Kuorma-autot

Volvo Trucks
2022-12-15
Asiakastarina
Author
Volvo Trucks

Volvo Trucking Adventuren voittaja on Iwona Blecharczyk

Puolalainen Iwona Blecharczyk saavutti unelmansa ja toimii ammattikuljettajana omassa yrityksessään. Nyt hän sai elämänsä tilaisuuden – lähteä upealle matkalle Skandinavian halki suosikkikuorma-autollaan: Volvo FH:lla.


Iwona Blecharczyk on nainen, joka on tottunut kovaan työntekoon. Hän on toiminut vuosia omistajakuljettajana, minkä lisäksi hän on menestynyt kuljetusalan sosiaalisen median vaikuttajana. Iwona on ajanut kuorma-autoja yli 11 vuoden ajan niin Pohjois-Amerikan ankarassa talvi-ilmastossa kuin pitkillä ja mutkaisilla vuoristoteillä kaikkialla Euroopassa. Hänellä ei kuitenkaan ollut juurikaan ajokokemusta maasta, josta hänen suosikkikuorma-autonsa on peräisin, eli Ruotsista.
 

Ainutlaatuinen kilpailu kuorma-autonkuljettajille

Kun Volvo Trucks ilmoitti kuorma-autonkuljettajille suunnatusta digitaalisesta kilpailusta, jonka voittaja saisi mahdollisuuden lähteä kerran elämässä tehtävälle roadtripille Göteborgista Nordkappiin, Euroopan pohjoisimpaan pisteeseen, Iwona ei jäänyt miettimään. Hän lähetti videoesittelyn itsestään ja tuli valituksi yli 2 000 eri puolilta maailmaa olevien kuljettajien joukosta.

”Volvo Trucking Adventurea varten etsimme kuljettajaa, jolla oli jo laaja kokemus kuorma-auton kuljettamisesta sekä lisäksi ulospäinsuuntautunut ja seikkailunhaluinen persoonallisuus. Seikkailu oli tarkoitus kuvata ja julkaista sosiaalisessa mediassa, joten yksi tärkeä valintakriteeri oli myös rento esiintyminen kameran edessä. Iwona täytti kaikki nämä vaatimukset laajalla kokemuksellaan, positiivisella ja seikkailunhaluisella persoonallisuudellaan sekä aina valmiina ‑asenteellaan”, sanoo Lene Larsen, Volvo Trucking Adventure ‑projektijohtaja.

Iwona Blecharczykin lisäksi 20 parasta ehdokasta kaikkialta maailmasta kutsuttiin Volvo Trucksin vieraiksi Göteborgiin heille suunnattuun tapahtumaan.

”Halusimme tehdä jotain erityistä kuljettajayhteisömme hyväksi antamalla heille mahdollisuuden tulla kokemaan Volvo Trucksin kotimaa elävänä. Asetamme kuorma-autonkuljettajat valokeilaan, sillä haluamme myös kiinnittää huomiota heidän päivittäiseen tärkeään työhönsä”, sanoo Volvo Trucksin pääjohtaja Roger Alm.

Kuva: Iwona Blecharczyk ja muut Volvo Trucking Adventuren 20 parhaaksi valittua kuorma-autonkuljettajaa

”Olen vaikuttunut siitä, että Volvo Trucks järjestää motivaatiotapahtuman, joka houkuttelee monia kuljettajia kaikkialta maailmasta. Kun sain tietää, että olin tullut valituksi, se tuntui suurelta kunnialta. Olen erittäin kiitollinen tästä mahdollisuudesta brändille, josta pidän paljon”, Iwona Blecharczyk sanoo.  


Elämää tien päällä

Iwonalla oli jo parikymppisenä visio ryhtyä kuorma-auton kuljettajaksi ja matkustaa ympäri maailmaa. Parin vuoden ammattikuljettajana työskentelyn jälkeen raskaiden kuljetusten parissa hän päätti seurata unelmaansa ja perusti oman kuljetusyrityksen nimeltään Imagination.

