Kuorma-autot

Volvon sähkökuorma-autoja testattu äärimmäisissä talviolosuhteissa

Monelle on varmasti tuttu tilanne, kun puhelimen akku menettää tehonsa pakkasella. Välttääkseen saman kohtalon Volvo Trucks on testannut sähkökuorma-autojaan erittäin kylmällä säällä lähellä napapiiriä. Lopputulos? Toiminto, joka ylläpitää akun suorituskykyä, vaikka lämpötila painuu reilusti pakkaselle.
 Monelle on varmasti tuttu tilanne, kun puhelimen akku menettää tehonsa pakkasella. Välttääkseen saman kohtalon Volvo Trucks on testannut sähkökuorma-autojaan erittäin kylmällä säällä lähellä napapiiriä. Lopputulos? Toiminto, joka ylläpitää akun suorituskykyä, vaikka lämpötila painuu reilusti pakkaselle.
Testaamalla kuorma-autoja Volvo Trucks arvioi kaikkia ennalta arvaamattomia luonnonelementtejä.

"Meillä on asiakkaita ympäri maailman, ja kuorma-autojemme on toimittava kaikkialla, joten ankarat ilmastotestit ovat välttämättömiä myös sähkökuorma-automallistollemme”, sanoo Jessica Sandström, Volvo Trucksin Senior Vice President, Product Management.

 

Mitä tapahtuu akkukäyttöiselle kuorma-autolle, kun mittari ulkona näyttää -25°C ja kova tuuli puhaltaa? Selvittääkseen tämän Volvo Trucks on suorittanut talvitestejä Pohjois-Ruotsissa.

 

”Kun testaamme kuorma-autojamme lähellä napapiiriä Pohjois-Ruotsissa, arvioimme kaikkia ennalta arvaamattomia luonnonelementtejä”, Jessica Sandström jatkaa. ”Tuuli synnyttää jäätä kuorma-auton päälle, mikä antaa meille loistavat mahdollisuudet varmistaa, että kaikki toimii oikein äärimmäisissäkin olosuhteissa. Testimme ovat osoittaneet, että sähkökuorma-automme toimivat erittäin hyvin näissä todella kylmissä ympäristöissä.”

 

Yksi talvitestien konkreettinen tulos on uusi toiminto nimeltä Ready to Run. Se valmistelee kuorma-auton työpäivään, tarvittaessa esilämmittämällä, tai erittäin lämpimällä säällä jäähdyttämällä auton akkuja ja ohjaamoa. Akkujen optimaalinen lämpötila on noin +25° ja kuljettaja voi helposti käynnistää esilämmityksen tai esijäähdytyksen etänä sovelluksen kautta.

 

Sähkökuorma-autot ovat tärkeä osa ratkaisua CO2-päästöjen vähentämisessä, mutta toistaiseksi ne edustavat vain vaatimatonta prosenttiosuutta kuorma-autojen kokonaismarkkinasta. Vain muutama sata raskasta täyssähkökuorma-autoa on toimitettu kuljetusyrityksille tänä vuonna Euroopassa.

 

"Toimimme muutoksen veturina ja meillä on johtava asema sähkökuorma-autoissa Euroopassa. Meillä on jo nyt sähkökuorma-autot sarjatuotannossa ja niitä toimitetaan asiakkaille Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Tavoitteemme on, että 50 % kokonaiskuorma-automyynnistämme tulee olemaan sähköisiä vuoteen 2030 mennessä”, Jessica Sandström päättää.

 

Täydellinen Ready to Run -toiminto on saatavilla Volvo FH-, FM- ja FMX Electric -malleihin, joita käytetään alueellisissa kuljetuksissa ja kevyessä maanrakennuksessa. 

 

Volvon sähkökuorma-autojen faktatiedot:

  • Volvo Trucksilla on kuusi täyssähköistä kuorma-automallia, jotka kattavat laajasti monenlaiset ​​kuljetustehtävät.
  • Volvo FH, FM ja FMX Electric ovat raskaita kuorma-autoja, joiden yhdistelmäpaino on 44 tonnia. Myynti on käynnissä Euroopassa ja tuotanto alkaa vuoden 2022 jälkimmäisellä puoliskolla.
  • Volvo FL ja FE Electricin sarjatuotanto Euroopassa kaupunkijakelua ja jätteenkäsittelyä varten aloitettiin vuonna 2019.
  • Volvo VNR Electricin tuotanto Pohjois-Amerikassa alkoi vuonna 2020.

 

LINKKI videoon Ready to run -toiminnosta

LINKKI korkearesoluutiokuviin

LINKKI sähkökuorma-autojen verkkosivuille

Lisätiedot:

Janne Silvonen
Commercial and Technical Manager Electromobility, Volvo Trucks
(maahantuonti: Volvo Finland Ab)
p. +358 40 922 3206
e-mail: janne.silvonen@volvo.com
LinkedIn

 

Volvo Trucks (maahantuonti: Volvo Finland Ab)
Volvo Trucks myy asiakkailleen kuljetusten kokonaisratkaisuja. Yritys tarjoaa täyden tuotevalikoiman keskisuurista raskaisiin kuorma-autoihin, ja maailmanlaajuisesti sillä on vahva 2 300 toimipisteen verkosto noin 130 maassa. Vuonna 2022 toimitettiin maailmanlaajuisesti noin 145 000 Volvo kuorma-autoa. Volvo Trucks on osa Volvo Groupia, joka on maailman johtavia kuorma- ja linja-autojen, rakennuskoneiden sekä meri- ja teollisuusmoottorien valmistajia. Volvo Group tarjoaa myös kokonaisvaltaisia rahoitus- ja palveluratkaisuja. Volvo Trucksin työ perustuu yhtiön perusarvoihin, jotka ovat laatu, turvallisuus ja ympäristöstä huolehtiminen.