Kuorma-autot

Uusi I-Save toiminnolla varustettu Volvo FH tuo jopa 7 %:n säästöt polttoainekustannuksiin

Volvo Trucks haluaa tarjota asiakkailleen johtavaa polttoainetehokkuutta. Siksi yhtiö tuo markkinoille I-Save toiminnolla varustetun Volvo FH kuorma-auton. Uusi D13TC-moottori ja päivitetyt polttoainetta säästävät ominaisuudet muodostavat ratkaisun, jolla kaukokuljetusten polttoainekustannuksia voidaan pienentää jopa 7 % – ajettavuudesta tinkimättä.
New Volvo FH with I-Save
Vaativiin kaukokuljetuksiin räätälöity, I-Save toiminnolla varustettu uusi Volvo FH on Volvo Trucksin tähän saakka polttoainetehokkain kuorma-auto. Uusi D13TC-moottori ja päivitetyt polttoainetta säästävät ominaisuudet voivat tuoda yhdessä jopa 7 %:n säästöt polttoainekustannuksiin.

Kuljetusten kysyntä on kasvussa kaikkialla Euroopassa, ja kuorma-autoilla ajetaan jatkuvasti pidempiä matkoja. Samalla dieselpolttoaineen hinta on nousussa, mikä rasittaa kuljetusyritysten kannattavuutta.

– I-Save ‑toiminnolla varustettu Volvo FH on vastauksemme tähän haasteeseen. Uusin teknologiamme on yhdistetty kokonaisratkaisuksi, joka pienentää merkittävästi kaukokuljetusten polttoaineenkulutusta – ajettavuudesta kuitenkaan tinkimättä, kertoo Volvo Trucksin toimitusjohtaja Roger Alm.

I-Save ‑toiminnolla varustetun Volvo FH:n ytimessä on uusi huippukehittynyt D13TC, joka on Volvo Trucksin tähän saakka polttoainetehokkain kaukokuljetuksiin tarkoitettu moottori. Mäntien sisäpuolen patentoitu aaltomallinen muotoilu tehostaa palamista ja parantaa tehokkuutta, sillä lämpöä ja energiaa suunnataan sylinterien keskelle. Pakokaasujen ylimääräinen energia ohjataan uudelleen moottorin käyttövoimaksi. Tämä tapahtuu niin kutsutulla turbocompound-lisäturbiinilla.

D13TC-moottori tuottaa lisävääntöä jopa 300 Nm. Tämä tarkoittaa, että vähempi kiihdyttäminen ja pienempi polttoainemäärä riittää tasaisen vauhdin ylläpitämiseen maantieajossa. Ratkaisu on ihanteellinen kaukoliikenneasiakkaille.

I-Save ‑toiminnon muita ominaisuuksia ovat uudet polttoainetehokkaat taka-akselit, päivitetty karttapohjainen I-See ‑järjestelmä, joka analysoi reitin korkeusvaihtelut ja sopeuttaa ajon niiden mukaan, sekä kaukokuljetuksia varten optimoitu vaihteenvaihto-ohjelmisto. Näiden tuotteiden ja palveluiden tehokkuusparannukset voivat tuoda kaikkiaan jopa 7 %:n säästöt polttoainekustannuksiin D13 Euro 6 Step D ‑moottoriin verrattuna.*

– I-Save ‑toiminnon jokainen osa-alue on räätälöity kaukokuljetusyrityksille – erityisesti niille, jotka ajavat tyypillisesti yli 120 000 km vuodessa, kertoo Volvo Trucksin voimansiirtoratkaisujen strateginen johtaja Mats Franzén. – Mitä enemmän kilometrejä kertyy, sitä enemmän voidaan säästää. Moottori on tehokas ja tuottaa erittäin taloudellisen ja sujuvan ajokokemuksen.

– Myös Suomessa ajettujen kenttäkokeiden tulosten perusteella olemme erittäin vakuuttuneita I-Save –toiminnon mukanaan tuomasta hyödystä asiakkaillemme. Myös ympäristöarvot ovat meille Volvolla erittäin tärkeitä. Pienemmän kulutuksen ansiosta Volvo kuorma-autot rasittavat ympäristöä entistäkin vähemmän, Volvo Trucksin Suomen myyntijohtaja Reino Manninen kertoo.

I-Save ‑toiminnolla varustettu Volvo FH on tilattavissa Euroopan markkina-alueilla 11.3.2019 alkaen.

*D13TC Euro 6 step D ja kaukokuljetusten taloudellisuuspaketti (I-Save) vs. D13 eSCR Euro 6 step D ilman kaukokuljetusten taloudellisuuspakettia. Vakionopeudensäädin, todelliset pinnanmuodot, kuljettajan ajokokemus, sääolosuhteet ja monet muut tekijät vaikuttavat todelliseen kulutukseen.

Faktat

I-Save ‑toiminnon kaikki ominaisuudet on suunniteltu pienentämään polttoainekustannuksia.

I-Save ‑toiminnolla varustetun Volvo FH:n ominaisuudet:

  • D13TC (turbocompound) ‑moottori, 460 hv (2 600 Nm) tai 500 hv (2 800 Nm)
  • Uudet, erittäin polttoainetehokkaat taka-akselit
  • Tyhjäkäyntisammutus
  • I-Roll ‑toiminnolla varustettu I-Cruise, joka säätelee nopeutta ja pitää polttoaineenkulutuksen alhaisena
  • Säätyvätilavuuksinen ohjaustehostinpumppu
  • Päivitetty I-See
  • Päivitetty, kaukokuljetusohjelmistolla varustettu I-Shift

Lisätietoja:

Reino Manninen
Myyntijohtaja, Volvo Trucks, Volvo Finland Ab
reino.manninen@volvo.com
Puh. +358 106556614

Linkki videoon
Linkit korkearesoluutioisiin kuviin
Linkki ladattavaan tiedotteeseen PDF

Volvo Trucks myy asiakkailleen kuorma-autoja ja kuljetusten kokonaisratkaisuja. Yritys tarjoaa täyden tuotevalikoiman keskisuurista raskaisiin kuorma-autoihin, ja maailmanlaajuisesti sillä on vahva 2 100 toimipisteen verkosto yli 130 maassa. Volvon kuorma-autoja valmistetaan 15 maassa eri puolilla maailmaa. Vuonna 2018 Volvo toimitti maailmanlaajuisesti 127 000 kuorma-autoa. Volvo Trucks kuuluu Volvo Group -yhtymään, joka on maailman suurimpia kuorma-, linja- ja maansiirtoautojen sekä meri- ja teollisuusmoottorien valmistajia. Volvo Group tarjoaa myös kokonaisvaltaisia rahoitus- ja palveluratkaisuja. Volvo Trucksin työ perustuu yhtiön perusarvoihin, jotka ovat laatu, turvallisuus ja ympäristö.