Kuorma-autot

Uudet Volvo kuorma-autot: suunniteltu kuljettajaa varten

| 4 min teksti | 4 min teksti
Volvo Trucks on tuonut markkinoille neljä uutta kuorma-autoa, jotka painottavat kuljettajan työympäristöä, turvallisuutta ja tuottavuutta.
– Neljä uutta raskaaseen käyttöön tarkoitettua kuorma-autoa ovat asiakkaillemme valttikortti, kun he kilpailevat parhaista kuljettajista, kertoo Volvo Trucksin toimitusjohtaja.

– Uudet Volvot ovat asiakkaillemme valttikortti, kun he kilpailevat parhaista kuljettajista, Volvo Trucksin toimitusjohtaja Roger Alm sanoo. – Olemme todella ylpeitä uusista Volvo kuorma-autoista. Olemme tehneet merkittävän tulevaisuuteen tähtäävän sijoituksen, hän jatkaa.

Volvo Trucks kuorma-autotoimituksista kaksi kolmasosaa koostuu neljästä raskaasta kuorma-autosta: Volvo FH, FH16, FM ja FMX. 

Uusissa Volvo FM- ja Volvo FMX -malleissa on täysin uudistettu ohjaamo sekä monia samoja mittaristotoimintoja kuin suuremmissa FH ja FH16 kuorma-autoissa. Sisätilaa on lisätty kuutiometrin verran, mikä parantaa käyttömukavuutta ja tuo lisää työtilaa.

Volvo FH:ssä ja Volvo FH16:ssa on myös muita turvallisuutta parantavia toimintoja, kuten mukautuvat kaukovalot. Valojärjestelmä parantaa kaikkien tienkäyttäjien turvallisuutta poistamalla automaattisesti tietyt LED-kaukovalojen osat käytöstä silloin, kun ne saattavat häiritä muuta liikennettä. 

Kuljettajan käytössä on aivan uusi käyttöliittymä tiedonsiirtoon ja viestien välitykseen, mikä helpottaa eri toimintojen seuraamista ja hallintaa ja vähentää näin stressiä ja häiriötekijöitä. Mittaristo on täysin digitaalinen, ja siinä on 12-tuumainen näyttö. Näytöstä kuljettaja voi valita tarvitsemansa tiedot vaivatta, milloin tahansa. Lisävarusteena saatavaan 9-tuumaiseen sivunäyttöön saa infotainment-järjestelmän, navigoinnin, kuljetusten tietojärjestelmän sekä kameroiden näkymät.  

– Uudet Volvo kuorma-autot auttavat kuljettajia työskentelemään entistä turvallisemmin ja tuottavammin. Uskomme, että Volvo-asiakkaille uudet mallit ovat valttikortti, kun kilpaillaan alan parhaista kuljettajista, Roger Alm lisää.

Volvo FH16

Mukavuuden ja tehon yhdistelmä
Uudessa Volvo FH16 ‑sukupolvessa yhdistyvät uudet turvaominaisuudet, kuljettajakeskeinen työympäristö ja uusimmat teknologiat. Aiempaa parempi etuakselin kuormakapasiteetti sekä paremmat kanto- ja pusher-akselien ohjauskulmat parantavat ohjattavuutta ja tuottavuutta. Uudessa kojetaulussa on käytännöllistä säilytystilaa ja täysin digitaalinen 12-tuumainen korkearesoluutioinen mittaristo. Erityisen vaativaan käyttöön on saatavana uusi 38 tonnin teli.

TÄRKEIMMÄT OMINAISUUDET
- Mukautuvat kaukovalot parantavat kaikkien tienkäyttäjien turvallisuutta.
- Aiempaa suurempi etuakselin kuormakapasiteetti sekä paremmat kanto- ja pusher-akselien ohjauskulmat.
- Erityisen vaativaan käyttöön on saatavana uusi 38 tonnin teli.
- Lisävarusteena saatavana 9-tuumainen sivunäyttö.

