Kuorma-autot

Volvo Trucks esittelee uuden Volvo FM:n, jossa on kuljettajia houkuttelevat uusi ohjaamo ja aiempaa parempi näkyvyys

Volvo Trucks on lanseerannut seuraavan sukupolven Volvo FM:n, jonka kuljettajan työympäristöön ja innovaatioihin tehdyt parannukset lisäävät ajomukavuutta, turvallisuutta ja tuottavuutta. Uusi Volvo FM on tilava, ja sen näkyvyys on poikkeuksellinen. Tämä raskaaseen käyttöön tarkoitettu kuorma-auto on huikea työpaikka kaikissa segmenteissä, toteaa Volvo Trucksin toimitusjohtaja Roger Alm.
08A3740 FM 4x2 ‑vetoauto perävaunulla
Raskaaseen käyttöön tarkoitettu Volvo FM on huikea työpaikka kaikissa segmenteissä.

"Kuljettajat ovat eräs kuljetusalan tärkeimmistä resursseista", Roger Alm jatkaa. "Uusi Volvo FM on monipuolinen työkalu ja samalla mukavuuden huipentuma. Sen avulla asiakkaamme voivat houkutella parhaita kuljettajia ja pitää heistä kiinni – ja pitää näin toimintansa menestyksekkäänä."

Kuljettajien liikkuva toimisto
"Uusi Volvo FM on valikoimamme monipuolisin työjuhta – ketterä ja tarkoitukseensa sopiva kuorma-auto on tilava, turvallinen ja mukava", sanoo Carina Byström, Volvo Trucksin sisätiloista vastaava pääsuunnittelija. "Näkyvyys on myös erinomainen madalletun ovilinjan, uusien taustapeilien ja apukuljettajan puolella olevan kameran ansiosta."

Tämä on ollut mahdollista pystyillä A-pilareilla, jotka ovat tuoneet ohjaamoon jopa yhden lisäkuution tilaa ja enemmän valoa. Kuorma-autossa on myös älykästä tekniikkaa, joka tukee Volvon pyrkimystä laatia huippuluokan liikkuva toimisto kuljettajille.

Sisätilojen erottuvin uutuus on kojelauta, jossa on enemmän säilytystilaa, uudet värit ja moderni dynaaminen näyttö. Klusteriin sisältyy 12-tuumainen korkearesoluutioinen mittaristo, jonka käyttäjäystävällisen käyttöliittymän avulla kuljettaja näkee ajotilanteen mukaan tarvittavat tärkeät tiedot neljästä eri näkymästä. Mittaristossa on päivitys- ja yhteyspalveluvalmius ja se on suunniteltu helpottamaan kuljettajan toimia ja minimoimaan häiriöt tärkeitä tietoja käytettäessä.

Uudessa Volvo FM:ssä on lisävarusteena tilattava 9-tuumainen sivunäyttö, johon saa infotainment-järjestelmän, navigointituen, kuljetusten tietojärjestelmän ja kameroiden seurannan. Näyttöä voi käyttää useilla tavoilla: ohjauspyörän intuitiivisesti sijoitetuilla painikkeilla, äänikomennoilla tai suoraan kosketusnäytön ja näytön hallintapaneelin kautta. Sekä mittaristo että sivunäyttö ovat käytettävissä useilla eri kielillä. Lisäksi lisävarusteena saatavalla säädettävällä ohjauspylväällä ohjauspyörää voi säätää ergonomisempaan asentoon.

Entistä mukavampi oleskelualue
Uusi makuuohjaamo on päivittynyt ylös nostettavalla vuoteella ja aiempaa runsaammilla säilytysvaihtoehdoilla, joihin kuuluvat vuoteen alla oleva suuri säilytyslokero ja takaseinällä oleva ylempi säilytystila. Ohjaamon jakolevyissä on myös LED-paneelit. Istuimelta on helppo siirtyä vuoteeseen – uusi aiempaa kapeampi, ergonomisesti suunniteltu I-Shift ‑vaihteenvalitsin pitää siitä huolen. Ohjaamon mukavuutta on tehostettu myös eristyksellä, joka pitää kylmän, lämmön ja melun poissa.

Ulkopuolen rohkea uusi ilme
Seuraavan sukupolven Volvo FM:n uusi aerodynaaminen muoto erottuu linjoillaan, jotka virtaavat tyylikkäinä upouuden ohjaamon edessä ja sivuilla. V-malliset ajovalot optimoivat aerodynamiikan, ja aiempaa suurempi keulan merkkipaneeli ja uudella verkkokuvioinnilla varustettu yläsäleikkö antavat kuorma-autolle rohkean ja itsevarman ilmeen.

Uudet automatisoidut turvaominaisuudet
Kuljettajien näkyvyys parantuminen ei ole ainoa turvallisuuteen tehty parannus. Uudessa Volvo FM:ssä on myös alamäkiavustin, joka asettaa alamäkiajossa ilmenevää tarpeetonta kiihdytystä estävän enimmäisnopeuden, sekä mukautuva vakionopeudensäädin (ACC), joka toimii nyt kaikilla nopeuksilla – jopa nollavauhdissa.

Uudessa kuorma-autossa on nyt vakiona elektronisesti ohjattu jarrujärjestelmä (EBS), jota esimerkiksi hätäjarrulla varustettu törmäysvaroitin ja ESC-ajonvakautusjärjestelmä tarvitsevat. Kuorma-autoon on saatavilla myös lisävarusteena Volvo Dynamic Steering ja kaistallapitoavustin sekä ajonvakautustoiminto.

