Volvo kuorma-autot

Suomi

×

Pohja menestykselle

Volvo FE:n alusta

Suunnittelijoidemme tavoitteena oli monipuolinen alusta, joka voitaisiin sovittaa melkein mihin tahansa käyttötarkoitukseen. Näin syntyi alusta, joka on kevyt mutta silti riittävän luja kannattelemaan raskaimpiakin kuormia. Se on myös uskomattoman kestävä, ja mukauttamismahdollisuuksia on melkein loputtomasti. Oli tehtävä mikä hyvänsä, siihen löytyy taatusti sopiva Volvo FE.

Jäykkä mutta joustava

Volvo FE:n alusta voidaan eritellä lähes mitä tahansa päällirakennetta varten. Alusta on kestävä ja jäykkä, ja sen suorakulmainen, tasainen rakenne helpottaa päällirakentamista ja sopii näin kaikkein vaativimpaankin käyttöön. Alustan varustelua on parannettu Euro 6 -standardia silmällä pitäen, joten tiukentuneet päästömääräykset eivät Volvo FE:hen vaikuta.

Päällirakentajan työ nopeutuu

Kun tilaat Volvo FE -kuorma-auton, päällirakentaja saa heti kuorma-autosi tiedot VBI (Volvo Bodybuilder Instructions) -päällirakentajaohjeiden järjestelmästä. Järjestelmän tarkkojen teknisten tietojen ja 3D-piirustusten ansiosta työt voidaan aloittaa jo ennen kuin kuorma-auto on lähtenyt tehtaalta. Toimitus on tällöin nopeampaa ja kustannustehokkaampaa.

VBI (Volvo Bodybuilder Instructions)

Kuormaus käy vauhdikkaasti ja vaivattomasti

Kojelaudan tai hallintarasian katkaisimilla ohjattavalla elektronisella hallintajärjestelmällä (ECS) voidaan hallita ilmajousituksen tasapainotusta. Kuormaus sujuukin nopeasti ja tehokkaasti millä tahansa korkeudella.

Huipputason jousitus

Taatusti tasaista kyytiä. Saatavana on mekaaninen ohjaamon jousitus, johon kuuluvat kierrejouset ja iskunvaimentimet edessä ja takana. Ohjaamon täysilmajousituksessa puolestaan on ilmapalkeet edessä ja takana.

EBS – sähköinen jarrujärjestelmä

Volvo FE -kuorma-autossa on paineilmatoimiset jarrut, joissa on jäähdytetyt jarrulevyt sekä edessä että takana. Elektronisesti ohjattu EBS-levyjarrujärjestelmä reagoi nopeasti ja turvallisesti ja hidastaa jarrujen kulumista. Järjestelmässä on lukkiutumattomat ABS-jarrut sekä Brake Blending -järjestelmä, jossa hyödynnetään ajoneuvon eri jarruja siten, että jarrutus tapahtuu tasaisemmin. Tämä vähentää jarrujen ja renkaiden kulumista. Laajennettu EBS-paketti sisältää myös mäkilähtöä helpottavan toiminnon.

Monipuolinen alusta

Räätälöity, valmisteltu tai vakiovarusteinen

Volvo FE -alusta on saatavana vakiokokoonpanolla. Mutta jos todella haluat helpottaa päällirakentajan työtä, voit myös pyytää, että kuorma-auto varustetaan valmiussarjalla tai räätälöidään kokonaan määrättyyn käyttötarkoitukseen.

Erityiset käyttötarkoitukset

Alustaa voidaan mukauttaa erityisiin käyttötarkoituksiin, kuten jätekuljetuksiin, säiliöautokäyttöön tai nosturin käyttöön. Polttoaine- ja AdBlue-säiliöt on sijoitettu uudelleen alustan optimoimiseksi.

Taka-akselit

Saatavana on neljä erilaista taka-akselia erilaisissa yhdistelmissä. Kuormakapasiteetti vaihtelee 13 tonnista 23 tonniin.

Nostettavat akselit

Valittavissa on kahdentyyppisiä nostettavia akseleita – kiinteä kantoakseli, jossa on yksikkö- tai paripyörät, tai hydraulisesti ohjattava kantoakseli, jossa on ainoastaan yksikköpyörät. Molemmissa malleissa on mahdollisuus nostoon ajettaessa ilman kuormaa.

Rungon korkeus

Mallista riippuen on saatavana kaksi kehysosan korkeutta, jotka ovat 266 mm ja 300 mm rungon paksuudella 7 tai 8 mm.

Sisärunko

Kolmiakselisiin ajoneuvoihin kuuluu sisärunko, jolla vahvistetaan taka-akselien kiinnityskohtien aluetta.

Polttoainesäiliöt

Kuorma-auton erittelyn ja erityisvaatimusten mukaan siihen voidaan valita teräksiset tai alumiiniset polttoainesäiliöt, joiden kapasiteetti on 160–630 litraa.

Työkalulaatikot

Asenna Volvo FE:hen kaksi erillistä työkalulaatikkoa kuormaliinojen ja muiden varusteiden säilyttämistä varten. Koot ovat 55 ja 125 litraa.

Sivualleajosuoja

Vahvistettu, taitettava sivualleajosuoja (SUP) on saatavana tehdasasenteisena. Tässä Volvon suunnittelemassa alleajosuojassa yhdistyvät turvallisuus ja huollon helppous.

Etuakselit

Saatavana on huoltovapaita etuakseleita, joiden kuormakapasiteetti on enintään 7,1, 7,5, 8,0 tai 9,0 tonnia.

Aloita mukauttaminen

Käväise paikallisella Volvo jälleenmyyjällä juttelemassa rakennevaihtoehdoista ja varusta Volvo FE tarpeidesi mukaiseksi.