Kuorma-autot

Volvo esittelee ensimmäisen kuorma-automallinsa, joka on saatavilla vain sähköisellä voimansiirrolla

Volvo lanseeraa ensimmäisen kuorma-automallinsa, joka on tarjolla vain sähköisellä voimansiirrolla. FM Low Entry on raskaille kuormille suunniteltu sähkökuorma-auto, jossa on erinomainen näkyvyys. Se on suunniteltu turvalliseen ja tehokkaaseen ajoon taajamissa.
Volvo esittelee ensimmäisen kuorma-automallinsa, joka on saatavilla vain sähköisellä voimansiirrolla
Volvo Trucksin uusin lisäys sähkökuorma-automallistoon – Volvo FM Low Entry – on raskas kuorma-auto, joka on erityisesti kehitetty monenlaisiin kuljetustehtäviin kaupunkialueilla.

Yhä useammat kaupungit pyrkivät parantamaan ympäristöään määräämällä alempia päästörajoja. Kuljetusyritykset joutuvat noudattamaan uusia määräyksiä, ja päästöttömien kuorma-autojen kysyntä kasvaa jatkuvasti.


Volvo Trucksin uusin lisäys sähkökuorma-automallistoon, Volvo FM Low Entry, on raskaaseen käyttöön tarkoitettu kuorma-auto, joka on kehitetty erityisesti monentyyppisiin kuljetustehtäviin taajamissa. Se on myös Volvon ensimmäinen kuorma-automalli, johon on saatavissa ainoastaan sähköinen voimansiirto.


"Tämä päästötön kuorma-auto on loistava lisä sähköajoneuvojen valikoimaamme. Se soveltuu täydellisesti kaupunkikuljetuksiin ja sen suunnittelussa on huomioitu kuljettajan työympäristö. Se on tehokas ajoneuvo, jossa on joustavat ajo-ominaisuudet ja sitä on helppo käsitellä myös kaupunkiympäristössä. Uusi Volvo FM Low Entry on osoitus Volvon tuotantostrategiasta: laajennamme sähköajoneuvojen tarjontaa, jotta yhä useammat asiakkaistamme pystyvät vähentämään kuljetusyrityksensä hiilidioksidipäästöjä", toteaa Roger Alm, Volvo Trucksin johtaja.


Viiden tähden DVS-luokitus

Matala ajoasento antaa kuljettajalle erinomaisen näkyvyyden ympäristöön. Hyvän näkyvyyden ansiosta FM Low Entry -malli on saanut viisi tähteä Lontoossa liikennöiviä raskaita ajoneuvoja arvioivan Direct Vision -standardin mukaan, joka tulee voimaan vuoden 2024 viimeisellä neljänneksellä*.


Volvo FM Low Entry on erittäin monipuolinen ajoneuvo, joka voidaan mukauttaa vastaamaan erityyppisten kuljetustehtävien, kuten jätehuollon, jakelukuljetusten ja maansiirtoajon, vaatimuksia.


Kuorma-auto on kehitetty Volvon tunnetun FM-mallin pohjalta. Tilavan ohjaamon lattiaa on laskettu ja siirretty eteenpäin, ja matala askelma ja tasainen lattia helpottavat kuorma-autoon nousemista ja sieltä poistumista. Nämä rakenneominaisuudet luovat ergonomisen, mukavan ja tehokkaan työympäristön kuljettajille kiireisessä kaupunkiliikenteessä.


Uutta FM Low Entry -mallia myydään aluksi Euroopassa, Turkki mukaan lukien, sekä Australiassa ja Etelä-Koreassa. Myynti alkaa vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä ja tuotanto vuoden 2024 toisella neljänneksellä.


Kahdeksan sähkökuorma-automallia

Uuden täyssähköisen kaupunkikuljetuksiin suunnitellun kuorma-auton ansiosta Volvolla on nyt valikoimassaan yhteensä kahdeksan sähkökuorma-automallia. Vuonna 2019 Volvo Trucksista tuli ensimmäinen maailmanlaajuinen valmistaja, joka aloitti raskaiden sähkökuorma-autojen sarjatuotannon. Yhtiön tavoitteena on, että 50 % uusien Volvo-kuorma-autojen maailmanlaajuisesta myynnistä on sähkökuorma-autoja vuonna 2030.


Volvo FM Low Entry -kuorma-auton tärkeimmät ominaisuudet:

 • Näkyvyys (perusvarustelussa) täyttää Transport for London -kuljetusviranomaisen 5 tähden DVS-standardin määräykset.
 • Kuorma-autossa on Volvo Dynamic Steering -järjestelmä, joka helpottaa ohjaamista ja vähentää tärinää.
 • Ajoneuvoon on saatavissa kolme istuinvaihtoehtoa: pelkkä kuljettaja tai kuljettaja ja 1 tai 3 matkustajaa. Ohjaamon takaosassa on 3 matkustajanistuinta, jotka eivät ole kuljettajan näkökentässä. Tämä minimoi kuolleet kulmat, ja näkyvyys sivuille on erittäin hyvä.
 • Ajoneuvossa on lukuisia ergonomisia ominaisuuksia, kuten matala askelma, tasainen lattia ja tarkasti sijoitetut tartuntakahvat, jotka helpottavat turvallista ohjaamosta poistumista.
 • Kuorma-autoon on saatavana Volvon uusi edistynyt Camera Monitor System -kamerajärjestelmä.
 • Ohjaamosta on saatavana kaksi eri korkeutta (seisomakorkeus): Makuuohjaamo (1 575 mm) ja laajennettu/erikoiskorkea makuuohjaamo (1 945 mm).
 • Saatavana olevat akselikokoonpanot: 4X2, 6X2, 6X4, 8X2, 8X4
 • Kokonaispaino: 19-32 tonnia
 • Moottori: 330 kW
 • Akku: 360 kWh (4 akkua)
 • Toimintamatka: jopa 200 km (toimintamatkaan vaikuttavia tekijöitä on useita, kuten ajoneuvon kuorman paino, ajotapa, ajon tyyppi, reittiprofiili, lämpötila jne.)
 • Lataus: 250 kW (DC), 43 kW (AC)
 • Akseliväli: 3 900–6 000 mm
   

LINKKI korkearesoluutiokuviin
 

*https://tfl.gov.uk/info-for/deliveries-in-london/delivering-safely/direct-vision-in-heavy-goods-vehicles/dvs-star-ratings-and-safe-system

Lisätiedot:

Janne Silvonen
Commercial and Technical Manager Electromobility, Volvo Finland Ab
+358 40 922 3206
janne.silvonen@volvo.com
LinkedIn

 

Volvo Trucks (maahantuonti: Volvo Finland Ab)
Volvo Trucks myy asiakkailleen kuljetusten kokonaisratkaisuja. Yritys tarjoaa täyden tuotevalikoiman keskiraskaista raskaisiin kuorma-autoihin, ja maailmanlaajuisesti sillä on 2 200 toimipisteen verkosto noin 130 maassa. Vuonna 2023 toimitettiin maailmanlaajuisesti noin 145 000 Volvo kuorma-autoa. Volvo Trucks on osa Volvo Groupia, joka on maailman johtavia kuorma- ja linja-autojen, rakennuskoneiden sekä meri- ja teollisuusmoottorien valmistajia. Volvo Group tarjoaa myös kokonaisvaltaisia rahoitus- ja palveluratkaisuja. Volvo Trucksin työ perustuu yhtiön perusarvoihin, jotka ovat laatu, turvallisuus ja ympäristöstä huolehtiminen. 

Lue lisää Volvo Trucks -uutisia: