Volvo kuorma-autot

Suomi

×

Volvo Trucksin I-Shift -vaihteisto on edelleen läpimurto täyttäessään 20 vuotta

Volvo Trucksin älykäs automatisoitu vaihteisto I-Shift on edelleen merkittävä innovaatio, jonka vaikutus polttoaineenkulutukseen, ajoneuvon suorituskykyyn, turvallisuuteen ja kuljettajan mukavuuteen on kiistaton. Vuoden 2020 loppuun mennessä I-Shiftillä varustettuja Volvon kuorma-autoja oli myyty yli miljoona kappaletta ympäri maailmaa. Edelleen I-Shiftin täyttäessä 20 vuotta tämän läpimurtoisen voimansiirtotekniikan kehittämistä jatketaan tulevaisuuden tarpeita vastaaviksi.
I-Shift on ammattitaitoisten insinöörien monivuotisen ahkeran työn tulos, jota on kehitetty asiakkaiden palautteiden pohjalta
I-Shift on ammattitaitoisten insinöörien monivuotisen ahkeran työn tulos, jota on kehitetty asiakkaiden palautteiden pohjalta

I-Shift lanseerattiin vuonna 2001. Jo tuolloin Volvo Trucks vakuuttui kytkinpohjaisen voimansiirtojärjestelmän olevan tehokkain perusta automatisoidulle vaihteenvaihdolle. Siitä lähtien I-Shift-tekniikalla varustettua kuorma-autoa on myyty maailmanlaajuisesti yli miljoona kappaletta. Nykyään kaikissa Volvo FH-, FH16-, FM- ja FMX-kuorma-autoissa I-Shift on vakiona. I-Shift pienentää polttoaineenkulutusta - ja siten vähentää ympäristövaikutuksia - ja parantaa turvallisuutta sekä ajettavuutta vähentämällä melua, tärinää ja kuljettajan fyysistä rasitusta.

Volvo Trucksin I-Shift on synkronoitu muun kuorma-auton kanssa. Vaihteisto käyttää sekä moottorista että ajoneuvosta saatavaa tietoa toimiakseen yhdessä parhaalla mahdollisella tavalla erilaisissa käyttötarkoituksissa ja erilaisilla kuorma-autoyhdistelmillä. I-Shiftin ydin on sen kyky optimoida ajoa saumattomassa yhteistyössä koko voimansiirron kanssa.

"I-Shift oli ja on edelleen merkittävä innovaatio kuorma-autotekniikassa”, toteaa Volvo Trucksin raskaiden kuorma-autojen vaihteistopäällikkö Pär Bergstrand. ”Jatkuva kiinnostus I-Shiftin hyötyihin kertoo selvästi, että polttoainetehokkuuteen ja kuljettajan mukavuuteen halutaan panostaa voimakkaasti”, hän jatkaa.

I-Shiftin lanseeraamisen jälkeen Volvo Trucks on jatkanut matkaansa edistyksen asialla lukuisilla uusilla toiminnoilla, joilla sekä kuljettajat että kuljetusliikkeet ovat voineet tehostaa toimintaansa. Esimerkkejä niistä:

I-Shift Dual Clutch -kaksoiskytkin

Vuonna 2014 markkinoille tulleen kaksoiskytkimellä varustetun I-Shift -vaihteiston innoittajana toimivat kilpa-autoissa käytetyt vaihteistot, jotka tarjoavat saumattoman voimansiirron vaihdon aikana.

Ryömintävaihteilla varustettu I-Shift

Vuonna 2016 I-Shift kehittyi ryömintävaihteilla, jotka mahdollistavat liikkeellelähdön hankalistakin paikoista parantaen liikkeellelähtökykyä ja vähentäen kytkimen rasitusta jopa 75 prosenttia. Välityssuhteen ansiosta kuorma-auto voi ryömiä jopa 0,5 km/h nopeuksilla ja hallita silti vääntömomenttia täydellisesti.

I-See käyttää pilvipalveluiden karttatietoa optimoidakseen ajoa

I-See on erillinen I-Shiftiin lisättävä pilvipalveluiden karttatietoa pohjanaan käyttävä järjestelmä, joka analysoi reitin topografiaa ja käyttää tietoa pitääkseen kuorma-auton polttoainetehokkaimmalla vaihteella. I-See -ominaisuudella varustettu I-Shift aikaansaa merkittäviä polttoainesäästöjä oikea-aikaisilla vaihdoilla. I-See -ominaisuus tuli täydentämään I-Shiftiä vuonna 2017.

I-Shift ja suunnanmuutos-toiminto

Tuorein I-Shift -lisäominaisuus tuli markkinoille Volvo Trucksin uuden raskaan sarjan lanseeraamisen yhteydessä vuonna 2020.  Suunnanmuutos-toiminnolla varustettu I-Shift mahdollistaa kuorma-auton suunnanvaihdokset ilman että kuljettajan tarvitsee käyttää jarrupoljinta. Tämä ominaisuus on erityisen hyödyllinen rakennus-, metsä- ja kaivostoiminnassa, joissa tehdään paljon toistuvia liikkeitä pienillä nopeuksilla.

Volvo Trucks katsoo aina eteenpäin ja innovatiivinen kehitystyö ei pysähdy milloinkaan. "I-Shift -ohjelmaa parannetaan edelleen dieselmoottoreissa, ja sillä on tärkeä rooli myös sähkömoottorien kehitystyössä. Edistyneenä automaatioteknologiana I-Shift tarjoaa ainutlaatuisia ratkaisuja myös Volvon Trucksin tulevaisuuden täysin autonomisiin kuljetusratkaisuihin”, Pär Bergstrand toteaa.

”Volvon I-Shift vaihteisto oli yksi Volvon suurimmista kehitysaskeleista tullessaan markkinoille 20 vuotta sitten. I-Shift vaihteisto tarjosi parhaan kuljettajakokemuksen jo silloin ja niin se tekee myös tänä päivänä”, toteaa Volvo Trucksin myyntijohtaja Reino Manninen.

 

Linkki korkearesoluutioisiin kuviin.

Lisätiedot:

Reino Manninen
Myyntijohtaja, Volvo Trucks, Volvo Finland Ab,
puh. +358 10 655 6614
e-mail: reino.manninen@volvo.com


Volvo Trucks (maahantuonti: Volvo Finland Ab)

Volvo Trucks myy asiakkailleen kuorma-autoja ja kuljetusten kokonaisratkaisuja. Yritys tarjoaa täyden tuotevalikoiman keskisuurista raskaisiin kuorma-autoihin, ja maailmanlaajuisesti sillä on vahva 2 300 toimipisteen verkosto yli 130 maassa. Vuonna 2020 toimitettiin maailmanlaajuisesti noin 94 000 Volvo Trucks kuorma-autoa. Volvo Trucks kuuluu Volvo Group -yhtymään, joka on maailman suurimpia kuorma-, linja- ja maansiirtoautojen sekä meri- ja teollisuusmoottorien valmistajia. Volvo Group tarjoaa myös kokonaisvaltaisia rahoitus- ja palveluratkaisuja. Volvo Trucksin työ perustuu yhtiön perusarvoihin, jotka ovat laatu, turvallisuus ja ympäristöstä huolehtiminen.

Voimmeko kertoa sinulle lisää Volvo kuorma-autoista ja palveluista?

Lisää Volvo Trucks uutisia