Kuorma-autot

Suomen ensimmäinen Volvo FH LNG luovutettiin Kuljetus Arto Järvimäki Oy:lle

Suomen ensimmäinen Volvo FH LNG 460 hv-kuorma-auto luovutettiin Kuljetus Arto Järvimäki Oy:lle maanantaina 17. syyskuuta Vantaan Truck Centerissä. Kuljetusyrittäjä Marko Järvimäki kertoo, että hankintapäätös perustui ympäristöarvoihin ja haluun toteuttaa vastuullisuutta. Kuorma-auton toimintavarmuus, huoltoverkosto ja toimivat henkilösuhteet olivat Volvon vahvuudet.
Volvo-FH-LNG

Kuljetus Arto Järvimäki Oy on perustettu vuonna 1987. Se työllistää sata kuljettajaa, jotka ajavat 60 autolla muun muassa elintarvikkeita pääkaupunkiseudulla. Marko Järvimäki tilasi Volvo FH LNG:n viime toukokuussa heti, kun se tuli myyntiin. Luovutus- ja tankkauskoulutuksen jälkeen Volvo FH LNG lähti ajamaan elintarvikkeita Keskolle.

Järvimäki korostaa, että päätökset eivät voi perustua vain taloudellisiin seikkoihin: kuljetusalan on kehityttävä ja kannettava omaa vastuunsa ympäristöstä.

- Ympäristöarvot ovat tärkeitä, eikä raha ei ole kaikki kaikessa. Meidän pitää miettiä myös tulevia sukupolvia. Maailma kehittyy paremmaksi vain konkreettisten päätöksien ja tekojen avulla.

Volvo Trucksin tuotepäällikkö Mikko Auleskertoo, että kaukoliikenteessä kaasuautolla voi ajaa yhdellä tankillisella jopa tuhat kilometriä. Hiilidioksidipäästöt ovat 20 prosenttia pienemmät kuin dieselautossa. Mikäli käytetään biodieseliä, hiilidioksidipäästöt ovat lähes 100 prosenttia pienemmät.

- Kaasuauton polttoainekulut ovat pienemmät kuin dieselille. Tehosta ja väännöstä ei tarvinnut tinkiä yhtään. Moottori on 90 prosenttisesti sama kuin D13-dieselmoottori.

Järvimäki toteaa, että Volvo FH LNG on teknisesti samanlainen kuin dieselmalli. Vain tankkaamisessa on eroja.

- Tankkaaminen on samanlaista kuin formuloissa, siinä käytetään pikalukkoa. Tankkaaminen käytiin läpi käyttökoulutuksessa, ja se on helppoa.

Tuttu tiimi varmistaa toimintavarmuuden

Hankintapäätöstä edelsi huolelliset hintavertailut tarjolla olevista vaihtoehdoista. Myös hyvät aiemmat kokemukset Volvosta painoivat vaakakupissa.

- Volvo on toimintavarma, ja huolto toimii hyvin. Koska kaasuauton tekniikka on uutta, halusin ympärilleni tutut pelaajat, jotta hommat hoituvat helposti ja joustavasti.

Järvimäki arvosti myös aktiivista myyjää Janne Pelttaria, joka otti asiakkaan asian omakseen.  Tässä prosessissa kaikki toimi hienosti.

- Oli mukava tehdä kauppaa, ja sen jälkeen oli voittajafiilis. Jonkun on otettava ensimmäinen askel ja hankittava ensimmäinen Volvon kaasuauto.

Volvo FH LNG:n käyntiääni on hiljainen, mikä on tärkeä seikka, koska Järvimäen kaasuauto liikkuu pääkaupunkiseudulla asutuksen keskellä. Kaasuautolla ajetaan 22 tuntia vuorokaudessa kuutena päivänä viikossa.

Vuodessa kilometrejä tulee mittariin noin 60 tuhatta. Näillä kilometreillä alhaisempi polttoaineenhinta ei kompensoi korkeampaa hankintahintaa, eli taloudelliset syyt eivät olleet hankintamotiivi.

Kuva:

Suomen ensimmäinen Volvo FH LNG luovutettiin 17.9.2018 Volvo Truck Center Vantaalla. Kuvassa toinen oikealta Kuljetus Arto Järvimäen Marko Järvimäki,  toinen vasemmalta Volvo Finland Ab:n
tuotepäällikkö Mikko Aules ja kolmas vasemmalta Volvo kuorma-automyyjä Janne Pelttari. Luovutuksessa oli mukana myös Järvimäen kuljettajia, sekä Gasumin sekä Keskon edustajat.

Lisätietoja:

Mikko Aules, tuotepäällikkö, Volvo Finland Ab, mikko.aules@volvo.com, p. 050 320 0647

Galleria