Kuorma-autot

Volvo FH:n ohjaamon uudistetut sisätilat: suunniteltu kuljettajaa varten

| 2 min teksti | 2 min teksti
Kuljettajien antama palaute vaikutti merkittävästi Volvo FH:n ja Volvo FH16:n ohjaamojen sisätiloihin tehtyihin parannuksiin. Heti kuljettajan paikalle istuttaessa on selvää, että parannusten ansiosta kuljettajan ajokokemus on erinomainen, turvallinen ja paljon aiempaa mukavampi.
Volvo FH:n ja Volvo FH16:n uudistetut ohjaamon sisätilat
Volvo FH:n ja Volvo FH16:n uudistetussa ohjaamossa on useita parannuksia, kuten uusi, täysin digitaalinen kojetaulu ja entistä kapeampi I-Shift-vaihteenvalitsin.

Valikoima uusia ominaisuuksia ja toimintoja odottaa Volvo FH:n ja Volvo FH16:n uusiin ohjaamoihin astuvia. Jokainen niistä on kehitetty vastaamaan nykypäivän kaukoliikenteen kuljettajan kasvavia tarpeita.  

– Kaikki parannukset perustuvat suoraan asiakkaiden palautteeseen. Tavoitteemme on ollut varmistaa, että FH:n ja FH16:n ohjaamot vastaavat kuljettajan tarpeita, sillä kysehän on kaukokuljetusten kuljettajien tien päällä olevasta kodista. Näistä uusista ominaisuuksista on todellakin hyötyä kuljettajalle, kertoo Volvo Trucksin kaupallistamispäällikkö Tomas Thuresson.

Yksi näkyvimmistä päivityksistä on uusi mittaristo ja intuitiivinen sivunäyttö. Kumpikin on täysin digitalisoitu ja siksi entistä käyttäjäystävällisempi. Päänäytön valkoinen valokehä muuttuu vihreäksi suuntavilkkujen mukaisesti,

Tomas Thuresson, kaupallistamispäällikkö
Lisävarusteena saatava digitaalinen sivunäyttö, jossa voi olla näkyvissä samanaikaisesti navigointi, Dynafleet, radio ja enintään neljä kameraa.

kun taas keltaisena se ilmaisee kuljettajalle ongelman ja punaisena vakavan ongelman, jonka vuoksi kuorma-auto on pysäytettävä. Navigointi näkyy nyt myös yhdistelmämittaristossa sivunäytön ohella, joten kuljettajien ei tarvitse siirtää katsettaan pois tiestä. 

– Turvallisuus on edelleen etusijalla. Muiden päivitysten ohella olemme ottaneet käyttöön kameran apukuljettajan puolella, joka parantaa merkittävästi näkyvyyttä sillä puolella. Uudet LED-ajovalot, joissa on mukautuvat kaukovalot, parantavat lisäksi merkittävästi näkyvyyttä pimeällä ajettaessa, Tomas Thuresson lisää.

Emme ole muuttaneet mitään vain muutoksen vuoksi, vaan olemme keskittyneet siihen, mitä tarvitaan ja mitä asiakkaamme ovat pyytäneet meitä muuttamaan.
Lisävarusteena jääkaapit ja lisäsäilytystila kaukokuljetusten oleskelutiloja varten

Muita parannuksia ovat kojetaulun keskiosan entistä järkevämpi rakenne sekä ohjauspyörän painikkeiden ja toimintojen parannettu asettelu.

Asiakaspalautteen vuoksi entistä kapeampi I-Shift-vaihteenvalitsin sijaitsee nyt aiempaa alempana ja kauempana edessä, mikä helpottaa vaihteiden vaihtamista.

Myös kolmannen USB-liitännän lisääminen, lisävarusteena saatava entistä mukavampi vaahtomuovipatja ja uusi helposti puhdistettava kojetaulun pintamateriaali takaavat miellyttävät oleskelutilat kaukokuljetusten kuljettajille.

– Nämä päivitykset ovat edellyttäneet, että yksityiskohtiin kiinnitetään paljon huomiota ja että päivityksiä on ollut tekemässä asialleen omistautuneet asiantuntijat. Emme ole muuttaneet mitään vain muutoksen vuoksi, vaan olemme keskittyneet siihen, mitä tarvitaan ja mitä asiakkaamme ovat pyytäneet meitä muuttamaan. Lopputulos on täydellinen kokonaisuus, jossa kuljettajan käyttömukavuus ja turvallisuus ovat etusijalla, Tomas Thuresson sanoo. 

YHTEENVETO UUDEN FH-OHJAAMON PÄIVITYKSISTÄ:

Ohjauspyörä: Painikkeiden ja toimintojen uusi asettelu.

Dynaaminen mittaristo: Täysin digitalisoitu käyttäjäystävällinen käyttöliittymä, jossa on neljä räätälöityä asetusta, liikennemerkkien tunnistus ja LED-varoitusjärjestelmä. 

Kamera apukuljettajan puolella: Digitalisointi parantaa merkittävästi näkyvyyttä sivusuuntaan apukuljettajan puolella.

Kojelaudan pinta: Uusi, helposti puhdistettava materiaali.

Keskiosa: Järkevä ja kestävä rakenne sekä lisää säilytystilaa.

AGM / kahden virtajärjestelmän akkuratkaisu: Merkittävästi parannettu yhden virtajärjestelmän AGM-akku parantaa käynnistämistä. Lisävarusteena saatava kahden virtajärjestelmän akkuratkaisu enemmän virtaa kuluttaviin pitkän matkan kuljetuksiin.

Uusi I-Shift-vaihteenvalitsin: Entistä kapeampi sekä sijoitettu alemmaksi ja edemmäksi sulautumaan paremmin ympäristöön.

 

Aiheeseen liittyvät uutiset

Voimmeko kertoa sinulle lisää Volvo kuorma-autoista ja palveluista?