Kuorma-autot

Volvo Trucksille sähkökuorma-autojen ennätystilaus

Volvo Trucks on saanut sadan FM sähkökuorma-auton tilauksen Pohjois-Euroopan suurimmalta merenkulku- ja logistiikkayritys DFDS:ltä. Kauppa on Volvo Trucksin suurin sähkökuorma-autojen tilaus tähän mennessä ja yksi kaikkien aikojen suurimmista raskaiden sähkökuorma-autojen tilauksista.
Volvo Trucksille sähkökuorma-autojen ennätystilaus
Ensimmäinen Volvo FM Electric sähkökuorma-auto luovutettiin DFDS:lle elokuussa. Sadan uuden kuorma-auton toimitukset alkavat ensi vuoden viimeisellä neljänneksellä.

”Tämä on merkittävä virstanpylväs sitoutumisessamme fossiilivapaisiin kuljetuksiin ja olen erittäin ylpeä kumppanuudestamme DFDS:n kanssa. Yhdessä osoitamme, että sähköiset kuljetusratkaisut ovat toteuttamiskelpoinen ratkaisu jo tänään. Uskon, että tämä rohkaisee monia muita asiakkaita ottamaan ensimmäisen askeleen omalla sähköistysmatkallaan”, Volvo Trucksin toimitusjohtaja Roger Alm kertoo.  

 

Volvo FM Electric sähkökuorma-autojen ensimmäiset toimitukset DFDS:lle alkavat vuoden 2022 viimeisellä neljänneksellä ja jatkuvat koko vuoden 2023. Kuorma-autoja tullaan käyttämään sekä lyhyissä että pitkissä kuljetuksissa DFDS:n kuljetusjärjestelmässä Euroopassa.  

 

”Olemme päättäneet DFDS:llä tehdä osamme osallistumalla hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen ja kestävän toimitusketjun luomiseen. Tiedämme, miten tärkeää sähköistäminen on matkalla saavuttaa CO2-tavoitteet ja toivon, että voimme innostaa muita, kun siirrymme eteenpäin tässä elintärkeässä muutoksessa”, DFDS:n johtaja ja logistiikkajohtaja Niklas Andersson sanoo.

 

FM Electric sähkökuorma-auton kantavuus on 44 tonnia (yhdistelmäpaino) ja kantama jopa 300 km. Täydennyslatauksella lounaan aikana etäisyyttä voidaan pidentää. Ajoneuvot voidaan ladata sekä yönylilatauksella (jokaisen auton mukana tulee AC laturi) että suuritehoisella latauksella  (DC-lataus). DFDS on valinnut rahoitusratkaisun, jonka Volvo Financial Services tarjoaa. 

 

Läpimurto sähkökuorma-autoille Euroopassa

Raskaiden kuorma-autojen sähköistystrendi kiihtyy. Euroopassa on tänä vuonna rekisteröity muutama sata yli 16 tonnin sähkökuorma-autoa. Näistä noin 40 prosenttia on Volvon sähkökuorma-autoja.

 

”Selkeä tavoitteemme on ajaa sähkökuorma-autojen muutosta, ja markkinajohtajan asemamme osoittaa, että olemme ehdottomasti oikealla tiellä. Tavoitteemme vuodelle 2030 on, että puolet maailmanlaajuisista toimituksistamme on sähkökuorma-autoja. Olemme iloisia nähdessämme, että asiakkaidemme kasvava kiinnostus on alkanut näkyä tilauksissa, eikä vähiten tämän DFDS:n vaikuttavan tilauksen kautta”, Volvo Trucksin toimitusjohtaja Roger Alm sanoo.

 

Volvo Trucks aloitti sähkökuorma-autojen sarjatuotannon vuonna 2019 yhtenä ensimmäisistä kuorma-autovalmistajista. Tuotevalikoimaan kuuluu nyt kuusi sähköautomallia - Volvo FH, Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FE, Volvo FL ja Pohjois-Amerikassa myytävä Volvo VNR.

 

Tietoja DFDS:stä

DFDS tarjoaa lautta- ja kuljetuspalveluja Euroopassa ja sen ympärillä. Sen liikevaihto on 19 miljardia Tanskan kruunua. Työntekijöitä yrityksellä on 10 000 yli 20 maassa. DFDS:n pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa ja se on listattu Nasdaqin pörssissä Kööpenhaminassa.

 

LINKKI korkearesoluutiokuviin 

Lisätiedot:

Janne Silvonen
Commercial and Technical Manager Electromobility, Volvo Trucks
(maahantuonti: Volvo Finland Ab)
p. +358 40 922 3206
e-mail: janne.silvonen@volvo.com
LinkedIn

 

Volvo Trucks (maahantuonti: Volvo Finland Ab)
Volvo Trucks myy asiakkailleen kuljetusten kokonaisratkaisuja. Yritys tarjoaa täyden tuotevalikoiman keskisuurista raskaisiin kuorma-autoihin, ja maailmanlaajuisesti sillä on vahva 2 300 toimipisteen verkosto noin 130 maassa. Vuonna 2022 toimitettiin maailmanlaajuisesti noin 145 000 Volvo kuorma-autoa. Volvo Trucks on osa Volvo Groupia, joka on maailman johtavia kuorma- ja linja-autojen, rakennuskoneiden sekä meri- ja teollisuusmoottorien valmistajia. Volvo Group tarjoaa myös kokonaisvaltaisia rahoitus- ja palveluratkaisuja. Volvo Trucksin työ perustuu yhtiön perusarvoihin, jotka ovat laatu, turvallisuus ja ympäristöstä huolehtiminen.