Kuorma-autot

Matti Kulhelm luottaa Volvoon

| 2 min
Tyylikkään sininen Volvo FH16 8x4 trippelisora-auto kiiltelee auringossa, kun kuljetusyrittäjä Matti Kulhelm ja Volvo Truck Center Lahden kuorma-automyyjä Janne Kangaskolkka käyvät läpi malliuudistuksen mukanaan tuomia uusia ominaisuuksia. Kovin kauaa ei ole ehtinyt vierähtää edellisestäkään luovutuksesta, sillä Kulhelm otti vastaan edellisen FH16 -kuorma-autonsa reilu vuosi sitten. Tuoreen malliston uudistuneet ominaisuudet kuitenkin polttelivat niin paljon, että teki mieli ostaa uusi. ”Tykkään ajaa hyvillä autoilla”, toteaa Matti Kulhelm.
Matti Kulhelm yhdessä Volvo Trucks -myyjä Janne Kangaskolkan kanssa
Matti Kulhelm yhdessä Volvo Trucks -myyjä Janne Kangaskolkan kanssa

Matti Kulhelmin uusi kuorma-auto on Volvo FH16 8x4 trippeli rautajousinen sora-auto. Se on speksattu mahdollisimman pieneen polttoaineenkulutukseen ja optimaaliseen toimintaan soranajossa harvimmalla mahdollisella perävälityksellä. Autossa on yksi etuakseli, jonka takia uuden malliston mukanaan tuomat ledivalot on saatu myös rautajousiautoon. Päällirakenteena on Komen soralava. Päällirakenteen liitännät on tehnyt HF-Autohuolto. Lisäksi autoa on kevyesti varusteltu muun muassa RST Steelin kattovaloraudalla.

Matti Kulhelmin uusi FH16 lähtee monipuoliseen soranajoon Kouvolan seudulle ja lähialueille. Pääasiassa sillä ajetaan Destian kuljetuksia.

Turvallinen, luotettava ja käyttövarma Volvo

Turvallisuus on Matti Kulhelmin arvoasteikolla tärkein kuorma-auton yksittäinen ominaisuus. Sen lisäksi Top3-listalle nousevat käyttövarmuuteen ja toimivuuteen liittyvät ominaisuudet. Kuorma-auton pitää olla ”käteen sopiva”, kuten Kulhelm sen itse ilmaisee. Vaihteiston sujuva toimiminen ja vaihtojen oikea ajoitus on tärkeää. Jopa näennäisesti pienillä asioilla, kuten vaihdekepin sijainnilla on suuri merkitys sujuvan ajokokemuksen syntymisessä. Volvossa Kulhelmia miellyttää juuri helppo ajettavuus. ”Volvo on niin henkilöautomainen, että jo yksin sen takia ajokokemus on niin valtavan mukava”, toteaa Kulhelm. Kulhelmille tärkeä argumentti Volvon puolesta on sen jälleenmyyntiarvo, joka säilyy hyvänä pitkään.

Autokauppa on luottamuspeliä

Autokaupoille ajoi kiinnostus uutta mallistoa kohtaan ja se Kulhelmille tärkein yksittäinen ominaisuus: turvallisuus. ”Volvo on turvallisuudessaan ihan omaa luokkaansa”, toteaa Kulhelm.

Kulhelmin uudessa FH16:sta on optimaaliset välityssuhteet, turvallisuutta entisestään lisäävä sivukamera, paremman näkyvyyden takaavat mukautuvat ledi-valot ja kaiken kaikkiaan enemmän automatiikkaa. Myös polttoainetehokkuus hyvin optimoitu harvan perävälityksen ansiosta. Ja turvallisuuden ja hyödyllisyyden lisäksi Kulhelm osaa arvostaa ”ihan vaan kivoja juttuja”, kuten parempaa audiopakettia, joka takaa svengaavan ajonautinnon hyvällä bassosoundilla.

”Ja kaiken takana on Suomen paras automyyjä Janne Kangaskolkka. Hän ymmärtää asiakkaan toiveet ja toteuttaa asiakkaan haaveet”, Matti Kulhelm sanoo pilke silmäkulmassaan. ”Auton osto on paljon luottamukseen perustuvaa kauppaa ja henkilökemiaa”, hän jatkaa. Yhteispeli Janne Kangaskolkan kanssa on toiminut erinomaisesti monen uuden Volvon verran ja Kulhelmin mukaan ”Janne aina tietää, mitä asiakas haluaa”.

Aikaisemmin Matti Kulhelm on mielellään hakenut uudet autonsa itse Göteborgista kotiin, mutta nyt se ei vallitsevan koronatilanteen takia ollut mahdollista. Siksi Kulhelmin FH16 saapui yksin laivalla Suomeen ja luovutus tehtiin Volvo Truck Center Lahden pihassa. Nyt Kulhelm on ehtinyt ajaa uudella autollaan muutaman hetken ja toteaa tyytyväisenä: ”Voiko enää tämän parempaa työpaikkaa olla?”

Volvo FH16

FH16 ominaisuudet

Tutustu ominaisuuksiin, joiden ansiosta Volvo FH16 vastaa juuri sinun tarpeisiisi. 

Voimmeko kertoa sinulle lisää Volvo kuorma-autoista ja palveluista?