Kuorma-autot

Kuorma-autonkuljettajien nopea reagointi Norjassa tapahtuneen läheltä piti –tilanteen pelastus

Tämän videon todelliset sankarit ovat kaksi kuorma-autonkuljettajaa, joiden tukena oli moderni, hyvin huollettu kuorma-auto ja perävaunu, joiden jarrut ovat moitteettomassa kunnossa.
The rapid reaction of truck drivers in Norway

https://youtu.be/HnCU20Cu0fs

Autossa oli hätäjarrulla varustettu törmäysvaroitin, mutta tällä hetkellä kyseinen järjestelmä ei reagoi jalankulkijoihin. Järjestelmä tarkkailee edellä olevia ajoneuvoja kamera- ja tutkateknologiaa hyödyntämällä ja toimii riippumatta siitä, onko keli aurinkoinen, sumuinen tai pimeä. Törmäysvaaran ilmetessä kuljettaja saa varoituksen valo- ja äänimerkein, joiden voimakkuus yltyy asteittain.

Jos kuljettaja ei reagoi varoitukseen, kuorma-auto aloittaa jarruttamisen pehmeästi. Jos kuljettaja ei edelleenkään reagoi, hätäjarru kytkeytyy päälle, kunnes ajoneuvo pysähtyy kokonaan. Jos kuljettaja ei ole kääntänyt ohjauspyörää tai reagoinut muulla tavoin viiden sekunnin kuluttua tästä, käsijarru kytkeytyy automaattisesti päälle. Näin estetään kuorma-auton rullaaminen siltä varalta, että kuljettaja on tajuton tai sokkitilassa. Kun hätäjarru kytkeytyy päälle, vilkkuvat jarruvalot varoittavat takana ajavia. Kun nopeus laskee viiteen kilometriin tunnissa, myös hätävaroitusvilkut kytketään päälle.

Lue järjestelmästä lisää: http://www.volvotrucks.fi/fi-fi/news/press-release.html?pubid=21867

Tämä kriittinen tilanne osoittaa, kuinka tärkeää on jatkaa aktiivista työtä liikenneturvallisuuden eteen ja opettaa lapsille kaikkialla maailmassa millaisia vaaroja he voivat kohdata liikenteessä päivittäin. Volvon muistisääntö tien ylittämiseen lapsille on Pysähdy, katso, vilkuta, jotta kuorma-autonkuljettaja ehtii havaita lapsen.

Lue lisää, kuinka voit järjestää turvallisuustapahtuman lapsille: http://www.volvotrucks.fi/fi-fi/about/safety/pysahdy-katso-vilkuta.html