Kuorma-autot

Volvo saa 100 sähkökuorma-auton tilauksen DFDS:ltä

Volvo Trucks on saanut 100 sähkökuorma-auton tilauksen logistiikkayhtiö DFDS:ltä. Tällä uusimmalla tilauksella DFDS on lähes kaksinkertaistanut Volvon sähkökuorma-autokantansa yhteensä 225 kuorma-autoon, joka on Euroopan suurin raskaiden sähkökuorma-autojen yrityskalusto.
Volvo saa 100 sähkökuorma-auton tilauksen DFDS:ltä
DFDS on nyt tilannut yhteensä 225 Volvon sähkökuorma-autoa. Kuvassa Roger Alm, Volvo Trucksin johtaja (vas.) ja Niklas Anderson, DFDS:n logistiikkajohtaja.

DFDS, yksi Pohjois-Euroopan suurimmista merenkulku- ja logistiikkayhtiöistä, näkee kasvavaa kysyntää ympäristöystävällisemmille kuljetusratkaisuille. Yhtiö on nyt tehnyt toisen tilauksen 100 sähkökuorma-autosta Volvolta. Aiemmin DFDS on ostanut Volvolta yhteensä 125 raskasta sähkökuorma-autoa.


95 Volvon sähkökuorma-autoa on tällä hetkellä käytössä Ruotsissa, Tanskassa, Liettuassa, Belgiassa ja Alankomaissa, ja loput 30 toimitetaan vuoden 2024 aikana. Kasvavan sähkökuorma-autokantansa ansiosta DFDS oli vähentänyt kasvihuonekaasupäästöjä 1 516 tonnilla vuoden 2023 loppuun mennessä.*


”Olen erittäin ylpeä voidessani jatkaa läheistä kumppanuuttamme DFDS:n kanssa. Tämä 100 Volvon sähkökuorma-auton lisätilaus on todiste heidän luottamuksestaan ​​yhtiötämme kohtaan. DFDS:n sähkökuorma-autokannan suuri kasvu osoittaa, että päästötön kuljetus on kannattava ratkaisu tässä ja nyt”, sanoo Roger Alm, Volvo Trucksin johtaja.


Uudet sähkökuorma-autot otetaan käyttöön yhdeksällä markkina-alueella Euroopassa, mukaan lukien Iso-Britannia, Irlanti, Alankomaat, Belgia ja Ruotsi. Kuorma-autot ovat Volvo FH Electricin ja FM Electricin päivitettyjä ja energiatehokkaampia malleja.


DFDS:llä on tällä hetkellä Euroopan suurin raskaiden sähkökuorma-autojen kalusto, ja se on hyvässä vauhdissa saavuttaakseen tavoitteensa, jonka mukaan vähintään 25 prosenttia kuorma-autokannasta on sähköistetty vuoteen 2030 mennessä.


”Haluamme edistää siirtymistä kestävämpiin maantiekuljetuksiin. Kasvava sähkökuorma-autokalustomme ei ainoastaan ​​vähennä toimintamme ilmastovaikutuksia. Sen avulla DFDS voi myös tukea useampia yrityksiä, jotka haluavat vähentää hiilidioksidipäästöjä toimitusketjuistaan. 100 uutta sähkökuorma-autoa korostavat sitoutumistamme kehitystyön eteenpäin viemiseen”, sanoo Niklas Anderson, DFDS:n logistiikkadivisioonan johtaja.


Osaa uusista sähkökuorma-autoista käytetään Volvo Trucksin Göteborgin kokoonpanotehtaan tavaralogistiikassa.


Vuodesta 2019 lähtien Volvo Trucks on myynyt sähkökuorma-autoja asiakkaille 45 maassa kuudella mantereella. Volvo tarjoaa tällä hetkellä alan laajimman tuotevalikoiman kahdeksalla sähköisellä mallilla, jotka palvelevat hyvin monenlaisia ​​kuljetustehtäviä kaupunkien sisällä ja välillä.*Elinkaarenaikaiset päästöt. Lähde: DFDS, dfds.com

 

LINKKI korkearesoluutiokuviin

Lisätiedot:

Janne Silvonen
Commercial and Technical Manager Electromobility, Volvo Finland Ab
+358 40 922 3206
janne.silvonen@volvo.com
LinkedIn

 

Volvo Trucks (maahantuonti: Volvo Finland Ab)
Volvo Trucks myy asiakkailleen kuljetusten kokonaisratkaisuja. Yritys tarjoaa täyden tuotevalikoiman keskiraskaista raskaisiin kuorma-autoihin, ja maailmanlaajuisesti sillä on 2 200 toimipisteen verkosto noin 130 maassa. Vuonna 2023 toimitettiin maailmanlaajuisesti noin 145 000 Volvo kuorma-autoa. Volvo Trucks on osa Volvo Groupia, joka on maailman johtavia kuorma- ja linja-autojen, rakennuskoneiden sekä meri- ja teollisuusmoottorien valmistajia. Volvo Group tarjoaa myös kokonaisvaltaisia rahoitus- ja palveluratkaisuja. Volvo Trucksin työ perustuu yhtiön perusarvoihin, jotka ovat laatu, turvallisuus ja ympäristöstä huolehtiminen. 

Lue lisää Volvo Trucks -uutisia: