Kuorma-autot

×

Janne Silvonen Volvo Trucks -asiakkaiden tukena raskaan liikenteen sähköistämisessä

Heinäkuussa, kun suurin osa suomalaisista vietti kesälomiaan, Volvo Trucksin Vantaan konttorille asteli Suomen Volvo Trucksin ensimmäinen sähköisistä kuljetusratkaisuista vastaava Commercial and Technical Manager Electromobility - Janne Silvonen. Töitä on työpöydälle kertynyt jo iso pino. Raskaan kaluston sähköistäminen on alkanut kiinnostaa suomalaisia kuljetusyrittäjiä, sillä päästövähennyspaineet ulottuvat myös raskaaseen liikenteeseen.
Janne Silvonen on Volvo Trucksin Commercial and Technical Manager Electromobility.
Janne Silvonen on Volvo Trucksin Commercial and Technical Manager Electromobility.

Volvo Trucksilla Janne Silvosen vastuualueeseen kuuluvat niin kaupalliset kuin myös tekniset asiat sähkökuorma-autojen parissa. 

“Toimin myynnin ja asiakkaan tukena, jotta löydämme yhdessä juuri asiakkaan tarpeeseen ja käyttötarkoitukseen sopivat tuotteet ja tekniset ratkaisut”, Janne Silvonen tiivistää omaa toimenkuvaansa. “Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus päästä kehittämään kuorma-automarkkinan sähköistymistä yhdessä laadukkaan ja hienon brändin kanssa.”

Janne Silvonen ei suinkaan ole noviisi alallaan. Mieheltä löytyy kokemusta autoalalta ja raskaan kaluston parista jo 16 vuoden ajalta erilaisista tehtävistä, alkaen raskaan kaluston korjaamoympäristöstä ja asentajan tehtävistä, edeten asiantuntijatehtäviin. Viimeiset neljä vuotta Silvonen on toiminut maahantuonnin erilaisissa tehtävissä, joista puolitoista vuotta sähkökuorma-autojen teknisenä asiantuntijana niin huoltoverkostolle kuin myös myynnille. 

Koulutukseltaan hän on autoalan insinööri ja valmistunut Metropoliasta keväällä 2017. Parhaillaan Silvonen viimeistelee Metropoliassa YAMK opintoja, jotka suuntautuvat liiketoiminnan johtamiseen. Hänen tavoitteenaan on valmistua vielä tämän vuoden puolella.

 

Silvonen on ehtinyt jo tutustua Volvon sähkökuorma-autoihin myös konkreettisesti, sillä ensimmäinen Volvo FL Electric luovutettiin asiakkaalle elokuun lopussa.

Volvo Trucks panostaa vahvasti kehitykseen kohti fossiilittomia kuljetuksia 

Raskaiden ajoneuvojen päästöjen vähentäminen on erittäin tärkeää, ja vaihtoehtoisia polttoaineita käyttävien kuorma-autojen markkinoille tuominen onkin keskeinen osa Volvo Trucksin kestävän kehityksen strategiaa.

 “Tarvitsemme uusia vaihtoehtoisia polttoaineita nykyisten dieselratkaisujen rinnalle jo nyt, jotta siirtyminen kohti uutta ja puhtaampia tavarakuljetuksia tapahtuisi mahdollisimman sujuvasti. Sähkökuorma-autot onkin tärkeä osa tätä muutosta ja niillä onkin keskeinen rooli kuljettaessa kohti kestäviä kuljetusratkaisuja”, Silvonen kertoo.

 Vaihtoehtoisia polttoaineita käyttäviä kuorma-autoja on markkinoilla ollut jo hyvän tovin, ja nyt vuoron saa täysin sähköllä toimivat tuotteet. Tällä hetkellä Volvo Trucksilla on sarjatuotannossaan keskiraskaat täyssähköiset kuorma-autot: Volvo FE Electric ja FL Electric. Tänä keväänä julkistettiin myös Volvon raskaat sähkökäyttöiset kuorma-autot: Volvo FH Electric, FM Electric ja FMX Electric, joiden ennakkomyynti on jo alkanut. Volvo Trucksin tuoteohjelmaan sisältyy myös Volvo VNR Electric Pohjois-Amerikan markkinoille.

“Jakeluliikenne tulee sähköistymään lähitulevaisuudessa kiihtyvällä tahdilla sitä mukaa kun tuotanto lisääntyy kysynnän kasvaessa”, Silvonen summaa. 

“Uskonkin liikenteen sähköistyvän ja latausverkoston kasvavan lähivuosina huomattavasti, joka mahdollistaa sähköisten ratkaisujen vakiinnuttavan asemansa lyhyen matkan kuljetuksissa. Kaukoliikenteessä käynnissä on pilottihankkeita, jotka tuovat pidemmällä tähtäimellä ratkaisuja myös sinne puolelle.”

Yhteystiedot: 

Janne Silvonen
Commercial and Technical Manager Electromobility, Volvo Trucks 
janne.silvonen@volvo.com 
Puhelin: +358 40 922 3206
LinkedIn

Sähkökuorma-autot

Tutustu Volvo Trucksin sähköisiin ajoneuvo- ja kuljetusratkaisuihin. Ne auttavat sinua vähentämään liiketoimintasi päästöjä ja maksimoimaan samalla tuottavuutesi.

Suomen ensimmäinen Volvo Trucks sähkökuorma-auto luovutettiin Storemen Logistics Oy:lle

Storemen Logistics Oy:n sähkökuorma-auto on malliltaan Volvo FL Electric.