Volvo FM:ssä on myös mittaristossa näkyvä liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä, joka varoittaa kuljettajaa esimerkiksi ohituskielloista, tietyyppimerkinnöistä ja nopeusrajoituksista.

Lisävarusteena saatava apukuljettajan puolella oleva kamera kuvaa kuorma-auton sivua ja näyttää sen sivunäytössä.

Polttoainetehokkuus ja tuottavuus
Koska uusi Volvo FM on räätälöitävissä monenlaisiin käyttötarkoituksiin erilaisilla voimansiirto- ja alusta-kokoonpanoilla, sen tuottavuus ja polttoainesäästöt ovat aiempaa paremmat. Kanto- ja pusher-akselien ohjauskulmiin tehdyillä parannuksilla kuorma-auton ohjattavuus on poikkeuksellisen hyvä, mikä on avuksi esimerkiksi vilkkaassa kaupunkiliikenteessä.

Volvo FM on saatavana useilla markkina-alueilla Euro 6 ‑yhteensopivalla kaasukäyttöisellä LNG-moottorilla. Sen polttoainetehokkuus ja suorituskyky ovat Volvon vastaavien dieselkäyttöisten kuorma-autojen tasolla, mutta sen ilmastovaikutukset ovat merkittävästi pienemmät. Kaasumoottori toimii joko biokaasulla, joka voi jopa nollata hiilidioksidipäästöt, tai maakaasulla, joka voi vähentää hiilidioksidipäästöjä jopa 20 prosenttia Volvon vastaaviin dieselkuorma-autoihin verrattuna. Tämä koskee ajoneuvon käytönaikaisia päästöjä, joista käytetään nimitystä "tankista pyöriin".

Uusi palvelusopimus parantaa asiakkaiden kassavirtaa
Nopeasti kehittyneet yhteyspalvelut lisäävät kuljetusyritysten ajoneuvojen käyttöastetta ja optimoivat niiden hyödyntämisen.

Volvo Trucksin uusi Volvo Flexi Gold ‑huoltosopimus on yhtä kattava kuin Volvo Gold ‑huoltosopimus. Uuden sopimuksen kustannukset ovat ennakoitavissa entiseen tapaan, mutta joustavuus ja liiketoiminnan muuttuviin tarpeisiin sopeutuminen on huomattavasti parempaa", Thomas Niemeijer kertoo. Kuukausimaksut vaihtelevat arvioiduille vuosittaisille ajokilometreille asetetun 40 %: n joustavuusalueen mukaisesti. Joustava maksujärjestelmä auttaa kuljetusyrityksiä sopeuttamaan toimintaansa vuodenaikojen ja vaihtelevan kysynnän mukaan.

"Kuljetusyrityksiltä saadun palautteen perusteella markkinoilla tarvitaan entistä joustavampia huoltosopimuksia. Meillä on nyt käytössämme teknologia, joka mahdollistaa tällaiset dynaamiset ja yhteyksiä hyödyntävät ratkaisut", Volvo Trucksin huoltosopimusliiketoiminnan kehityspäällikkö Thomas Niemeijer toteaa.

Volvo Flexi Gold ‑huoltosopimus on saatavana tietyillä markkina-alueilla, ja se tuodaan vähitellen saataville myös uusilla markkinoilla.

Uusi Volvo FM lyhyesti

  • Ohjaamot: Päiväohjaamo, matala päiväohjaamo, matala makuuohjaamo, makuuohjaamo, Globetrotter-ohjaamo, Miehistöohjaamo. Yksilöllisesti suunniteltavissa olevat ulko- ja sisäpuolen verhoilupaketit.
  • Moottorit: Eri päästömääräysten mukaisia dieselmoottoreita. Volvo FM on saatavana myös Euro 6 Step D ‑yhteensopivalla, kaasukäyttöisellä LNG-moottorilla tietyillä markkina-alueilla.
  • Vaihtamisjärjestelmä: I-Shift ja ohjelmistopaketti eri käyttötarkoituksiin.
  • Valot: Halogeeni- tai LED-ajovalot.

Videon LINKKI
Suuritarkkuuksisten kuvien LINKKI
Muiden tuotejulkaisujen LINKKI: Volvo FH16, Volvo FM ja Volvo FMX

Lisätiedot:

Veli Pusa
Myyntijohtaja, Volvo Finland Ab
+358 400 983 126
veli.pusa@volvo.com


Volvo Trucks (maahantuonti: Volvo Finland Ab)
Volvo Trucks myy asiakkailleen kuljetusten kokonaisratkaisuja. Yritys tarjoaa täyden tuotevalikoiman keskiraskaista raskaisiin kuorma-autoihin, ja maailmanlaajuisesti sillä on 2 200 toimipisteen verkosto noin 130 maassa. Vuonna 2023 toimitettiin maailmanlaajuisesti noin 145 000 Volvo kuorma-autoa. Volvo Trucks on osa Volvo Groupia, joka on maailman johtavia kuorma- ja linja-autojen, rakennuskoneiden sekä meri- ja teollisuusmoottorien valmistajia. Volvo Group tarjoaa myös kokonaisvaltaisia rahoitus- ja palveluratkaisuja. Volvo Trucksin työ perustuu yhtiön perusarvoihin, jotka ovat laatu, turvallisuus ja ympäristöstä huolehtiminen.