Kuorma-autot

Tiesitkö jo Volvon VISTAsta?

VISTA on globaali, Volvo Trucks ja Volvo Buses jälkimarkkinoiden henkilökunnalle suunnattu tieto- ja taitokilpailu ja samalla tärkeä koulutustapahtuma.

Nimi VISTA tulee sanoista Volvo International Service Training Award. Osallistuvat joukkueet ovat maksimissaan 4-henkisiä. Tyypillisesti joukkueissa on pari mekaanikkoa, asiakaspalvelija tai varaosahenkilö, ja hallinnosta esim. työnjohtaja. Kisassa testataan tiukasti kaikkien ammattitaitoa, Volvon järjestelmien ja arvojen tuntemusta, sekä tiimityöskentelytaitoja.
 

VISTA järjestetään joka toinen vuosi. Se koostuu kolmesta paikallisesta alkukierroksesta, semifinaalista ja finaalista. Alkukarsinnat tehdään verkossa. Tämän vuoden semifinaali on Italian Bergamossa toukokuun lopussa. Finaali järestetään syyskuussa Göteborgissa, uudessa World of Volvo näyttelytilassa.


Semifinaali ja finaali eroavat luonteeltaan alkukierroksista, joissa joukkueilla on aikaa hioa vastauksia useita päiviä, kun taas semifinaalissa ja finaalissa täytyy suoriutua haasteista paineen alla samantien, esim. VR-laseilla tehtävillä rasteilla.


Globaalisti mukana alkukierroksilla oli kaudella 2023-2024 noin 16 000 osanottajaa. Suomessa 69 joukkuetta eli yli 200 henkilöä aloitti kisan viime syksynä. Nyt ollaan siinä vaiheessa, että alkukierrokset on käyty, ja Suomen kolme parasta joukkuetta on lähdössä Italiaan semifinaaliin. Siellä parhaiten pärjännyt Suomen joukkue pääsee Göteborgin finaaliin. Joukkueiden osaamisen taso oli jälleen kerran huimaavan korkea! Kuuden joukkueen kärki oli tasainen loppuun saakka, ja muutamien pisteiden marginaalilla semifinaaliin ovat lähdössä:

  1. Oulusta Wetteri Powerilta joukkue: Wetteri Power Oulu
  2. Turun Volvo Truck Centeristä joukkue: Team I-See
  3.  Tampereen Volvo Truck Centeristä joukkue: Team Harju
     

Kokemuksena varsinkin semifinaali- ja finaalimatkat ovat joukkueille todella antoisia kokemuksia. On sekä ilahduttavaa että avartavaa huomata, että volvolaiset ovat ihan samojen asioiden äärellä riippumatta siitä, mistä päin maailmaa tulevat!
 

#wearevolvogroup #volvotrucks #volvobuses #vista #volvovista 

Töihin Volvolle?