä huolehtiminen. 

Lue lisää Volvo Trucks -uutisia: