Kuorma-autot

I-Save-toiminnolla varustettu Volvo FH on entistäkin tehokkaampi: polttoainesäästöjä jopa 10 prosenttia

I-Save-toiminnolla varustettu Volvo FH julkaistaan nyt entistä taloudellisempana versiona, joka voi vähentää polttoainekustannuksia jopa kymmenellä prosentilla. Tämä merkitsee merkittävää kolmen prosenttiyksikön parannusta edelliseen sukupolveen verrattuna.
I-Save-toiminnolla varustettu Volvo FH on entistäkin tehokkaampi: polttoainesäästöjä jopa 10 prosenttia
I-Save-toiminnolla varustettu Volvo FH alentaa polttoainekustannuksia huomattavasti verrattuna Volvon tavanomaisella 13 litran moottorilla varustettuun kuorma-autoon, jossa ei ole I-Save-toimintoa. Tämä on vahvistettu riippumattomilla testeillä ja asiakaskokemusten kautta.

"Polttoaineenkulutuksen vähentäminen ja sen myötä CO2 -päästöjen vähentäminen on ratkaisevan tärkeää kaikille kuljetusyrityksille, etenkin niille, jotka suorittavat kaukokuljetuksia. Uuden Volvo FH:n ja I-Save-toiminnon avulla pystymme tarjoamaan kuljetusyrityksille entistä paremmat mahdollisuudet käyttökustannusten ja ympäristövaikutusten vähentämiseen", sanoo Jessica Sandström, Volvo Trucksin Senior Vice President, Product Management.

 

I-Save-toiminnolla varustettu uusi Volvo FH on osa Volvo Trucksin uutta eurooppalaista tuotevalikoimaa, joka esiteltiin tänä keväänä. I-Save sisältää monia polttoainetta säästäviä ratkaisuja, joista tärkein on Volvo D13TC -moottori. Volvon 13 litran turbocompound-moottori, joka julkaistiin vuoden 2019 alussa, on yhtiön tähän mennessä polttoainetehokkain moottori.

 

Kun ensimmäisen sukupolven I-Save-toiminnolla varustettu Volvo FH lanseerattiin vuonna 2019, Volvo Trucks osoitti, että tämä ratkaisu voi alentaa polttoaineen (dieselin ja AdBluen) kustannuksia jopa kymmenellä prosentilla verrattuna kuorma-autoon, jonka tavanomaisessa 13 litran moottorissa ei ole I-Save-toimintoa. Tämä luku on vahvistettu riippumattomilla testeillä ja asiakaskokemuksen kautta.

 

"Pienen polttoaineenkulutuksen, alhaisen melutason ja hyvän ajettavuuden yhdistelmä on saanut erittäin myönteisen vastaanoton. Monet kuljetusyritykset näkevät I-Save-toiminnolla varustetun Volvo FH:n tapana pienentää hiilijalanjälkeään", sanoo Jessica Sandström.

 

Uuden sukupolven I-Save-toiminnolla varustetun Volvo FH:n avulla Volvo Trucksin tuotekehittäjät ovat vähentäneet polttoaineenkulutusta entisestään. Käyttäjätietoanalyysiin perustuvien ohjelmistopäivitysten avulla on hienosäädetty ja optimoitu polttoaineenkulutuksen ja ajettavuuden välistä tasapainoa, mikä vähentää polttoaineenkulutusta Eco-tilassa.

 

"Tämä tulos tarkoittaa sitä, että valitsemalla uuden I Save-toiminnolla varustetun Volvo FH:n kuljetusyritykset voivat vähentää polttoaineenkulutustaan jopa kymmenellä prosentilla verrattuna tavalliseen, 13-litraisella moottorilla varustettuun Volvo FH:hon (Euro 6 step D*). "Käytännössä voidaan saavuttaa vieläkin suuremmat säästöt, koska suurin osa I-Save-toiminnolla varustetun uuden Volvo FH:n ostavista asiakkaista korvaa sillä vanhemman kuorma-auton, jonka polttoaineenkulutus on suurempi", Jessica Sandström selittää.

 

Polttoainetehokkuus ja erinomainen ajettavuus

 

Uusi I-Save-toiminnolla varustettu Volvo FH ei ole merkittävä edistysaskel vain polttoainetalouden kannalta. Sen optimoitu vääntömomentti laajalla kierroslukualueella mahdollistaa sujuvan ajon ja tuottaa tarvittavan tehon suuren ja tasaisen keskimääräisen nopeuden ylläpitoon jopa haastavassa mäkimaastossa.

