Kuorma-autot

Volvo lanseeraa neljä uutta kuorma-autoa pinoamalla ne päällekkäin näyttävällä videolla – ja toimitusjohtaja koko komeuden päällä

Volvo Trucksin uusin lanseerausvideo kurottaa kohti taivaita. Volvo esittelee neljän uuden kuorma-autonsa voimaa ja kestävyyttä kokoamalla niistä valtaisan 15 metriä korkean ja 58 tonnia painavan tornin. Tornin huipulla seisoo yhtiön toimitusjohtaja Roger Alm.
Kuorma-autotorni

Kuorma-autoalalla yhdenkin kuorma-auton tuominen markkinoille on valtava projekti. Neljän uuden kuorma-auton samanaikainen julkistus on kuitenkin melkein ennenkuulumatonta. Kun Volvo Trucks uudisti koko raskaiden pystyhyttikuorma-autojensa malliston, yhtiö päätti toteuttaa sen varsin poikkeavalla tavalla.

Tämä todella erikoinen video sijoittuu yöaikaan. Kuorma-autoista rakennettu torni näkyy aluksi valtavana, kaukaisuudessa hohtavana monoliittina. Videon edetessä etualalla näkyy susia, ja kuvassa vilahtaa naispuolinen kuljettaja. Savu- ja äänitehosteilla höystetyn videon huippukohdassa näemme, että tornin päällä seisova mies on itse Volvo Trucksin toimitusjohtaja Roger Alm.

Katso video Volvo Trucks – The Tower, mukana Roger Alm

Video julkaistaan päivää ennen raskaan pystyhyttikuorma-autojen malliston virallista Euroopan-lanseerausta. Mallistoon kuuluvat Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM ja Volvo FMX. Noin kaksi kolmasosaa Volvo Trucksin toimituksista koostuu näistä neljästä kuorma-autosta.

– Tämä on Volvo Trucksin kaikkien aikojen suurin lanseeraus. Näillä kuorma-autoilla on valtava vaikutus asiakkaiden kannattavuuteen ja valmiuksiin kilpailla asiakkaista ja parhaista kuljettajista. Olen tottunut olemaan tilanteen päällä, mutta kuorma-autotornin kuvaaminen ei ollut minullekaan mikään ihan tavallinen työpäivä. Ja sanotaanko, että suhtaudun korkeisiin paikkoihin "kunnioittavasti". Olen melko maanläheinen kaveri, kertoo Volvo Trucksin toimitusjohtaja Roger Alm.

Video kuvattiin vuoden 2019 loppupuolella testialueella Volvon kotikaupungin Göteborgin liepeillä. Kuorma-autotorni ja valtaosa erikoistehosteista on toteutettu kuvauspaikalla, myös savu ja valot, niin kuin kulissien takana -videolla selviää.

– Valmistelut kestivät kaikkiaan noin kuukauden, sillä torni oli suunniteltava ja rakennettava ja ajoturvallisuus varmistettava. Mahdolliseksi projektin teki järeä Volvo FMX -maansiirtoauto ja sen uusi 38 tonnin teli, sillä ne pystyivät kannattelemaan muiden ajoneuvojen painon. Myös tasainen vauhti ja ajolinja olivat ehdottoman tärkeitä, ja ne ovat Volvo Dynamic Steering -teknologian ja taitavan kuljettajan ansiota, kertoo Volvo Trucksin insinööri Markus Wikström, joka oli mukana tornin toteuttamisesta vastaavassa suunnittelutiimissä.

Katso tästä video kulissien takaa.

Suuritarkkuuksisten kuvien linkki

Lisätietoja on Volvo Trucksin verkkosivuilla ja somekanavilla:

www.volvotrucks.fi 
www.facebook.com/VolvoTrucks/
www.instagram.com/volvotrucks/ 
www.linkedin.com/company/volvo-trucks/

Lisätiedot:

Veli Pusa
Myyntijohtaja, Volvo Trucks, Volvo Finland Ab
p. +358 400 983 126
e-mail: veli.pusa@volvo.com


Volvo Trucks (maahantuonti: Volvo Finland Ab)

Volvo Trucks myy asiakkailleen kuljetusten kokonaisratkaisuja. Yritys tarjoaa täyden tuotevalikoiman keskisuurista raskaisiin kuorma-autoihin, ja maailmanlaajuisesti sillä on vahva 2 300 toimipisteen verkosto noin 130 maassa. Vuonna 2022 toimitettiin maailmanlaajuisesti noin 145 000 Volvo kuorma-autoa. Volvo Trucks on osa Volvo Groupia, joka on maailman johtavia kuorma- ja linja-autojen, rakennuskoneiden sekä meri- ja teollisuusmoottorien valmistajia. Volvo Group tarjoaa myös kokonaisvaltaisia rahoitus- ja palveluratkaisuja. Volvo Trucksin työ perustuu yhtiön perusarvoihin, jotka ovat laatu, turvallisuus ja ympäristöstä huolehtiminen.