Kuorma-autot

Volvo Trucks valmiina sähköistämään suuren osan tavarakuljetuksista

Kolmen uuden, täysin sähkökäyttöisen raskaan mallin myynnin alkaessa tänä vuonna Volvo Trucks uskoo, että aika on oikea raskaan tieliikenteen nopealle sähköistykselle. Tämä myönteinen näkymä perustuu Volvon sähkökuorma-autojen kykyyn vastata monenlaisiin kuljetustarpeisiin. Esimerkiksi EU:ssa lähes puolet kaikista kuorma-autokuljetuksista voitaisiin sähköistää lähitulevaisuudessa.
Volvo Trucks valmiina sähköistämään suuren osan tavarakuljetuksista
Kolmen uuden tuotteen myötä Volvo Trucksin sähköajoneuvovalikoima voi auttaa vähentää maantiekuljetusten ilmastovaikutuksia merkittävästi.

Suuret kansalliset ja kansainväliset kuljetusten ostajat osoittavat suurta kiinnostusta sähköajoneuvoihin. Tämä perustuu yritysten omiin kunnianhimoisiin ilmastotavoitteisiin sekä kuluttajakysyntään, joka kohdistuu fossiilittomiin ja entistä puhtaampiin kuljetuksiin.

"Yhä useammat kuljetusyritykset huomaavat, että niiden on aloitettava sähköistysprosessi nyt niin ympäristöä ajatellen että kilpailullisista syistä vastatakseen vastuullisia kuljetuksia koskeviin asiakasvaatimuksiin. Volvo Trucksin kattavan sähköautovalikoiman ansiosta aiempaa useammat kuljetusyritykset pystyvät siirtymään sähköön", toteaa Volvo Trucksin toimitusjohtaja Roger Alm.

Sähköinen kuorma-automallisto kasvaa kolmella uudella raskaalla kuorma-autolla

Uusien, sähkökäyttöisten Volvo FH- ja Volvo FM -mallien myynnin alkamisen myötä sähköiset kuljetukset ovat nyt mahdollisia kaupunkialueiden lisäksi myös alueellisessa, kaupunkien välisessä liikenteessä. Lisäksi uusi, sähkökäyttöinen Volvo FMX -malli antaa käyttöön uusia keinoja pyrittäessä muuttamaan rakennuskuljetuksia entistä hiljaisemmiksi ja puhtaammiksi.

Uusien sähkömallien tuotanto Euroopan markkinoille alkaa vuoden 2022 jälkimmäisellä puoliskolla. Ne palvelevat kaupunkikuljetuksia, joita varten Volvo FL Electric ja Volvo FE Electric ovat olleet sarjatuotannossa samoilla markkinoilla vuodesta 2019. Pohjois-Amerikassa Volvo VNR Electricin myynti alkoi joulukuussa 2020. Uusien kuorma-automallien myötä Volvo Trucksin valikoimassa on tällä hetkellä kuusi keskiraskasta ja raskasta sähkökuorma-autoa, mikä tekee siitä alan kattavimman kaupallisen sähkökuorma-autojen valikoiman.

”Myös täällä Suomessa olemme sen tosiseikan edessä, että raskaan liikenteen päästöjen vähentämiseksi on löydettävä uusia teknisiä ratkaisuja. Olemme ottaneet ensi askeleet Volvon sarjavalmisteisten täyssähköautojen myynnissä Suomessa jo aikaisemmin ja nyt täyssähköautojen mallivalikoiman laajentuessa myös raskaampiin kuljetuksiin, voimme jatkossa tarjota aivan uudenlaisia ratkaisuja päästöttömiin kuljetuksiin”, toteaa Volvo Finlandin myyntijohtaja Reino Manninen.

Kattaa lähes puolet EU:n kuljetustarpeista

Tutkimukset osoittavat, että kasvatettaessa määrää tuotteista, joilla on suurempi kantavuus, tehokkaampi voimansiirto ja jopa 300 km:n kantama, Volvo Trucksin sähköinen valikoima voisi kattaa noin 45 % kaikista Euroopassa kuljetetuista tavaroista. * Tämä mahdollistaa maantiekuljetuksista aiheutuvien ilmastovaikutusten merkittävän vähentämisen. Ne tuottavat virallisten tilastojen mukaan noin 6 prosenttia EU:n yhteenlasketuista hiilidioksidipäästöistä.

"Euroopassa ja myös muualla maailmassa on lähitulevaisuudessa valtava potentiaali kuorma-autokuljetusten sähköistämiseen", Roger Alm sanoo. "Tämän osoittamiseksi olemme asettaneet kunnianhimoisen tavoitteen, jonka mukaan sähkökuorma-autojen osuus on puolet myynnistämme vuoteen 2030 mennessä. Nämä kolme nyt julkistettavaa raskasta kuorma-autoa ovat valtava harppaus kohti tämän tavoitteen saavuttamista."

