Kuorma-autot

Miten jälleenmyyntiarvo kannattaa ottaa huomioon uuden kuorma-auton hankinnassa

| 4 min
Oletko hankkimassa uutta kuorma-autoa? Pohdit todennäköisesti ajoneuvon kokonaiskustannuksia, käyttötarvetta ja rahoitusta. Kuorma-autoa hankittaessa kannattaa pohtia myös jälleenmyyntiarvoa ajoneuvon myyntihetkellä, koska sillä on merkittävä vaikutus investoinnin tuottoon. Seuraavassa tarkastellaan, miten jälleenmyyntiarvo voidaan maksimoida. Kun haluat ajoneuvon, jolla on hyvä jälleenmyyntiarvo, hankintavaiheessa on noudatettava kolmea tärkeää periaatetta. Ensimmäiseksi on investoitava laadukkaaseen tuotteeseen, koska korkealuokkaisille kuorma-autoille on aina kysyntää. Kaksi muuta periaatetta koskevat kuorma-auton eritelmän määrittelyä ja ajoneuvon pitämistä huippukunnossa.
Goran Travancic

Kuorma-auton erittelyt: Mitä sinä tarvitset tällä hetkellä, ja mitä muut tarvitsevat tulevaisuudessa?

Kun teet päätöksen tilattavan ajoneuvon erittelystä, kannattaa harkita, mitkä ovat oman yrityksen tämänhetkiset tarpeet ja millaiseen käytettyyn ajoneuvoon toiset haluavat sijoittaa tulevaisuudessa. Päällirakenteella varustettujen kuorma-autojen suhteen tämä voi olla vaikeampaa, mutta jos olet hankkimassa vetoautoa, voit tehdä moottoria, aerodynamiikkaa, polttoainesäiliöitä ja jopa värejä koskevat päätökset sen mukaan, miten arvioit niiden parantavan ajoneuvon jälleenmyyntiarvoa. Yksinkertaisimpia tapoja varmistaa hyvä jälleenmyyntiarvo on varmistaa, että ohjaamossa on tarvittavat mukavuudet ja riittävästi tilaa. Kannattaa myös hankkia spoilerisarjat ja varmistaa, että ajoneuvon erittely mahdollistaa sen käytön kaikentyyppisillä teillä.
 

Huolto ja ylläpito: varma tapa maksimoida jälleenmyyntiarvo

Huoltoihin pätee yksinkertainen periaate: hyvin hoidettu kuorma-auto, jolla on aukoton huoltohistoria, on aina tulevia omistajia houkutteleva vaihtoehto. Toimiessani myyntijohtajana käytettyjen kuorma-autojen myynnissä korostin aina asiakkaille, kuinka tärkeää on tarkistaa hankittavan ajoneuvon huoltohistoria ja tarkastaa ajoneuvo perusteellisesti ammattilaisen avustuksella.
 

Hyvin huolletun kuorma-auton tulee näyttää ulkoisesti moitteettomalta, mutta sen lisäksi mekaanisten osien ja sähkökomponenttien sekä kalliiden vaihdettavien osien, kuten renkaiden, tulee olla ensiluokkaisessa kunnossa. Lisävinkkejä käytetyn kuorma-auton ostamiseen saat täältä.
 

Kuorma-autot ovat omaisuuserä, jonka arvo laskee – arvon lisäämiseksi on erittäin vähän tehtävissä. Sen sijaan paljonkin voidaan tehdä arvon ylläpitämiseksi. Tästä koituu etua yrittäjälle, koska arvon lasku vaikuttaa melko varmasti ajoneuvon avulla saatuun tuottoon. Olen koonnut oppaan, jonka tarkoituksena on auttaa ylläpitämään kuorma-autojen jälleenmyyntiarvoa. Se sisältää:

  • vinkkejä kuorma-auton valintaan ja erittelyn määrittämiseen siten, että jälleenmyyntiarvo pysyy mahdollisimman suurena
  • käytännön toimenpiteet, joiden avulla varmistat käytetyn ajoneuvon onnistuneen myynnin.
     

Goran Travancic

Goran is a Director for Used Trucks at Volvo Trucks

Voimmeko kertoa sinulle lisää Volvo kuorma-autoista ja palveluista?

Asiaan liittyviä artikkeleja

Latest Press Release

Latest Press Release