Kuorma-autot

LNG yleistymässä maanteillä - Volvon uusi LNG-kuorma-auto tankattiin ensimmäistä kertaa Suomessa

Volvo on tuonut Suomeen ensimmäistä kertaa varteenotettavan vaihtoehdon raskaan runkoliikenteen kuljetuksiin sopivan LNG-käyttöisen ajoneuvon. Vuoden 2017 lopulla julkaistu Volvo FH LNG tarjoaa konkreettisen vaihtoehdon dieselajoneuvoille pitkän matkan ajoon, myös täysperävaunun vetoon. Nesteytetty maakaasu eli LNG, on puhtaana ja kustannustehokkaana vaihtoehtona yleistymässä Suomen maanteillä raskaassa liikenteessä.
LNG yleistymässä maanteillä - Volvon uusi LNG-kuorma-auto tankattiin ensimmäistä kertaa Suomessa

LNG on raskaalle liikenteelle suunnattu puhdas polttoaine. Sen käyttö tuo monia hyötyjä, sillä muihin polttoaineisiin verrattuna LNG tuottaa vähemmän sekä lähi- että pienhiukkaspäästöjä. LNG:n hyödyntäminen edesauttaa Suomen päästövähennystavoitteiden saavuttamista ja hiilineutraalin tulevaisuuden toteutumista.

"Mitä tulee raskaaseen kalustoon, LNG on tällä hetkellä saatavilla olevista ratkaisuista paras vaihtoehto dieselille. Uusien Volvo FH LNG -kuorma-autojen ajosta syntyvät hiilidioksidipäästöt ovat vähintään 20 prosenttia pienemmät kuin fossiilisten polttoaineiden käytöstä aiheutuvat. Uuden mallin kysyntä on yllättänyt positiivisesti ja ensimmäiset tilaukset ovat jo lähteneet tehtaalle", sanoo Volvon palvelutuotteista vastaava Vesa Soppi.

Suomen ensimmäinen Volvo FH LNG -kuorma-auto tankattiin Gasumin Turun kaasuasemalla. Ruotsin Göteborgissa valmistettavaa kaasukäyttöistä 6x2 -rahtiautoa voi tilata Suomessa Volvo Finland AB:n jälleenmyyjiltä.

Laajeneva kaasuasemaverkosto vastaa kasvavaan kysyntään

LNG-ajoneuvoja voi tankata Gasumin LNG-tankkausasemilla, joita Suomessa on tällä hetkellä neljä: Helsingissä, Vantaalla, Turussa sekä Jyväskylässä. Gasum on sitoutunut panostamaan vähäpäästöisen liikennekaasumarkkinan kehittämiseen. Kaasutankkausasemaverkosto tuleekin kasvamaan tänä vuonna usealla asemalla. LNG-tankkausasemia on suunnitteilla muun muassa Kuopioon, Lahteen, Ouluun ja Seinäjoelle. Gasumin tavoitteena on laajentaa LNG-tankkausasemaverkostonsa myös Ruotsiin ja Norjaan tämän vuoden aikana. Kaasuasemaverkoston laajentamisella pyritään vastaamaan raskaan kaluston kysynnän kasvuun koko Pohjoismaissa.

"Olemme hyvin innoissamme, että meillä on nyt tarjota tehokkaampi ja puhtaampi vaihtoehto dieselille pitkän matkan raskaan liikenteen kuljetuksiin. Tiedämme, että LNG-ajoneuvojen määrä tulee kasvamaan Suomessa. Asiakkaidemme keskuudessa on selvästi kysyntää LNG-käyttöiselle kalustolle, sillä yritykset haluavat vähentää sekä kustannuksia että päästöjä arvoketjun eri osissa. Volvo on Suomen myydyimpiä raskaan kaluston ajoneuvovalmistajia ja malli on haluttu", summaa Gasumin myyntiyksikön päällikkö Jani Arala.

Ajoneuvoliikennerekisterin tilastojen mukaan Suomessa on käytössä yli 4 600 kaasukäyttöistä ajoneuvoa. Kaasukäyttöisten ajoneuvojen määrä on kasvanut noin 1 000 ajoneuvolla vuoden 2018 ensimmäisen neljänneksen aikana.

Lisätietoja:

Jani Arala, yksikön päällikkö, myynti, liikenne
puh. +358 44 054 8583, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Vesa Soppi, Business Solutions Manager, Volvo Finland Ab, Volvo Trucks
puh. +358 50 528 9009, etunimi.sukunimi(a)volvo.com

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasualan asiantuntija, joka kumppaniensa kanssa rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä. Yhtiö tuo Suomeen maakaasua ja edistää kiertotaloutta käsittelemällä jätteitä sekä tuottamalla biokaasua ja kierrätysravinteita Suomessa ja Ruotsissa. Yhtiö tarjoaa energiaa sähkön ja lämmöntuotantoon, teollisuudelle sekä maa- ja meriliikenteelle. Gasum on Pohjoismaiden johtava biokaasun tarjoaja. Yhtiöllä on kaasutankkausasemaverkosto, joka palvelee myös raskasta kalustoa. Tytäryhtiö Skangas on nesteytetyn maakaasun (LNG) Pohjoismaiden markkinoiden johtava toimija. Yhtiö jatkaa LNG:n aseman ja infrastruktuurin vahvistamista ja toimittaa LNG:tä merenkulun, teollisuuden ja raskaan liikenteen tarpeeseen Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.

Volvo Trucks on osa Volvo Groupia, joka on yksi maailman johtavista raskaiden hyötyajoneuvojen ja dieselmoottoreiden valmistajista. Vuonna 1927 perustettu yhtiö on listattu pörssiin ja työllistää yli 100 000 henkeä. Volvo Groupin pääkonttori on Göteborgissa Ruotsissa. Volvo Group on yksi maailman johtavista kuorma-autojen, linja-autojen, maanrakennuskoneiden sekä meri- ja teollisuusmoottoreiden tuottajista. www.volvotrucks.fi