Laaja valikoima sähköajoneuvoratkaisuja

Sähköajoneuvojen lisäksi Volvo Trucksin sähköistämisohjelma sisältää kokonaisratkaisun, jonka lukuisat huolto-, kunnossapito- ja rahoitusratkaisut sekä muut vaihtoehdot voivat helpottaa ja nopeuttaa siirtymistä sähköistettyihin kuljetuksiin. Kokonaisvaltainen palveluntarjonta auttaa asiakkaita säilyttämään tuottavuuden ja pitämään uuden, sähkökäyttöisen kuljetuskaluston hallinnassa.

"Näillä sähköisillä kokonaisratkaisuilla, joita pystymme tarjoamaan yhdessä maailmanlaajuisen jälleenmyyjä- ja huoltokorjaamoverkoston kanssa, on keskeinen rooli asiakkaan menestyksen varmistamisessa", Roger Alm katsoo.

Vetypolttokennoja hyödyntävät sähkökuorma-autot tulossa seuraavaksi

Pidemmälle tulevaisuuteen mentäessä jopa pitkien matkojen raskaat kuljetukset voidaan ajaa sähköajoneuvoilla. Volvo Trucks aikoo käyttää vetypolttokennoja sähkön tuotantoon vastatakseen vaatimuksiin, jotka koskevat sekä suurta kuormakapasiteettia että paljon entistä pidempää toimintasädettä.

"Tämä tekniikka kehittyy nopeasti, ja tavoitteenamme on muuttaa myös pitkät ajomatkat sähköisiksi käyttämällä sekä akkuja että polttokennoja", Roger Alm toteaa. "Tavoitteenamme on aloittaa polttokennoja hyödyntävien sähkökuorma-autojen myynti tämän vuosikymmenen jälkipuoliskolla, ja luotamme tähän aikatauluun."

Volvo Trucksin sähköajoneuvovalikoima Euroopassa

Mallit

  • Volvo FH Electric, alue- ja kaukokuljetuksiin.
  • Volvo FM Electric, monipuolinen kuorma-auto raskaisiin paikallisiin kuljetuksiin ja alueelliseen jakeluun.
  • Volvo FMX Electric, entistä puhtaampiin ja hiljaisempiin rakennuskuljetuksiin.
  • Volvo FE Electric, paikalliseen jakeluun ja kaupunkijakeluun, jätekuljetuksiin.
  • Volvo FL Electric, paikalliseen jakeluun ja kaupunkijakeluun.
  • Valikoimaan kuuluu myös Volvo VNR Electric Pohjois-Amerikan markkinoille.

Tekniset tiedot

  • Volvo FH, FM ja FMX Electric: Toimintasäde enintään 300 km. Jatkuva teho 490 kW. Akkukapasiteetti enintään 540 kWh. Kokonaisyhdistelmämassa enintään 44 tonnia.
  • Volvo FE Electric: Toimintasäde enintään 200 km. Jatkuva teho 330 kW. Akkukapasiteetti enintään 264 kWh. Kokonaisyhdistelmämassa 27 tonnia.
  • Volvo FL Electric: Toimintasäde enintään 300 km. Jatkuva teho 165 kW. Akkukapasiteetti enintään 396 kWh. Kokonaisyhdistelmämassa 16 tonnia.

* Eurostatin Road Freight Transport by distance (maantiekuljetukset etäisyyden mukaan) -tilastojen mukaan 45 % kaikista maanteitse Euroopassa kuljetetuista tavaroista vietiin alle 300 km:n päähän.
 

LINKKI korkearesoluutioisiin kuviin

LINKKI aiheeseen liittyvään lehdistötiedotteeseen: "Volvo Trucks lanseeraa kattavan sähkökuorma-autojen malliston Euroopassa vuonna 2021"

LINKKI videoon uusista raskaista sähkökuorma-autoista.

Lisätiedot:

Veli Pusa
Myyntijohtaja, Volvo Trucks, Volvo Finland Ab
p. +358 400 983 126
e-mail: veli.pusa@volvo.com


Volvo Trucks (maahantuonti: Volvo Finland Ab)

Volvo Trucks myy asiakkailleen kuljetusten kokonaisratkaisuja. Yritys tarjoaa täyden tuotevalikoiman keskisuurista raskaisiin kuorma-autoihin, ja maailmanlaajuisesti sillä on vahva 2 300 toimipisteen verkosto noin 130 maassa. Vuonna 2022 toimitettiin maailmanlaajuisesti noin 145 000 Volvo kuorma-autoa. Volvo Trucks on osa Volvo Groupia, joka on maailman johtavia kuorma- ja linja-autojen, rakennuskoneiden sekä meri- ja teollisuusmoottorien valmistajia. Volvo Group tarjoaa myös kokonaisvaltaisia rahoitus- ja palveluratkaisuja. Volvo Trucksin työ perustuu yhtiön perusarvoihin, jotka ovat laatu, turvallisuus ja ympäristöstä huolehtiminen. 

Sähkökuorma-autot

Voimmeko kertoa sinulle lisää Volvo kuorma-autoista ja palveluista?