Kuorma-autot

Turvallisuuskasvatusta lapsille: Pysähdy, katso, vilkuta -kampanja vieraili Kouvolassa

Lasten liikenneturvallisuutta edistävä Pysähdy, katso, vilkuta -kampanja jalkautui Kouvolaan syyskuun lopussa ja vieraili Korian ja Napan kouluissa. Raskasparin Petri Olander ja Fi Pluslogistic Oy:n Anssi Koskiranta opastivat lapsia liikkumaan turvallisesti liikenteessä.
Turvallisuuskasvatusta lapsille: Pysähdy, katso, vilkuta -kampanja vieraili Kouvolassa

Pysähdy, katso, vilkuta muistisääntönä 

”Korian koulun lähellä liikkuu usein raskasta liikennettä, joten Volvo Trucksin muistisääntö pysähdy, katso, vilkuta on hyvin tarpeellinen koulun lapsille tien ylittämiseen, jotta kuorma-autonkuljettaja ehtii havaita lapsen”, Raskasparin Kouvolan huoltopäällikkö Petri Olander kertoo.  

”Lypsetäänkö lehmät säiliön sisällä?”

Fi Pluslogistic Oy:n yrittäjä Anssi Koskiranta esitteli lapsille tapahtumaan paikan päälle tuomaansa säiliöyhdistelmää. Kysymyksiä heräsi paljon toinen toisensa jälkeen. Lapsia kiinnosti muun muassa auton ja säiliön mitat ja massat. Yksi lapsista uskalsi miettiä ääneen, lypsetäänkö lehmät säiliön sisällä. Tämän käsityksen Koskiranta joutui oikomaan.

Pitkäjänteistä ihmishenkiä säästävää vaikuttamista

Turvallisuus on ollut alusta lähtien Volvo Trucksille kaikkein tärkeintä. Tutkimukset ja analyysit ovat osoittaneet, että inhimilliset tekijät ovat syynä useimmissa liikenneonnettomuuksissa. Siksi liikenneturvallisuudessa alansa johtava yritys ei ole vain halunnut tyytyä kehittämään lukuisia innovatiivisia turvallisuusominaisuuksia, vaan vaikuttaa myös muilla tavoin. Pysähdy, katso ja vilkuta -kampanja on tästä hyvä esimerkki.

Kouvolassa halukkaat koululaiset kiipesivät myös auton ohjaamoon. Tokaluokkalaiset Paavo ja Edward pääsivät itse toteamaan, että vaikka kuljettaja istuu korkealla, ei hän silti näe kaikkialle. Ohjaamosta ei esimerkiksi näe ihan auton keulan eteen. Oman kokemuksensa avulla lapset ymmärtävät paremmin, miten käyttäytyä turvallisesti liikenteessä ja isojen ajoneuvojen lähettyvillä. 

Rekkaspottausessa turvallisuus kaiken a ja o

Lasten ja nuorten rekkaspottaus on herättänyt julkisuudessa paljon keskustelua. ”Olen hyvin vaikuttunut siitä, miten paljon lapsia kiinnostaa kuljetusala, mutta samanaikaisesti rekkaspottauksessa mietityttää turvallisuus. Turvallisessa paikassa toteutettuna kuljettajia ja muuta liikennettä häiritsemättä se on mukavaa kaikille”, Petri Olander kertoo.

Raskaspari ja Fi Pluslogistic jakoivat Kouvolan Pysähdy, katso, vilkuta -tapahtumissa kaikille lapsille kotiin viemisinä heijastinliivit ja heijastimet. Niille on nyt erityisesti syksyn pimeinä iltoina tarvetta.  

Haluatko järjestää oman Pysähdy, katso, vilkuta -tapahtuman?

Pysähdy, katso, vilkuta -opetusmateriaalia lapsille sekä tukimateriaalia ja vinkkejä järjestäjälle löytyy Volvo Trucksin verkkosivuilta. Tutustu niihin ja ota yhteyttä kouluun tai päiväkotiin. Mikäli olet kiinnostunut järjestämään tapahtuman, ole yhteydessä lähimpään Volvo Trucks -jälleenmyyjääsi, jotta voimme tukea sinua tilaisuuden järjestämisessä.

Lisätiedot: 

Nina Uschanov, Marketing Communications & PR Manager, Volvo Trucks
nina.uschanov@volvo.com, p. +358 50 442 1522

 

Volvo Trucks (maahantuonti: Volvo Finland Ab)

Volvo Trucks myy asiakkailleen kuorma-autoja ja kuljetusten kokonaisratkaisuja. Yritys tarjoaa täyden tuotevalikoiman keskisuurista raskaisiin kuorma-autoihin, ja maailmanlaajuisesti sillä on vahva 2 300 toimipisteen verkosto yli 130 maassa. Vuonna 2020 toimitettiin maailmanlaajuisesti noin 94 000 Volvo Trucks kuorma-autoa. Volvo Trucks kuuluu Volvo Group -yhtymään, joka on maailman suurimpia kuorma-, linja- ja maansiirtoautojen sekä meri- ja teollisuusmoottorien valmistajia. Volvo Group tarjoaa myös kokonaisvaltaisia rahoitus- ja palveluratkaisuja. Volvo Trucksin työ perustuu yhtiön perusarvoihin, jotka ovat laatu, turvallisuus ja ympäristöstä huolehtiminen.