Kuorma-autot

Volvo Älykäs Rengaspalvelu parantaa kuorma-autojen turvallisuutta ja tehokkuutta seuraamalla renkaiden tilannetta reaaliajassa

Suomessa vuonna 2019 lanseeratun Volvo Älykäs Rengaspalvelun avulla kuljetusyritys voi seurata renkaiden ilmanpainetta ja lämpötilaa reaaliaikaisesti. Kuljettaja ja kuljetusyritys ovat jatkuvasti ajan tasalla renkaiden tilasta, mikä tarkoittaa, että renkailla voi ajaa turvallisesti ja tehokkaasti. Mikäli renkaaseen tulee vuoto, sovellus lähettää hälytyksen Volvolle ja palvelun käyttäjälle. Palvelun avulla rengashuolto on paljon helpompaa suunnitella yhdessä kuljettajan kanssa.
Tien päällä tulee vähemmän yllätyksiä ja tieturvallisuus paranee merkittävästi Volvo Älykäs Rengaspalvelun avulla.
Tien päällä tulee vähemmän yllätyksiä ja tieturvallisuus paranee merkittävästi Volvo Älykäs Rengaspalvelun avulla.

Volvo Älykäs Rengaspalvelun ansiosta renkailla saa ajettua turvallisesti. Samalla säästyy rahaa, kun tien päällä voidaan välttyä turhilta rengasvaurioilta. Palvelun avulla kuljetusliike voi hallita ja ennakoida rengaskulut täysin. Samoilla renkailla voi ajaa pidempään, jolloin rengashankintojen tarve vähenee. 20 prosenttia liian alhainen rengaspaine nostaa polttoainekulutusta kolme prosenttia. Samalla renkaan käyttöikä laskee 25 prosenttia. Myös ympäristön kannalta on järkevää, että samoilla renkailla pystyy ajamaan pidempään ja rengashuollot voidaan hoitaa ennakoivasti. Palvelulla on jo lukuisia tyytyväisiä asiakkaita Suomessa.

”Kehitimme Volvo Älykäs Rengaspalvelun Suomessa 2019 ja asiakkaamme ovat todenneet sen erittäin toimivaksi. Palvelu toimii kaikissa Volvon toimipisteistä ja on merkistä riippumatonta, eli kuljetusyrityksen koko kalusto – perävaunut mukaan lukien – voidaan liittää palvelun seurantaan. Renkaisiin asennettavat anturi pystymme asentamaan kaikkialla Suomessa”, Volvo Finland Ab:n jälkimarkkinajohtaja Tommy Lindholm kertoo.

”Volvo Älykäs Rengaspalvelu soveltuu kaikkiin kuljetustehtäviin kaukoliikenteestä jakeluun. Meille on tärkeää, että voimme tarjota kokonaispalvelua asiakkaillemme, sisältäen kuljetustehtävään optimoidun kuorma-auton, kattavat huoltopalvelut ja turvalliset renkaat. Yhdistelmän käytettävyys nousee”, Lindholm jatkaa.

Volvo Älykäs Rengaspalvelu vähentää rengasvaurion riskiä – näin palvelu toimii

  1. Renkaiden ilmanpainetta ja lämpötilaa seurataan renkaisiin asennettavien antureiden avulla.
  2. Ohjausyksikkö välittää tiedot Volvon pilvipalveluun, jonne mittaustieto tallentuu.
  3. Kuljettaja tai auton omistaja saa mittaustiedot ja hälytykset älypuhelimen sovellukseen.
  4. Volvon jälleenmyyjät hallinnoivat ja aktivoivat sovellukset. Jälleenmyyjät valvovat renkaita ja koordinoivat korjaukset asiakkaiden kanssa.
  5. Vuotava rengas voidaan korjata esimerkiksi seuraavana päivänä ajotauon aikana. Näin on mahdollista välttää renkaan täydellinen vaurioituminen, ja työt voivat jatkua suunnitelmien mukaisesti.

Volvon valtakunnallisella palveluverkostolla on pitkät aukioloajat: huoltopisteet ovat avoinna arkisin kello 6–23 ja lauantaisin kello 7–15, hieman paikkakunnasta riippuen. Tämä mahdollistaa joustavat ja asiakkaiden tarpeisiin sopivat huoltokäynnit.

Uudet verkkosivut avattu

Volvo Älykäs Rengaspalvelusta voi lukea lisää verkkosivuilla: www.volvotrucks.f/alykasrengaspalvelu

Renkaiden tai akselien määrä ei ole rajoitettu

Volvo Älykäs Rengaspalvelussa renkaiden tai akselien määrä ei ole rajoitettu, renkaiden tilan valvonnan saa myös pitkiin yhdistelmiin.

Volvo Älykäs Rengaspalvelu on ollut useassa suomalaisyrityksessä käytössä Suomessa nyt muutamien vuosien ajan. Palvelua käyttäneiltä asiakkailta on saatu positiivista palautetta. Suurin hyöty on tullut siitä, että kuljetusliikkeet ovat saaneet tiedon vuodoista, joita ei olisi muuten huomattu. Yllättäviltä rengasrikoilta on voitu välttyä.

”Volvo Älykäs Rengaspalvelulla on suuri markkinapotentiaali. Olemme Suomessa edelläkävijöitä palveluun liittyen, sillä muissa maissa palvelun käyttöönottoa vielä suunnitellaan”, jälkimarkkinajohtaja Tommy Lindholm kertoo.

Lisätiedot:

Tommy Lindholm
Jälkimarkkinajohtaja, Volvo Finland Ab,
puh. +358 10 655 5847
e-mail: tommy.v.lindholm@volvo.com


Volvo Trucks (maahantuonti: Volvo Finland Ab)
Volvo Trucks myy asiakkailleen kuljetusten kokonaisratkaisuja. Yritys tarjoaa täyden tuotevalikoiman keskisuurista raskaisiin kuorma-autoihin, ja maailmanlaajuisesti sillä on vahva 2 300 toimipisteen verkosto noin 130 maassa. Vuonna 2022 toimitettiin maailmanlaajuisesti noin 145 000 Volvo kuorma-autoa. Volvo Trucks on osa Volvo Groupia, joka on maailman johtavia kuorma- ja linja-autojen, rakennuskoneiden sekä meri- ja teollisuusmoottorien valmistajia. Volvo Group tarjoaa myös kokonaisvaltaisia rahoitus- ja palveluratkaisuja. Volvo Trucksin työ perustuu yhtiön perusarvoihin, jotka ovat laatu, turvallisuus ja ympäristöstä huolehtiminen. 

Volvo Älykäs Rengaspalvelu

Volvon Älykkään Rengaspalvelun ansiosta saat ajettua renkaillasi turvallisesti ja tehokkaasti. Palvelun avulla säästät aikaa, rahaa ja renkaita. Kysy lisää valtuutetusta Volvo huollosta!

Lue lisää Volvo Trucks -uutisia

Latest Press Release

Latest Press Release

Voimmeko kertoa sinulle lisää Volvo kuorma-autoista ja palveluista?