Kuorma-autot

Pieni kulutus - pitkät huoltovälit

Volvo kaasukuorma-auto - LNG tai CNG

Kaasukäyttöiset kuorma-autot pienentävät ekologista hiilijalanjälkeäsi. Me Volvo Trucksilla haluamme edistää kuljetuskaluston kaasun käyttöä vaihtoehtoisena polttoaineena. Valtio on päättänyt myontää kaasukäyttöisille yli 16 tonnia painaville kuorma-autoille hankintatuen, joka on LBG/LNG kaasukuorma-autoille 14 000 € ja CBG/CNG kaasukuorma-autoille 6 000 €. Olemme koonneet ohjeet mitä sinun tulee tietää kaasukuorma-autojen hankintatuen hakemisesta.

Miksi hankkisin kaasukäyttöisen kuorma-auton?

Kaasukäyttöiset Volvo kuorma-autot sopivat hyvin monipuolisesti erilaisiin kuljetustehtäviin. LNG- ja CNG-kuorma-autoja on saatavana niin jätehuolto- ja toimituskuljetuksiin kuin vaativiin alue- ja kaukokuljetuksiin. LNG kuorma-autot käyttävät polttoaineena nesteytettyä kaasua ja CNG kuorma-autot paineistettua kaasua. Polttoaineen hyvän tarjonnan ja CO2-päästöjen 20–100 %* vähennyksen ansiosta kaasukäyttöiset kuorma-autot mahdollistavat sujuvan siirtymisen ympäristöystävälliseen kuljetusratkaisuun.

Hyödynnä valtion hankintatuki kaasukuorma-autoihin:

Volvo LNG: 14 000€

Valtio myöntää kaikille uusille LNG-autoille 14 000 € hankintatuen. Kysy lisää kaasukuorma-autoista ja hankintatuen hakemisesta omalta Volvo Trucks -jälleenmyyjältäsi. Tutustu Volvon LNG-malleihin alta.

Volvo CNG: 6 000€

Valtio myöntää kaikille uusille CNG-autoille 6 000 € hankintatuen. Kysy lisää kaasu-kuorma hankintatuen hakemisesta omalta Volvo Trucks -jälleenmyyjältäsi. Tutustu Volvon CNG-malliin alta.

5 syytä ostaa LNG-kaasukuorma-auto Volvolta:

1. Suorituskykyä ilman kompromisseja

Volvo LNG-kuorma-autojen G13C-moottorit perustuvat uusinta teknologiaa edustavaan D13K-moottoriin. Moottorin tehokkuus on dieselin veroinen ja esimerkiksi Volvo FH LNG sopii jopa 75 tonnin yhdistelmämassoille. Myös huoltovälit, luotettavuus ja suorituskyky ovat dieselistä tutut. Lisäksi Volvon LNG-autoissa on käytettävissä VEB+ moottorijarru, joten tällöin ei ole tarvetta erilliselle hidastimelle.

2. Parempi moottorin hyötysuhde

Volvon LNG-moottori toimii dieselmoottorin työkierrolla. Tämän avulla saavutetaan parempi hyötysuhde kuin ottomoottoreissa (joka on tuttua henkilöautoista). Näin ollen Volvon LNG moottorissa ei tarvita erillisiä sytytystulppia, se kuluttaa vähemmän ja on käytettävyydeltään yhtä tehokas kuin dieselmoottori.

3. Pienemmät polttoainekulut

Volvo FH- ja FM LNG:n polttoainetehokkuus on vastaava kuin dieselkäyttöisessä Volvo kuorma-autossa. Koska LNG on kuitenkin usein edullisempaa, valmiudet pienentää polttoainekustannuksia ovat erinomaiset. Gasum on kehittänyt laskurin, jonka avulla voit laskea kuinka paljon yrityksesi vähentäisi polttoainekustannuksia nesteytetyllä kaasulla. 

4. Ympäristöystävällinen valinta

Vähäpäästöinen kaasu on vastuullinen valinta. Tankkaamalla maakaasua (LNG, CNG) dieselin sijaan voit vähentää polttoaineen elinkaaren aikaisia kasvihuonepäästöjä yli 20%. Käytettäessä biokaasua (LBG) on päästöjen vähennys jopa 100%*. Liittymällä Volvon mukana päästönvähennystalkoisiin huolehdit oman yrityksesi osalta siitä, että yhteiset päästövähennystavoitteet saavutettaisi.

5. Normaali huoltoväli

LNG-kuorma-autojen huoltoväli ei eroa normaaleista dieselkäyttöisistä kuorma-autoista. Esimerkiksi Volvon LNG moottorissa ei käytetä erillisiä sytytystulppia ja moottoriöljyjen vaihtoväli on sama kuin diesel moottoreissa, jopa 100 000 km. Tiesitkö, että LNG-moottori koostuu 90% samoista osista kuin vastaava 13L dieselmoottori? LNG-moottori on siksi turvallinen valinta.

Näin haet tukea kaasukuorma-autolle:

 • Tukea voivat hakea sekä kotitaloudet että yritykset.
 • Tuki on sovellettavissa niin uuden kaasukuorma-auton hankintaan ja pitkäaikaisvuokrauksen yhteydessä
  - Ajoneuvo tulee ensirekisteröidä Suomeen ja pitää ajoneuvorekisterissä vähintään 1 vuoden ajan.
  - Pitkäaikaisvuokrauksen yhteydessä vähintään 3 vuoden sopimusaika

Hakemus hankintatuesta tulee tehdä 1.1.2022 – 31.12.2024 välisenä aikana.