Kokemukset uusissa maissa ja uusien ihmisten tapaaminen ovat parasta kuorma-autonkuljettajan ammatissa. Olen onnekas, kun voin elää unelmaani.

Kysyttäessä kuorma-autonkuljettajan ammatin huonoista puolista Iwona vastaa, että niitäkin löytyy. ”Hygieniasta huolehtiminen ja hyvien saniteettitilojen löytäminen voi olla joskus hankalaa tien päällä. Se on joskus turhauttavaa, varsinkin meidän naiskuljettajien mielestä.”

Turvallisuudesta huolehtiminen on kuorma-auton kuljettajana toimivalle naiselle myös tärkeää, ja sen on katettava niin työskentely, asuminen kuin yöpyminen matkalla. ”Noudatan joitakin varotoimia. Pysäköin aina turvallisiin paikkoihin, yritän olla herättämättä liikaa huomiota ja niin edelleen, mutta en ole koskaan pelännyt.  Työ on yksinäistä ja joskus tunnen itseni hieman erakoksi ollessani kaukana perheestä ja ystävistä. Minusta olisi kiva saada lisää naiskollegoja! Vain noin kolme prosenttia eurooppalaisista kuorma-autonkuljettajista on naisia. Haluaisin nähdä enemmän naiskuljettajia tässä ammatissa.”
 

Roadtripin kolme jaksoa

Iwona aloitti matkansa eteläisestä Göteborgista kohti pohjoista Nordkappia syyskuussa. Reitin pituus on yli 2 000 km. Kokeneelle kuorma-autonkuljettajalle se ei ole matka eikä mikään, mutta tämä reissu poikkesi tavanomaisesta työpäivästä. Lisätietoja Iwonan roadtripistä saat katsomalla alla olevat videot.


Iwona Blecharczyk pähkinänkuoressa:

  • Nimi: Iwona Blecharczyk
  • Syntymämaa: Puola
  • Kuorma-auto: musta Volvo FH13 460 Turbo Compound, lempinimeltään Volvy
  • Tähänastinen työura: Englannin opettaja, kuorma-autonkuljettaja ja Imagination Transport ‑kuljetusyrityksen omistaja, tubettaja, somevaikuttaja
  • Vapaa-ajan vietto: Vaeltaminen, uusia asioiden kokeileminen


Volvo Trucking Adventure pähkinänkuoressa:

  • Volvo-merkkisten kuorma-autonkuljettajille suunnattu maailmanlaajuinen digitaalinen kilpailu. Kuljettajia pyydettiin kertomaan, mistä he pitävät eniten kuorma-auton kuljettamisessa. 
  • Yksi onnekas voittaja valittiin ainutlaatuiselle roadtripille Skandinaviaan huippuluokan Volvo FH:n ratissa.
  • Reitin varrella tehtävien pysähdysten aikana tutustuttiin erilaisiin kuorma-autoihin, järjestettiin uusien kuorma-autonkuljettajien tapaaminen ja keskityttiin Skandinavian nähtävyyksiin.
  • Seikkailumatka kuvattiin ja sen vaiheita voi nyt katsella sosiaalisessa mediassa.
  • Parhaiten sijoittuneet 20 ehdokasta eri puolilta maailmaa kutsuttiin Göteborgiin kuorma-autotapahtumaan. Siellä he pääsivät vierailemaan Volvo Trucksin tiloissa ja koeajamaan upouusia kuorma-autoja, tapaamaan muita kuljettajia ja tutustumaan Ruotsin länsirannikon ainutlaatuiseen saaristoon.

Volvo Trucking Adventure – Iwonan matka  

Katso jakso 1: Sähköinen alkutunnelma

Katso jakso 2: Ruotsalainen teräs, ruotsalaiset kuorma-autot

Katso jakso 3: Koneet ja luonto

Asiaan liittyviä artikkeleja