Kuorma-autot

Volvo FH16 -mallin uusi huipputehokas moottori maksimoi tuottavuuden

Volvo Trucks tuo markkinoille uuden moottorin huippuluokkaiseen FH16-kuorma-autoonsa. Jopa 780 hv:n tehon ja 3 800 Nm:n väännön ansiosta uusi 17-litrainen moottori selviytyy vaivattomasti vaikeimmistakin kuljetustehtävistä. Moottori on myös erittäin polttoainetehokas ja kestävä. Uusi moottori on sertifioidusti yhteensopiva biopolttoaineiden kanssa.
Volvo FH16 -mallin uusi huipputehokas moottori maksimoi tuottavuuden
Volvo Trucks tuo markkinoille uuden moottorin huippuluokkaiseen FH16-kuorma-autoonsa. Jopa 780 hv:n teholla ja 3800 Nm:n väännöllä se on alan vahvin.

Jatkuva suurilla nopeuksilla ja raskaalla kuormalla ajaminen voi olla haastavaa. Volvon FH16-kuorma-auto ja uusi 17 litran Euro 6 -moottori pystyvät vastaamaan hankalimpiinkin haasteisiin. Kaikkein vaativimpiin kuljetustehtäviin kehitetystä uudesta moottorista on saatavissa kolme tehoversiota; 600 hv, 700 hv ja 780 hv. Ne tuottavat jopa 3 000 Nm:n, 3 400 Nm:n ja huippuversiossa jopa 3 800 Nm:n väännön. Korkeamman tehontuoton ja vääntömomentin ansiosta moottorin vaste on entistä nopeampi, tuottavuus huippuluokkaa ja polttoainetehokkuus entistä parempi. Tehokas moottori parantaa myös ajo-ominaisuuksia.


"Olen ylpeä voidessani esitellä uuden moottorimme. Se on todellinen mestariteos, joka edustaa huippuluokkaista suunnittelua. 780 hv:n versio on kuljetusalan voimakkain moottori. Enimmäispainoon kuormatun ajoneuvon kanssa ei haluta jumiutua jyrkkään mäkeen, jos vääntömomenttia ja tehoa ei ole riittävästi. Siksi suunnittelimme D17-moottorista erittäin tehokkaan, luotettavan ja herkästi reagoivan. Asiakkaillemme tämä merkitsee sitä, että kuljetukset saadaan perille nopeammin ja polttoainetehokkuus paranee", sanoo Marcos Weingaertner, Volvo Trucksin tuotepäällikkö.


D17-moottorissa on tehokas turboahdin, joka parantaa moottorin reagointikykyä ja ajokokemusta. Volvon patentoima innovatiivinen aaltomainen männän pään muotoilu optimoi palamisen ja vähentää päästöjä. Sen lisäksi ruiskutusjärjestelmä varmistaa parhaan polttoainetalouden, ja entistä suurempi sylinterin huippupaine mahdollistaa suuren tehontuoton.


Erinomaisen moottorin vasteen ansiosta moottorijarrutuksen tehoa on parannettu huomattavasti koko nopeusalueella. Tämä mahdollistaa nopeat vaihteenvaihdot, vähäisemmän jarrupalojen ja -levyjen kulumisen sekä tehokkaan hidastuvuuden alamäessä.


Biopolttoaineille sertifioitu

Uuden D17-moottorin kaikki tehoversiot toimivat sertifioidusti HVO-dieselillä (vetykäsitelty kasviöljy). Myös 700 hv:n versio on sertifioitu käytettäväksi 100-prosenttisella biodieselillä (B100). Vaihteisto on päivitetty jopa 3 800 Nm:n väännölle, ja vaihteiston sisäistä rakennetta on kehitetty entistä tehokkaammaksi 3 000 Nm:n ja 3 400 Nm:n versioissa.


"Olen varma, että asiakkaat ja kuljettajat arvostavat suurempaa moottorijarrutuksen tehoa sekä HVO:n ja biodieselin käyttömahdollisuutta. D17 on hienoon kuorma-autoon suunniteltu hieno moottori. Asiakkaillamme, jotka käyttävät Volvo FH16:ta päivittäisessä työssään, on nyt apunaan entistä tehokkaampi työkalu", Marcos Weingaertner sanoo.


Uudella moottorilla varustetun Volvo FH16:n myynti alkaa vuoden 2024 puolivälissä. Tuotannon on määrä alkaa vuoden 2024 jälkimmäisellä puoliskolla Euroopan markkina-alueella ja Australiassa.


Uusi moottori on saatavissa täysin uuteen Volvo FH16 Aeroon ja Volvo FH16:n uusimpaan versioon.
 

LINKKI korkearesoluutiokuviin ja videoon

Lisätiedot:

Antti Heinonen
Tuotepäällikkö, Volvo Finland Ab
+358 10 655 5853
antti.heinonen@volvo.com

Volvo Trucks (maahantuonti: Volvo Finland Ab)
Volvo Trucks myy asiakkailleen kuljetusten kokonaisratkaisuja. Yritys tarjoaa täyden tuotevalikoiman keskiraskaista raskaisiin kuorma-autoihin, ja maailmanlaajuisesti sillä on 2 200 toimipisteen verkosto noin 130 maassa. Vuonna 2023 toimitettiin maailmanlaajuisesti noin 145 000 Volvo kuorma-autoa. Volvo Trucks on osa Volvo Groupia, joka on maailman johtavia kuorma- ja linja-autojen, rakennuskoneiden sekä meri- ja teollisuusmoottorien valmistajia. Volvo Group tarjoaa myös kokonaisvaltaisia rahoitus- ja palveluratkaisuja. Volvo Trucksin työ perustuu yhtiön perusarvoihin, jotka ovat laatu, turvallisuus ja ympäristöstä huolehtiminen. 

Lue lisää Volvo Trucks -uutisia: