Kuorma-autot

Volvo Trucks lanseeraa kattavan sähkökuorma-autojen malliston Euroopassa vuonna 2021

Ensi vuonna eurooppalaiset kuljetusyritykset voivat tilata täysin sähkökäyttöisiä versioita Volvon raskaista kuorma-autoista. Tämä tarkoittaa, että Volvo Trucks myy kattavaa raskaiden sähkökuorma-autojen mallistoa Euroopassa vuodesta 2021 alkaen. Volvo Trucksin valtava sähköistämishanke on merkittävä askel kohti fossiilittomia kuljetuksia. Suomessa tavoitteena on toimittaa ensimmäiset sähköiset asiakasautot vuoden 2021 aikana jakeluautosegmentissä.
Volvo Trucks lanseeraa kattavan sähkökuorma-autojen malliston Euroopassa vuonna 2021

Volvo Trucks ajaa tällä hetkellä testejä raskailla Volvo FH-, Volvo FM- ja Volvo FMX -sähkökuorma-autoilla, joita käytetään aluekuljetuksissa ja kaupunkien rakennustyömaiden maansiirtotehtävissä Euroopassa. Näiden kuorma-autojen bruttoyhdistelmäpaino on enintään 44 tonnia. Toimintasäde voi akuista riippuen olla jopa 300 km. Uuden malliston myynti alkaa ensi vuonna ja sarjatuotanto vuonna 2022. Tämä tarkoittaa, että Volvo Trucksin valikoimaan Euroopassa kuuluu vuodesta 2021 alkaen kattava sähkökuorma-autojen mallisto jakelu-, jätehuolto- ja aluekuljetuksiin sekä kaupunkirakennustyömaiden maansiirtotehtäviin.

– Lisäämällä raskaiden sähkökuorma-autojen määrää nopeaan tahtiin haluamme auttaa asiakkaitamme ja kuljetusten ostajia täyttämään kunnianhimoiset kestävyystavoitteensa. Meillä on vahva halu viedä kuljetusalaa jatkossakin kohti kestävää tulevaisuutta, kertoo Volvo Trucksin toimitusjohtaja Roger Alm.

Volvo Trucks aloitti Volvo FL Electric- ja Volvo FE Electric -kuorma-autojen valmistuksen vuonna 2019. Nämä sähkökuorma-autot on tarkoitettu kaupunkijakelu- ja jätehuoltotehtäviin pääosin Euroopassa. Pohjois-Amerikassa aluekuljetuksiin tarkoitetun Volvo VNR Electric ‑kuorma-auton myynti alkaa 3.12.2020.

Asteittainen siirtyminen fossiilittomiin vaihtoehtoihin

Vaativiin ja raskaisiin kaukokuljetuksiin tarkoitetut sähköajoneuvot lanseerataan tällä vuosikymmenellä. Ne ovat akku- ja polttokennotoimisia sähkökuorma-autoja, joiden toimintasäde on pidempi. Volvo Trucks pyrkii käynnistämään vetypolttokennoja hyödyntävien sähkökuorma-autojen myynnin tämän vuosikymmenen jälkipuoliskolla. Yhtiön tavoitteena on, että koko mallisto on fossiiliton vuoteen 2040 mennessä.

– Liikenteen ilmastovaikutusten vähentämiseksi meidän on siirryttävä nopeasti fossiilisista polttoaineista vaihtoehtoisiin polttoaineisiin, kuten sähköön. Muutoksen edellytykset ja muutosvauhti vaihtelevat kuitenkin merkittävästi eri kuljetusyritysten ja markkina-alueiden välillä. Tähän vaikuttavat monet eri muuttujat, kuten taloudelliset kannustimet, latausinfrastruktuuri ja kuljetustehtävien tyyppi, Roger Alm toteaa.

Useimmat kuljetusyritykset siirtyvätkin sähkön käyttöön vaiheittain. Käytännössä monella kuljetusyrityksellä on siirtymäkauden aikana kalustossaan eri polttoaineita käyttäviä kuorma-autoja.

– Alustamme on suunniteltu niin, että se on riippumaton voimansiirtolinjasta. Asiakkaat voivat ostaa useita samanmallisia Volvo kuorma-autoja, joiden ainoa ero on voimanlähde – osa voi toimia sähköllä ja osa kaasulla tai dieselillä. Tuoteominaisuuksien, kuten kuljettajan ympäristön, luotettavuuden ja turvallisuuden, osalta kaikki ajoneuvomme täyttävät samat korkeat vaatimukset. On tärkeää, että kuljettajat kokevat kuorma-autot tutuiksi ja voivat käyttää niitä turvallisesti ja tehokkaasti polttoaineeseen katsomatta, Roger Alm toteaa.

Volvo Trucks katsoo, että siirtyminen kestävämpiin kuljetuksiin on tehtävä niin sujuvaksi kuin mahdollista kuljetusyrityksille, jotta yritykset voivat ryhtyä sopeutumaan muutokseen. Ratkaisujen on oltava fossiilittomia, ja niiden on annettava kuljetusyrityksille valmiudet toimia riittävän kannattavasti ja tuottavasti.

– Ensisijainen tehtävämme on helpottaa siirtymistä sähköajoneuvoihin. Tämä toteutetaan kokonaisvaltaisilla ratkaisuilla, joihin sisältyy reittisuunnittelu, oikein eritellyt ajoneuvot, latauslaitteisto, rahoitus ja palvelut. Me ja maailmanlaajuinen jälleenmyyjä- ja huoltokorjaamoverkostomme pystymme turvaamaan asiakkaiden toiminnan pitkällä aikavälillä, ja tämän merkitys korostuu jatkossa entisestään, Roger Alm päättää.

 

Suuritarkkuuksisten kuvien linkki.
Videon LINKKI

Linkki sähköajoneuvoja koskeviin lisätietoihin Volvo Trucks globaalilla verkkosivulla.

Lisätiedot:

Veli Pusa
Myyntijohtaja, Volvo Finland Ab
+358 400 983 126
veli.pusa@volvo.com


Volvo Trucks (maahantuonti: Volvo Finland Ab)
Volvo Trucks myy asiakkailleen kuljetusten kokonaisratkaisuja. Yritys tarjoaa täyden tuotevalikoiman keskiraskaista raskaisiin kuorma-autoihin, ja maailmanlaajuisesti sillä on 2 200 toimipisteen verkosto noin 130 maassa. Vuonna 2023 toimitettiin maailmanlaajuisesti noin 145 000 Volvo kuorma-autoa. Volvo Trucks on osa Volvo Groupia, joka on maailman johtavia kuorma- ja linja-autojen, rakennuskoneiden sekä meri- ja teollisuusmoottorien valmistajia. Volvo Group tarjoaa myös kokonaisvaltaisia rahoitus- ja palveluratkaisuja. Volvo Trucksin työ perustuu yhtiön perusarvoihin, jotka ovat laatu, turvallisuus ja ympäristöstä huolehtiminen. 

Voimmeko kertoa sinulle lisää Volvo kuorma-autoista ja palveluista?

Lisää uutisia Volvo Trucksilta

Latest Press Release

Latest Press Release