Kaasukäyttöisen kuorma-auton hankintatukea on haettava 2-vaiheisesti Traficomista ennen ajoneuvon hankintaa (tilaus- ja kauppasopimuksen tai vuokrasopimuksen solmimista).

 1. Tuen hakijan tulee toimittaa hakemus tuen myöntämistä varten Traficomille ennen ajoneuvon sitovaa hankintaa tai pitkäaikaisvuokrausta, ehdollisen päätöksen saamiseksi.
 2. Ehdollisen päätöksen saatuaan Tuen hakijan on toimitettava Traficomille tiedot hakemuksen kohteena olevan ajoneuvon sitovasta hankinnasta tai pitkäaikaisvuokrauksesta kahden kuukauden sisällä ehdollisen päätöksen tiedoksisaamisesta. Ehdolliseen päätökseen ei saa hakea muutosta.

Hankintatuki voidaan myöntää kaasukäyttöisen kuorma-auton hankintaa varten, jos:

 • Hankittavan kuorma-auton pääsääntöinen käyttövoima on kaasu (CNG tai LNG)
 • Hankittava ajoneuvo sitoudutaan ensirekisteröimään Suomeen.
 • Hankittava ajoneuvo sitoudutaan pitämään tuen hakijan nimissä liikenneasioiden rekisterissä tai Ahvenanmaan ajoneuvorekisterissä vähintään yhden vuoden ajan ensirekisteröinnin jälkeen. Pitkäaikaisvuokrattava ajoneuvo sitoudutaan pitämään tuen hakijan nimissä liikenneasioiden rekisterissä tai Ahvenanmaan ajoneuvorekisterissä vähintään kolmen vuoden ajan ensirekisteröinnin jälkeen.

Yrityksille myönnettävälle kuorma-autojen hankintatuelle on asetettu enimmäissumma. Hankintatukisumma ei saa ylittää 40 prosenttia tukikelpoisista kustannuksista. Tukikelpoinen kustannus on kaasukäyttöisen kuorma-auton hankinnasta aiheutuva ns. lisäkustannus, joka lasketaan vertaamalla auton hintaa samankaltaisen dieselkäyttöisen auton hankintahintaan tai leasingkustannukseen. Käytännössä tukikelpoinen kustannus on dieselkäyttöisen /kaasukäyttöisen auton hintaero.

Kaasukäyttöisien kuorma-autojen tukisummat ovat maksimissaan:

CNG-käyttöinen kuorma-auto (kokonaispaino vähintään 16 000 kg) 6 000 €
LNG-käyttöinen kuorma-auto 14 000 €

*) yrityksille hankintatuki on kuitenkin aina enimmillään 40 prosenttia kaasukuorma-auton ja vastaavan dieselkäyttöisen kuorma-auton hinnan erotuksesta.

 • Vertailuhinnan määrittämiseksi myyjäliike toimittaa hankintatukihakemusta varten asiakkaalle tarjouksen kaupan kohteena olevasta vastaavasta dieselkäyttöisestä vertailuajoneuvosta, jonka asiakas realistisesti hankkisi, jos sähkö- tai kaasuautoa ei olisi saatavilla.
 • Vertailuauton voi valita samalta merkiltä tai saman autoliikkeen mallivalikoimasta kuin hankittava auto ja sen tulisi olla mahdollisimman samankaltainen kuin hankittavana oleva auto - olennaista on, että auton kokoluokka ja tehdasvarustetaso olisivat mahdollisimman samanlaisia.

Lähtökohtaisesti hintoja vertaillaan päällirakentamattomien ajoneuvojen hintana.

 • Yksityishenkilö voi saada hankintatukea enintään yhteen ajoneuvoon tukilajeittain kalenterivuodessa. Yksityishenkilö voi näin ollen saada hankintatukea yhden täyssähköisen henkilöauton, yhden sähkö- tai kaasukäyttöisen pakettiauton ja yhden sähkö- tai kaasukäyttöisen kuorma-auton hankintaan kalenterivuoden aikana.
 • Hankintatukea voidaan myöntää yritykselle tai yksityiselle elinkeinonharjoittajalle enintään viiden paketti- ja kuorma-auton hankintaa varten yhden kalenterivuoden aikana tukilajeittain (hakija voi näin ollen saada hankintatukea enintään yhteensä viiden sähköpakettiauton tai viiden kaasukuorma-auton tai viiden kaasukuorma-auton hankintaan vuodessa. Esim. kahteen (2) sähköpakettiautoon, kahteen (2) sähkökuorma-autoon ja yhteen (1) kaasukuorma-autoon vuodessa = 2+2+1=5).
 • Yritysten hankkimien paketti- ja kuorma-autojen hankintatuessa kriteerinä käytetään yrityksen Y-tunnusta.

Traficom vahvistaa hankintatuen myöntämisen ja maksaa tuen hakemuksessa ilmoitetulle tilille, kun tuen hakija on toimittanut tarvittavat tiedot ja dokumentit, ja ensirekisteröinyt ajoneuvon.

Tutustu LNG-kuorma-autojen ominaisuuksiin:

Mikä on ekologinen jalanjälkesi?

Lue artikkeleita Volvo kaasukuorma-autoista:

*Tällä tarkoitetaan ajoneuvon käytönaikaisia päästöjä, joista käytetään nimitystä ”tankista pyöriin”.

Voimmeko kertoa sinulle lisää Volvo kuorma-autoista ja palveluista?