Kuorma-autot

Volvo FH 25 juhlamalli – kunnianosoitus legendalle

Neljännesvuosisata sitten – vuonna 1993 – julkistetun Volvo FH kuorma-auton kunniaksi Volvo Trucks lanseeraa uuden Volvo FH 25 juhlamallin. Tämä erikoismalli on saatavana sekä Volvo FH- että Volvo FH 16 versiona, ja sen erityispiirteitä ovat yksilöllinen ulkomuoto ja sisustus, erinomainen kuljettajan mukavuus ja huippuluokan ominaisuudet.
Volvo FH 25 juhlamalli

Volvo FH lukeutuu kaikkien aikojen menestyneimpiin kuorma-automalleihin. Sitä on myyty kaikkiaan liki miljoona kappaletta, ja siitä onkin tullut elämäntapa miljoonille kuljettajille eri puolilla maailmaa. Volvo FH 25 juhlamalli on kunnianosoitus paitsi itse kuorma-autolle myös kaikille niille asiakkaille ja kuljettajille, jotka ovat ajaneet tätä legendaarista kuorma-autoa viimeksi kuluneiden 25 vuoden aikana. 

- Volvo FH kuvastaa asiakaskeskeistä ajatteluamme täydellisesti, ja se on vienyt kehitystä eteenpäin jo neljännesvuosisadan. Tämä upea juhlamalli on paitsi kunnianosoitus kuluneelle 25 vuodelle myös lähtösysäys uudelle menestystaipaleelle, jolla jatkamme yhdessä asiakkaiden ja kuljettajien kanssa, kertoo Volvo Trucksin toimitusjohtaja Claes Nilsson.

- Ensimmäisen sukupolven Volvo FH:lla oli valtava merkitys sekä Volvo Trucksille että koko alalle. Se oli todellinen virstanpylväs - mullistava kuorma-auto, joka muutti perinpohjaisesti ihmisten käsityksen modernista kuorma-autosta. Minulla on ollut todellinen kunnia olla mukana tämän erikoismallin kehitystyössä, kertoo Volvo Trucksin graafinen pääsuunnittelija Nigel Atterbury.

Erikoismallin ulkopuolen muotoilua voisi kuvailla sanoilla "uudenaikainen ripauksella retroa". Teippausten hopeinen/harmaa väri ja oranssit korostukset juontuvat kuorma-auton alkuaikoihin, ja teippaukset muodostavat numeron 25 juhlavuoden merkiksi. 3D-tehosteet ja varjostukset yhdistyvät teippauksissa tavalla, joka palauttaa mieleen 1990-luvun alkupuolen design-trendit ja antaa kuorma-autolla omaleimaista retroilmettä. Lanseerausvärejä on kaksi, toinen tummempi viileänharmaa sävy (Mammoth Tree Metallic) ja toinen kirkkaanpunainen (Crimson Pearl). Jälkimmäinen on kunnianosoitus vuoden 1993 alkuperäiselle punaiselle ohjaamovärille.

Kun kuljettaja avaa oven, vastassa ovat ylelliset, huipputasokkaat sisätilat. Turvallisuus on aina ollut Volvo FH ‑mallissa keskeisessä asemassa, ja tämä näkyy oransseina yksityiskohtina turvavyön ompeleissa, verhoissa, matoissa ja turvallisuutta parantavissa ovien heijastintarroissa. Hienovaraiset mutta selkeästi erottuvat korostusvärit sitovat erikoismallin onnistuneesti turvallisuus- ja kuljettajakeskeisyyden jatkumoon. Tämä on aina ollut Volvo FH:n tunnusmerkki. Ja jotta ajokokemus on entistäkin parempi, tekstiili ja nahka yhdistyvät istuimissa erittäin kauniilla ja mukavuutta edistävällä tavalla.

Tämä erikoismalli kertoo myös siitä, kuinka Volvo FH on ollut innovaation edelläkävijä - ja on sitä edelleen. Mukana on mallin viimeisimpiä läpimurtoja, ja siihen voi tilata Volvo Dynamic Steering ‑ohjausjärjestelmän täysin uudet ominaisuudet:

  • Ajonvakautustoiminnolla varustettu Volvo Dynamic Steering. Suunniteltu ehkäisemään heittelehtimisestä johtuvia onnettomuuksia.
  • Kaistallapitoavustimella varustettu Volvo Dynamic Steering. Auttaa kuljettajaa pysymään kaistalla ja ehkäisee törmäyksiä ja kuorma-auton kaatumista.
  • Omia asetuksia tukeva Volvo Dynamic Steering. Ohjauspyörän vastusta voi säädellä yksilöllisesti sen mukaan, minkä itse kokee ajon kannalta parhaaksi ja mukavimmaksi.

- Tästä kuorma-autosta näkyy todella se, että Volvo Trucks on edistyksen asialla. Volvo Trucks on kuorma-autokuljetusten edelläkävijä - niin vuonna 1993 kuin tänäkin päivänä, kertoo Volvo Trucksin Suomen myyntijohtaja Reino Manninen. Muistan elävästi FH:n lanseerauksen Suomessa 25 vuotta sitten: silloin otettiin iso tekninen harppaus. Tämä on upea juhlamalli ja kunnianosoitus sekä loistavalle kuorma-autolle että miljoonille asiakkaille, kuljettajille ja faneille, joita Volvo FH on kiehtonut jo 25 vuotta.

Faktat:

Volvo FH 25 juhlamalli

Volvo FH ja FH 16, korkea Globetrotter-makuuohjaamo tai erikoiskorkea Globetrotter-makuuohjaamo. Kaksi lanseerausväriä: Crimson Pearl ja Mammoth Tree Metallic.

Volvo FH 25 juhlamallin erikoissisustus ja -muotoilu:

  • Globetrotter-kilpi
  • teippaukset
  • tunnukset
  • kustomoidut sisätilat (esim. verhot, matot, istuimet ja ovien turvallisuustarrat).

Volvo FH 25 juhlamallia valmistetaan rajoitetun ajan vuosina 2018 ja 2019. Myynti alkaa kesäkuun 2018 lopulla (viikolla 25).

Lataa kuvat:

https://bit.ly/2kUinqT

Katso FH 25 juhlamallin websivusto:

https://www.volvotrucks.fi/fi-fi/trucks/volvo-fh/celebrate-volvo-fh.html

Lisätiedot: 
Reino Manninen, Myyntijohtaja Volvo Trucks, Volvo Finland Ab

Puh: +358 10 655 6614, s-posti: reino.manninen@volvo.com