Volvo kuorma-autot

Suomi

×

VOLVO FM:N OHJAAMOERITTELYT

ohjaamonmitat

 

Päiväohjaamo

Päiväohjaamo (FM-DAY) on mukava ja ergonominen kuljettajan työympäristö. Interior height 164 centimetres: 120 centimetres on the engine compartment cover.

Low day cab

Matala päiväohjaamo (FM-LDAY) sopii muun muassa kaivostoimintaan, jäähdytettyihin kuljetuksiin, pumppuihin ja nostureihin. Interior height 148 centimetres: 104 centimetres on the engine compartment cover.

 

Makuuohjaamo

Makuuohjaamossa (FM-SLP) on mukavat yöpymistilat yhdelle henkilölle. Interior height 164 centimetres: 120 centimetres on the engine compartment cover.

Matala makuuohjaamo

Matalassa makuuohjaamossa (FM-LSLP) on kuormatilaa ohjaamon katon yläpuolella. Interior height 148 centimetres: 104 centimetres over the engine compartment.

Globetrotter-ohjaamo

Globetrotter-ohjaamossa (FM-HSLP) on mukavat yöpymistilat kahdelle henkilölle. Ohjaamon korkea rakenne tuo lisää säilytystilaa. Interior height 201 centimetres: 157 centimetres on the engine compartment cover.

Ohjaamon ominaisuudet

 

Ohjaamon nelipistejousitus
Voit valita kierrejouset ja iskunvaimentimet, kierrejouset eteen ja ilmajousituksen taakse tai täysilmajousituksen.

Ilmanotot
Ilmanotto vasemmalla puolella, saatavana korkea tai matala versio. Saatavana on myös etuilmanotto.

Ohjaamon värit
Valittavissa noin 650 vaihtoehtoa.

Kuljettajan istuin
Valittavissa on kolme mukavuustasovaihtoehtoa: Progressive (plyysi tai nahka), Dynamic (tekstiili) ja Robust (keinonahka). Istuimen säätömahdollisuudet ovat pituussuunnassa 200 mm ja korkeussuunnassa 100 mm. Kuljettajan istuimessa on vakiona niskatuki, säädettävä ja kääntyvä selkänoja, ristiselän tuki, säädettävyys pystysuunnassa ja eteen/taakse sekä istuimen kaltevuuden säätö.  

Apukuljettajan istuin
Valittavissa on kolme mukavuustasovaihtoehtoa: Progressive (plyysi tai nahka), Dynamic (tekstiili) ja Robust (keinonahka). Vakiona niskatuki. 

Vuoteet
Alavuoteen mitat 70×200 cm.
Erittäin mukavat 16 cm:n patjat, joissa pussijousitus. Kolme vaihtoehtoa: pehmeä, puolipehmeä ja kova.
Saatavana on kaksi patjansuojusvaihtoehtoa, jotka parantavat yöpymismukavuutta ja helpottavat vuoteen sijaamista. 
Comfort-ylävuoteen mitat: 70×190 cm tai 60×190 cm

Sisätilojen säilytysratkaisut 
Tuulilasin yläpuolella on kaksi säilytystilaa säleovilla ja neljä ISO-paikkaa, joista yksi on varattu ajopiirturille (kaksi ISO-paikkaa matalissa ohjaamoissa). Under the bed in the sleeper cab and the Globetrotter cab you will find two large storage compartments, accessible from the outside and one large (44 l volume) accessible by lifting the mattress and lid; in the sleeper section you can find two storage spaces for magazines and small items. Kojelaudassa on neljä avointa säilytystilaa, pieni säilytyslokero, DIN-paikkaan tuleva säilytystila, tavarasyvennys ja pulloteline. Päiväohjaamoon voidaan asentaa säleaukoilla varustettu 60 litran säilytystila kypäriä, eväsrasioita jne. varten.

Ulkoiset säilytysratkaisut
Kuljettajan ja apukuljettajan istuinten takana on säilytystilat, jotka voi avata ulkokautta.

Kattoluukku
Ohjaamoon on lisätty kattoluukku, jota voi avata 50 millimetriä. Sisäpuolella on rei'itetty häikäisysuoja, joka toimii myös hyönteisverkkona, kun luukku on avattuna. Kattoluukku voi olla joko manuaalinen tai sähkötoiminen (lisävaruste). Saatavana on myös teräksestä valmistettu kattoluukku, joka on tarkoitettu rakennustöihin tai vaativaan käyttöön.

Ohjauspyörä
Kuorma-auton erittelystä riippuen kaksi halkaisijaltaan erikokoista vaihtoehtoa – 450 mm tai 500 mm. The steering wheel’s height can be adjusted by up to 90 mm and the angle can be adjusted by 28°. With neck tilt (option) the steering wheel can be adjusted in vertical position between -5° and +15° – increasing the driver comfort. Ohjauspyörä on saatavana sekä turvatyynyllä että ilman. Integrated controls in the steering wheel provide safe and comfortable operation of cruise control, horn, phone and the functions in the Instrument Display and Side Display.

Ilmastointi
Ilmastointivaihtoehtoja on kaksi:

  • Käsisäätöinen ilmastointi (MCC).
  • Täysautomaattinen, elektronisesti ohjattu ilmastointi (ECC/ECC2). 

Ilmastointia voidaan täydentää myös ohjaamon ja moottorin pysäköintilämmittimellä.

Istuinverhoilu

Robust Keinonahka
voimakas. Tekstiili
Progressive Plush or leather

Kaikki istuimet ovat saatavana omalla ilmanvaihdolla varustettuina versioina.

Seinäverhoilu

voimakas. Tekstiili
Progressive Plyysi tai nahka

MAKE YOURSELF AT HOME

Tee olosi mukavaksi. Kokeile istuinta. Vuodetta. Kurkista kaikkiin kaappeihin. Voi olla vaikea uskoa, miten paljon tilaa ajoneuvossa on.