Kuorma-autot

Kuusi tapaa kuorma-autosi käyttöasteen parantamiseen

Tomasz Jaworski
2022-03-28
3 min
Käyttöaste Polttoaineen säästäminen
Author
Tomasz Jaworski
Services Offer Portfolio Manager

Jokainen seisokkiminuutti tarkoittaa tulojen menetystä. Tässä on kuusi tapaa, jotka auttavat sinua pitämään ajoneuvosi tien päällä mahdollisimman pitkään, aina helpoista ja yksinkertaisista vinkeistä kattavien yhteyspalvelujen hyödyntämiseen.


Tehokkain tapa välttää toimintahäiriöt on toimia ennakoivasti ja ryhtyä ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin. Teknologian ja yhteyksien kehittymisen myötä saatavilla on jo useita yhteyspalveluita, jotka voivat auttaa ennakoimaan ja ehkäisemään toimintahäiriöitä.


Satunnaiset seisokit ovat kuitenkin edelleen väistämätön osa toimialaamme, joten on tärkeää olla aina varautunut pahimpaan ja valmiina reagoimaan, kun vikoja ilmenee.


Oikealla tuella noin 80 prosenttia odotetuista toimintahäiriöistä voidaan välttää, tai ainakin niitä voidaan lieventää ennakoivilla toimenpiteillä, kun taas reaktiiviset toimenpiteet auttavat lieventämään tapahtuneiden toimintahäiriöiden seurauksia.


1. Päivittäiset tarkastukset

Ensimmäinen ja yksinkertaisin toimenpide, jonka voit tehdä ennakoivasti toimintahäiriöiden välttämiseksi, on ajoneuvon pikainen silmämääräinen tarkastus jokaisen työpäivän alussa. Muutaman minuutin kestävä tarkastus voi säästää paljon aikaa ja rahaa pitkällä aikavälillä, jos se auttaa havaitsemaan vian tai häiriön jo varhaisessa vaiheessa.


2. Räätälöi huoltosuunnitelma ajoneuvosi mukaan

Kuorma-auton huoltotarpeeseen vaikuttavat kuorma-auton käyttötavan lisäksi monet muut tekijät. Ihannetapauksessa haluat huoltosuunnitelman, joka varmistaa, että kuorma-autosi on aina hyvässä kunnossa ja minimoi korjaamolla vietetyn ajan. Vaikka perinteisesti kuorma-autoja huolletaan ennalta määritettyjen aikavälien mukaan, yhteyspalvelut mahdollistavat räätälöidyn huoltosuunnitelman, joka perustuu ajoneuvon todelliseen käyttöön ja kuntoon. Näin sovittua huoltokäyntiä voidaan tarvittaessa aikaistaa tai lykätä.


3. Investoi reaaliaikaiseen seurantaan

Yhteyspalvelujen avulla voidaan myös valvoja ajoneuvoja ja yksittäisiä komponentteja jatkuvasti. Näin viat voidaan havaita ennen kuin ne aiheuttavat toimintahäiriön. Tarjolla oleviin vaihtoehtoihin kannattaa tutustua, sillä investointina ne maksavat itsensä nopeasti takaisin. Aikataulutettu korjaamokäynti on aina halvempi ja helpommin hallittavissa kuin odottamaton toimintahäiriö kesken toimeksiannon.


4. Päivitä ajoneuvosi ohjelmisto etäyhteydellä

Nykyaikaisissa ajoneuvoissa ohjelmistopäivitykset ovat yhä tärkeämpi osa kaikkia huoltokäyntejä – eikä niitä välttämättä tarvitse tehdä korjaamolla. Etäpäivityksiä tarjoavan palveluntarjoajan avulla voit vähentää ajoneuvosi korjaamokäyntejä.


5. Löydä sinulle ja tarpeisiisi sopiva huoltosopimus

Useimmat valmistajat tarjoavat erilaisia huoltosopimuksia, joiden sisällöt vaihtelevat. Sinulle paras vaihtoehto määräytyy yksilöllisten tarpeidesi mukaan, mutta viime kädessä sinun tulisi löytää sopimus, joka antaa sinulle täydellisen mielenrauhan ilman investointia tarpeettomiin palveluihin.

 Yleensä on kannattavaa tehdä yksi huoltosopimus, joka kattaa koko ajoneuvon – sekä kuorma-auton että päällirakenteen tai perävaunun – erillisten korjaamokäyntien välttämiseksi.


6. Varmista oikea tuki toimintahäiriön sattuessa

Jos kuorma-autosi vikaantuu, tarvitset ajasta ja paikasta riippumatta tiepalvelua ja hinausta. Toimittaako palveluntarjoajasi tukea ajoneuvosi käyttöaikoina? Onko tukea saatavilla niillä alueilla, joilla toimit? Voitko keskustella tukihenkilön kanssa omalla kielelläsi, jos olet ulkomailla? Sinun kannattaa myös tiedustella takuuta siitä, kuinka kauan ajoneuvon saaminen takaisin tien päälle kestää, tai mitä korvauksia he voivat tarjota, jos määräajassa ei pysytä.