Kuorma-autot

Volvo Finland mukana raskaan liikenteen päästönvähennystalkoissa tukemalla kaasukuorma-autohankintaa lisäedulla

Liikenteen CO2-päästöjen vähentäminen on lähitulevaisuuden yhteinen tavoite koko toimialalla. Vaihtoehtoisten polttoaineiden merkitys nousee päästötavoitteisiin pääsemisessä. Vauhdittaakseen raskaan kaluston vähäpäästöisyyttä ja edistääkseen kaasun käyttöä raskaassa liikenteessä valtio alkaa myöntää hankintatukea uuden yli 16 tonnisen kaasukäyttöisen kuorma-auton ostamiseen tai pitkäaikaisen leasingsopimuksen ottamiseen. Volvo Finlandin maahantuomassa kuorma-autovalikoimassa on tarjolla vaihtoehtoisia polttoaineita käyttövoimanaan käyttäviä ajoneuvoja.

Liikenteen hiilidioksidipäästöt puolitettava vuoteen 2030 mennessä

Liikenteen CO2-päästöjä pyritään tulevina vuosikymmeninä hillitsemään kansainvälisillä ja kansallisilla päästötavoitteilla. Kansallisella tasolla Suomi on sitoutunut pienentämään liikenteen päästöjä vuoden 2005 tasoon verrattuna puoleen vuoteen 2030 mennessä. Liikenne- ja viestintäministeriön johtama liikenteen ilmastopolitiikan asiantuntijaryhmä on koostanut ehdotuksen, jolla kotimaan liikenteestä CO2-päästöt poistettaisiin kokonaan vuoteen 2045 mennessä ja liikenne olisi tällöin hiilineutraalia.

Päästötavoitteiden saavuttamiseksi kuljetusalalta vaaditaan laajoja ja konkreettisia toimia. Kuorma-autojen valmistajilta odotetaan sopivia ratkaisuja kuljetusyrittäjille ja investointipäätöksiä yrittäjiltä. Yhtenä keinona on fossiilisia polttoaineita korvaavien käyttövoimien, kuten kaasun ja sähkön hyödyntäminen käyttövoimana aikaisempaa tehokkaammin.
 

Valtio myöntää hankintatukea kaasukuorma-auton ostajalle tai leasing-käyttöön ottajalle

Valtio on päättänyt myöntää hankintatukea uuden yli 16 tonnisen kaasukäyttöisen kuorma-auton ostoon tai vähintään kolmen vuoden pitkäaikaiseen leasing-sopimuksen ottamiseen. Hankintatuella pyritään vauhdittamaan raskaan kaluston vähäpäästöisyyttä ja edistämään kaasun käyttöä raskaassa liikenteessä. Tuki koskee LNG- (nesteytetty maakaasu) ja CNG- (paineistettu maakaasu) kuorma-autoja. Hankintatukea aletaan myöntää joulukuun 2020 alusta alkaen.

Hankintatuen suuruus on LNG-kuorma-auton osalta 12 000 euroa ja CNG-käyttöiselle ajoneuvolle 5000 euroa. Kuorma-auton ostaja tai pitkäaikaisvuokraaja hakee tuen Traficomilta. Tuki maksetaan auton ostajalle tai pitkäaikaisvuokraajalle. Volvo Finland on tarvittaessa mukana tukemassa ja neuvomassa asiakasta tuen hakuprosessissa.

Tankkausverkosto on laajentunut kattamaan koko Suomen, joten toimintaedellytykset liikennöidä kokonaistaloudellisella ja ympäristöystävällisellä kaasuautolla koko maan osalta ovat hyvät.


Volvo Finland tukee kaasuauton hankintaa lisäedulla – vuoden huollot kaupan päälle

Volvo Finland haluaa olla mukana raskaan liikenteen päästönvähennystalkoissa ja tarjoaa valtion hankintatuen lisäksi vuoden huollot valtuutetuilla Volvo-korjaamoilla. Kampanja koskee kaikkia joulukuun alusta 2020 alkaen hankittuja uusia kaasukäyttöisiä Volvo ja Renault Trucks -kuorma-autoja. Volvo Finlandin maahantuomasta kuorma-autovalikoimasta on saatavilla laaja valikoima vaihtoehtoisilla polttoaineilla liikkuvia kuorma-autoja: Volvo Trucksilta löytyy sekä LNG- että CNG-auto ja ensi vuoden alusta alkaen Euroopan markkinoille tulee myös kattava valikoima sähkökuorma-autoja. Renault Trucksin tuotevalikoimaan kuuluu D Wide CNG sekä sähköautopuolelta D ja D Wide ja Renault Master -pakettiauto.

Volvo Trucksin LNG-kuorma-auto on ympäristöystävällinen valinta pienemmillä polttoainekuluilla: LNG-kuorma-autossa hiilidioksidipäästöt ovat 20% pienemmät vastaavaan diesel-ajoneuvoon nähden, polttoainekustannukset puolestaan 30% pienemmät. Suorituskyvyssä ei tarvitse tehdä kompromisseja LNG:n tai dieselauton välillä, sillä moottoriteknologian ansiosta LNG-moottori on teholtaan dieselin veroinen ja sopii jopa 68 tonnin yhdistelmämassoille. Volvon LNG-moottori toimii dieselmoottorin työkierrolla, joka puolestaan takaa erinomaisen moottorin hyötysuhteen. Huoltoväleiltään kaasu- ja dieselkäyttöisten kuorma-autojen välillä ei ole eroa.

Renault Trucksin kaasuautovalikoimaan kuuluu D Wide CNG kuorma-auto, josta on saatavilla 4x2 ja 6x2 -variaatiot ja kolme eri ohjaamovaihtoehtoa. Mallista riippuen auton toimintasäteeksi saadaan jopa 800 kilometriä. D- ja D Wide - kuorma-autoista löytyy myös sähköversiot. Niiden myynti on jo alkanut Suomessa ja toimituksia saadaan maahan ennen kesää 2021. Renault Master -pakettiautosta on tarjolla täyssähköversio sekä peltiumpiautona että ohjaamoalustana. Näihin on mahdollista rakentaa erilaisia päällirakenteita monia käyttötarkoituksia varten. Ensimmäisen täyssähkö Renault Master –pakettiauton pitäisi saapua Suomeen vielä tämän vuoden puolella. 

Lue Renault Trucks -tiedote »

 

Lisätiedot:

 

Reino Manninen, myyntijohtaja, Volvo Trucks, Volvo Finland Ab
reino.manninen@volvo.com, puh. 050 572 3498

 

Pasi Gerpe, myyntijohtaja, Renault Trucks, Volvo Finland Ab
pasi.gerpe@renault-trucks.com, puh. 050 505 8755

Voimmeko kertoa sinulle lisää Volvo kuorma-autoista ja palveluista?

Lue lisää Volvon kaasukäyttöisistä kuorma-autoista