Volvo FH

Paras ohjaamo kaukokuljetuksiin
Uudessa Volvo FH:ssa on päivitetty ohjaamo, innovatiiviset turvallisuusominaisuudet ja kuljettajakeskeinen työympäristö. Työtilan keskiössä on moderni kojelauta, jossa on täysin digitaalinen 12-tuumainen korkearesoluutioinen mittaristo. Ulkopuolella mukautuvat kaukovalot parantavat kaikkien tienkäyttäjien turvallisuutta Volvo FH säästää polttoainetta ja vähentää CO2-päästöjä, sillä sen voi räätälöidä monenlaisiin käyttötarkoituksiin erilaisilla voimansiirto- ja alustakokoonpanoilla. 

TÄRKEIMMÄT OMINAISUUDET
- Mukautuvat kaukovalot parantavat kaikkien tienkäyttäjien turvallisuutta.
- Euro 6 ‑yhteensopiva kaasukäyttöinen LNG-moottori saatavana monilla Euroopan markkina-alueilla.
- Lisävarusteena saatavana 9-tuumainen sivunäyttö.
- Uusi kahden virtajärjestelmän akkuratkaisu takaa, että virtaa on aina riittävästi moottorin käynnistämiseen.

Volvo FM

Miellyttävä työympäristö
Raskaaseen käyttöön tarkoitettu uusi Volvo FM on huikea työpaikka. Upouuden ohjaamon aerodynaamisen muodon ja korotettujen A-pilarien avulla ohjaamoon on saatu lisätilaa kuution verran. Samalla ohjaamo on valoisampi ja näkyvyys ohjaamosta on parantunut. Ohjauspyörää voi säätää mahdollisimman ergonomiseen ajoasentoon. Sisätiloja hallitsee nykyaikainen kojetaulu, jossa on 12-tuumainen korkearesoluutioinen mittaristo ja käyttäjäystävällinen käyttöliittymä. Kuljettajien näkyvyyden parantuminen ei ole ainoa turvallisuuteen tehty parannus. Uudessa Volvo FM:ssä on myös mukautuva vakionopeudensäädin (ACC), joka toimii nyt kaikilla nopeuksilla – jopa nollavauhdissa. 

TÄRKEIMMÄT OMINAISUUDET
- Muodoltaan aerodynaaminen ohjaamo on entistä tilavampi.
- Näkyvyys on parantunut madalletun ovilinjan, uusien taustapeilien ja apukuljettajan puolella olevan kameran ansiosta.
- 12-tuumainen digitaalinen mittaristo, jossa on neljä eri näkymää.
- Lisävarusteena saatavana 9-tuumainen sivunäyttö.

Volvo FMX

Vastaa odotuksiin – maantiellä ja maastossa
Uudessa Volvo FMX:ssä on kokonaan uudistettu ohjaamo, aiempaa suurempi hyötykuorma ja innovatiiviset turvallisuusominaisuudet. Uusi FMX on saatavana Volvon alustavalikoiman raskaimman sarjan alustan kanssa – 38 tonnin telillä kokonaispaino (GCW) voi olla jopa 150 tonnia. Lisävarusteena voi tilata teräskattoluukun, jota tarvitaan erityisen kovassa käytössä, kuten kaivoskuljetuksissa. Luukussa on varauloskäynnin kahva, jonka avulla koko luukku voidaan irrottaa. Avaria sisätiloja hallitsee nykyaikainen mittaristo, jossa on 12-tuumainen korkearesoluutioinen näyttö, sekä lisävarusteena saatava säädettävä ohjauspylväs, jolla ohjauspyörän voi säätää kuljettajalle mahdollisimman ergonomiseen ajoasentoon.

TÄRKEIMMÄT OMINAISUUDET
- Täysin uudistettu ohjaamo, kestävä ulkokuori.
- Lisävarusteena saatavana 38 tonnin telillä - kokonaispaino (GCW) voi olla jopa 150 tonnia.
- Uusi luistoneston säädinpaneeli auttaa kuljettajaa selviytymään mahdollisista vaaratilanteista.
- Lisävarusteena saatavana 9-tuumainen sivunäyttö.

Aiheeseen liittyvät uutiset

Etsi lähin jälleenmyyjä

Keskustele paikallisen Volvo Trucks -jälleenmyyjän kanssa, jotta löydät parhaan ratkaisun omalle toimialallesi.