 

"Teemme polttoainetehokkaasta ajamisesta entistä helpompaa ja mukavampaa jopa mäkisillä teillä. Lisäksi uuden Volvo FH:n huippulaatuinen kuljettajan työympäristö auttaa kuljettajia suoriutumaan ihanteellisesti koko työvuoronsa ajan", toteaa Jessica.

 

Katso saksalaisen autoalan toimittajan video I-Save-toiminnolla varustetun Volvo FH:n polttoainetestauksesta Green Truck Award -testausreitillä Münchenin pohjoispuolella.

 

Faktat: I-Save‑toiminnolla varustettu uusi Volvo FH

  • Uusi I-Save-toiminnolla varustettu Volvo FH on tilattavissa Euroopan markkinoilla syyskuusta 2020 alkaen
  • Volvon 13 litran moottori, jossa on turbocompound-teknologia (Volvo D13TC), 460 hv (2 600 Nm) tai 500 hv (2 800 Nm)
  • Karttapohjainen I-See käyttää suunnitellun reitin tietoja kuorma-auton kineettisen energian hyödyntämiseen
  • I-Shift-vaihtamisjärjestelmä, jonka ohjelmisto on optimoitu kaukokuljetuksia varten (Eco-tila)
  • I-Roll‑ominaisuudella varustettu I-Cruise, joka säätelee nopeutta pitäen polttoaineenkulutuksen pienenä
  • Polttoainetehokas taka-akseli
  • Tyhjäkäynnin esto
  • Säätyvä ohjaustehostinpumppu
  • Täysi ilmanohjainpaketti


*Polttoaineenkulutuksen ero lasketaan vertaamalla dieselöljyn ja AdBluen kustannuksia I-Savelle: D13TC Euro 6 step D ja taloudellisuuspaketti verrattuna D13 eSCR Euro 6 step D:hen ilman taloudellisuuspakettia. Todelliseen polttoainetalouteen vaikuttavia tekijöitä on useita, kuten kuljettajan kokemus, vakionopeussäätimen käyttö, ajoneuvoerittely, ajoneuvon kuormitus, todelliset pinnanmuodot ja sääolosuhteet.

Suuritarkkuuksiset kuvat

Aiheeseen liittyvät lehdistötiedotteet:

2020-02-27: Volvo Trucks lanseeraa uuden Volvo FH:n – seuraavan sukupolven kuorma-auton, joka on suunniteltu kuljettajaa varten

2019-03-07: Uusi I-Save ‑toiminnolla varustettu Volvo FH tuo jopa 7 %:n säästöt polttoainekustannuksiin

Video: I-Save-toiminnolla varustettu Volvo FH polttoainetestauksessa

Katso saksalaisen autoalan toimittajan video I-Save-toiminnolla varustetun Volvo FH:n polttoainetestauksesta Green Truck Award -testausreitillä Münchenin pohjoispuolella

 

Lehdistökuvia ja ‑videoita on saatavana Volvo Trucksin kuva- ja videopankissa osoitteessa http://images.volvotrucks.com

Lisätiedot:

Veli Pusa
Myyntijohtaja, Volvo Finland Ab
+358 400 983 126
veli.pusa@volvo.com


Volvo Trucks (maahantuonti: Volvo Finland Ab)
Volvo Trucks myy asiakkailleen kuljetusten kokonaisratkaisuja. Yritys tarjoaa täyden tuotevalikoiman keskiraskaista raskaisiin kuorma-autoihin, ja maailmanlaajuisesti sillä on 2 200 toimipisteen verkosto noin 130 maassa. Vuonna 2023 toimitettiin maailmanlaajuisesti noin 145 000 Volvo kuorma-autoa. Volvo Trucks on osa Volvo Groupia, joka on maailman johtavia kuorma- ja linja-autojen, rakennuskoneiden sekä meri- ja teollisuusmoottorien valmistajia. Volvo Group tarjoaa myös kokonaisvaltaisia rahoitus- ja palveluratkaisuja. Volvo Trucksin työ perustuu yhtiön perusarvoihin, jotka ovat laatu, turvallisuus ja ympäristöstä huolehtiminen. 

Voimmeko kertoa sinulle lisää Volvo kuorma-autoista ja palveluista?