Kuorma-autot

Puunkuormaajamestarin etsintä käynnistyy jälleen Volvo Trucks kalustolla

Suomen parhaan puunkuormaajan etsintä käynnistyy puunkuljetusautojen vuoden 2018 markkinajohtaja Volvon kalustolla. Puunkuormaajamestari 2019 -kiertueen ensimmäinen osakilpailu järjestetään Tampereella 5. huhtikuuta Mansen Mörinät -tapahtumassa.
Puunkuormaajakiertueen kisa-auto Volvo FH16 750 8x4 (FH25 Edition)
Puunkuormaajakiertueen kisa-auto Volvo FH16 750 8x4 (FH25 Edition)

Kiertueen pääyhteistyökumppanit ovat Volvo Trucks, Cargoteciin kuuluva Hiab sekä Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry.

– Volvolle on etuoikeus saada olla mukana tuomassa esiin puunkuljetusalan osaamista ja merkitystä koko maalle. Metsäteollisuus on Suomen kansantalouden tukijalka, joka tarvitsee toimiakseen taitavia kuljettajia sekä suorituskykyistä ja luotettavaa kalustoa. Puunkuormaajamestari-kiertue on hieno ja tärkeä tapahtuma, Volvo Trucksin myyntijohtaja Reino Manninen sanoo.

Puunkuormaajamestari-kiertue järjestetään jo 34. kertaa. Tänä vuonna se kiertää 17 paikkakuntaa ja huipentuu 15. kesäkuuta finaalitapahtumaan, joka pidetään Alucarilla Maksamaalla. Jokaisella paikkakunnalla on myös mahdollisuus koeajaa Volvo FH16 750 8x4 puutavara yhdistelmä.

Parhaat kohtaavat finaalissa

Puunkuljettajien erikoisosaamista ja ammattitaitoa mittaavassa kilpailussa ratkaisevat sekä suorituksen kesto, että tarkkuus. Loppukilpailuun pääsee viisi parasta miestä osakilpailujen suoritusten perusteella ja viisi parasta entisten läänijakojen mukaan. Naisten loppukilpailuun pääsee osakilpailujen kuusi parhaiten sijoittunutta.

– Puunkuljetus on ammattiliikenteen vaativin laji, joka asettaa kovat vaatimukset autonkäsittelytaidoille. Arvostan alan ammattilaisten työtä: he tuovat niin kuormat kuin autot ehjänä perille haastavista olosuhteista huolimatta. Heidän taitojensa katsastaminen kiertueella on varmasti ikimuistoinen kokemus, varsinkin jos ei itse työskentele alalla, Manninen korostaa.

Volvo Trucks auttaa yrityksiä menestymään

Manninen toteaa, että Puunkuormaajamestari-kiertue on Volvolle mahdollisuus olla puunkuljetus- ja maansiirtosegmenttien ytimessä. Tapahtumissa voidaan tavata asiakkaita ja kertoa, miten Volvon tuotteet ja palvelut helpottavat kuljettajien työtä ja auttavat yrityksiä menestymään.

– Volvon tuotteet ja palvelut on hiottu ja säädetty vastaamaan puunkuljetuksen tarpeita. Olemme tehneet tuotekehitystyötä yhdessä suomalaisten asiakkaiden kanssa. Tämän työn ansiosta voimme tarjota maailman parhaan puunkuljetusauton, joka on markkinoiden tehokkain ja joka tarjoaa kuljettajan työtä helpottavia teknisiä ominaisuuksia. Suomi on hyvä testilaboratorio, koska meillä on suuret mitat ja massat. Jos Volvolla pärjää Suomen jäisillä ja pienillä metsäteillä, sillä pärjää missä vain.

Pääyhteistyökumppanien lisäksi kiertueella ovat mukana Alucar Oy, Metsäalan Kuljetusyrittäjät ry, Jyki Oy, Kraatz Oy, Teboil, OP, A-Vakuutus, Michelin, Tamtrom Oy, Skf Oy ja Bosch Rexroth Oy.

Lisätiedot: Reino Manninen, Myyntijohtaja, Volvo Trucks, Volvo Finland Ab. Puh. 010 655 6614, reino.manninen@volvo.com

Volvo Trucks myy kuorma-autoja ja kuljetusten kokonaisratkaisuja. Volvo tarjoaa täyden tuotevalikoiman keskisuurista raskaisiin kuorma-autoihin, ja maailmanlaajuisesti Volvolla on vahva 2 100 toimipisteen verkosto yli 130 maassa. Volvo kuorma-autoja valmistetaan 15 maassa eri puolilla maailmaa. Vuonna 2018 Volvo toimitti maailmanlaajuisesti 127 000 kuorma-autoa. Volvo Trucks kuuluu Volvo Group -yhtymään, joka on maailman suurimpia kuorma-, linja- ja maansiirtoautojen sekä meri- ja teollisuusmoottorien valmistajia. Volvo Group tarjoaa myös kokonaisvaltaisia rahoitus- ja palveluratkaisuja. Volvo Trucksin työ perustuu yhtiön perusarvoihin, jotka ovat laatu, turvallisuus ja ympäristö.

www.volvotrucks.fi