Kuorma-autot

×

VOLVO FM:N OHJAAMOERITTELYT

Ohjaamon mitat

 

Päiväohjaamo

Päiväohjaamo (FM-DAY) on mukava ja ergonominen kuljettajan työympäristö. Sisäkorkeus 164 cm: moottoritunnelin kohdalla 120 cm.

Matala päiväohjaamo

Matala päiväohjaamo (FM-LDAY) sopii muun muassa kaivostoimintaan, jäähdytettyihin kuljetuksiin, pumppuihin ja nostureihin. Sisäkorkeus 148 cm: moottoritunnelin kohdalla 104 cm.

 

Makuuohjaamo

Makuuohjaamossa (FM-SLP) on mukavat yöpymistilat yhdelle henkilölle. Sisäkorkeus 164 cm: moottoritunnelin kohdalla 120 cm.

Matala makuuohjaamo

Matalassa makuuohjaamossa (FM-LSLP) on kuormatilaa ohjaamon katon yläpuolella. Sisäkorkeus 148 cm: moottoritunnelin kohdalla 104 cm.

Globetrotter-ohjaamo

Globetrotter-ohjaamossa (FM-HSLP) on mukavat yöpymistilat kahdelle henkilölle. Ohjaamon korkea rakenne tuo lisää säilytystilaa. Sisäkorkeus 201 cm: moottoritunnelin kohdalla 157 cm.

Ohjaamon ominaisuudet

 

Ohjaamon nelipistejousitus
Voit valita kierrejouset ja iskunvaimentimet, kierrejouset eteen ja ilmajousituksen taakse tai täysilmajousituksen.

Ilmanotot
Ilmanotto vasemmalla puolella, saatavana korkea tai matala versio. Saatavana on myös etuilmanotto.

Ohjaamon värit
Valittavissa noin 650 vaihtoehtoa.

Kuljettajan istuin
Valittavissa on kolme mukavuustasovaihtoehtoa: Progressive (plyysi tai nahka), Dynamic (tekstiili) ja Robust (keinonahka). Istuimen säätömahdollisuudet ovat pituussuunnassa 200 mm ja korkeussuunnassa 100 mm. Kuljettajan istuimessa on vakiona niskatuki, säädettävä ja kääntyvä selkänoja, ristiselän tuki, säädettävyys pystysuunnassa ja eteen/taakse sekä istuimen kaltevuuden säätö.  

Apukuljettajan istuin
Valittavissa on kolme mukavuustasovaihtoehtoa: Progressive (plyysi tai nahka), Dynamic (tekstiili) ja Robust (keinonahka). Vakiona niskatuki. 

Vuoteet
Alavuoteen mitat 70×200 cm.
Erittäin mukavat 16 cm:n patjat, joissa pussijousitus. Kolme vaihtoehtoa: pehmeä, puolipehmeä ja kova.
Saatavana on kaksi patjansuojusvaihtoehtoa, jotka parantavat yöpymismukavuutta ja helpottavat vuoteen sijaamista. 
Comfort-ylävuoteen mitat: 70×190 cm tai 60×190 cm

Sisätilojen säilytysratkaisut 
Tuulilasin yläpuolella on kaksi säilytystilaa säleovilla ja neljä ISO-paikkaa, joista yksi on varattu ajopiirturille (kaksi ISO-paikkaa matalissa ohjaamoissa).

Makuu- ja Globetrotter-ohjaamoiden vuoteen alla on kaksi suurta säilytystilaa, joihin pääsee käsiksi ulkopuolelta, ja yksi suuri säilytystila (44 l), johon pääsee käsiksi nostamalla patjaa ja kantta. Lisäksi yöpymistiloissa on kaksi säilytystilaa lehdille ja muulle pikkutavaralle. Kojelaudassa on neljä avointa säilytystilaa, pieni säilytyslokero, DIN-paikkaan tuleva säilytystila, tavarasyvennys ja pulloteline. Päiväohjaamoon voidaan asentaa säleaukoilla varustettu 60 litran säilytystila kypäriä, eväsrasioita jne. varten.

Ulkoiset säilytysratkaisut
Kuljettajan ja apukuljettajan istuinten takana on säilytystilat, jotka voi avata ulkokautta.

Kattoluukku
Ohjaamoon on lisätty kattoluukku, jota voi avata 50 millimetriä. Sisäpuolella on rei'itetty häikäisysuoja, joka toimii myös hyönteisverkkona, kun luukku on avattuna. Kattoluukku voi olla joko manuaalinen tai sähkötoiminen (lisävaruste). Saatavana on myös teräksestä valmistettu kattoluukku, joka on tarkoitettu rakennustöihin tai vaativaan käyttöön.

Ohjauspyörä
Kuorma-auton erittelystä riippuen kaksi halkaisijaltaan erikokoista vaihtoehtoa – 450 mm tai 500 mm. Ohjauspyörän korkeuden säätövara on 90 mm ja sen kulman säätövara 28 astetta. Lisävarusteena saatavalla säädettävällä ohjauspylväällä ohjauspyörää voi säätää pystysuunnassa -5 - +15 asteen kulmassa, mikä parantaa ajomukavuutta. Ohjauspyörä on saatavana sekä turvatyynyllä että ilman. Vakionopeudensäädintä, äänimerkkiä, puhelinta sekä mittaristonäytön ja sivunäytön valikkoja voi käyttää turvallisesti ja kätevästi ohjauspyörässä olevilla sisäisillä hallintalaitteilla.

Ilmastointi
Ilmastointivaihtoehtoja on kaksi:

  • Käsisäätöinen ilmastointi (MCC).
  • Täysautomaattinen, elektronisesti ohjattu ilmastointi (ECC/ECC2). 

Ilmastointia voidaan täydentää myös ohjaamon ja moottorin pysäköintilämmittimellä.

Istuinverhoilu

Robust Keinonahka
Dynamic Tekstiili
Progressive Plush or leather

Kaikki istuimet ovat saatavana omalla ilmanvaihdolla varustettuina versioina.

Seinäverhoilu

Dynamic Tekstiili
Progressive Plyysi tai nahka

OLE KUIN KOTONASI

Tee olosi mukavaksi. Kokeile istuinta. Vuodetta. Kurkista kaikkiin kaappeihin. Voi olla vaikea uskoa, miten paljon tilaa ajoneuvossa on.