Kuorma-autot

Ensimmäinen Volvon uuden kuorma-automalliston jäteauto pian liikenteessä

| 2 min
Urbaser Oy:n uusi Volvo FM -jäteauto luovutettiin toukokuun alussa. Urbaserin Volvo FM on viimeisen päälle jäteauto - ja tyylikäs kuin mikä.

Kuopion Volvo Truck Centerin pihalla kilpaa kevätauringon ensimmäisten säteiden kanssa loistaa uudenkarhea Volvon uuden malliston FM -jäteauto. Toukokuun alussa Urbaserille luovutettu Volvo FM lähtee varustelun jälkeen jätteenkeruuseen Janakkalaan.

”Viimeistelty paketti”

Urbaser Oy:n kalustopäällikkö Harri Hietala, Kuopion kuorma-automyyjä Reijo Holopainen ja aluejohtaja Kalle Hakala olivat innoissaan uuden Volvon luovutuksessa. ”Tosi viimeistelty paketti”, toteaa kalustopäällikkö Harri Hietala katsellessaan yrityksen tuoreinta tulokasta. ”Ensivaikutelma on tosi hyvä”, hän jatkaa.

Kuorma-automyyjä Reijo Holopainen luettelee Urbaserin uuden Volvo FM -jäteauton ominaisuuksia. Uuden malliston mukanaan tuomia uudistuksia on tietysti täysin uusi ohjaamo. Volvon uudistuneen kuorma-automalliston suunnittelussa kuljettaja on ollut keskiössä ja kuljettajan työskentelymukavuutta on pyritty parantamaan huippuluokkaiseksi niin turvallisuuden kuin ergonomiankin kannalta. Lisäturvallisuutta tuovat huomattavasti aikaisempaan malliin nähden kasvaneen ikkunapinta-alan, matalan ovilinjan ja pystysuorien A-pilareiden aikaansaama parempi näkyvyys. Oikeanpuoleisessa peilissä on katvekamera, joka takaa näkymän myös ohjaamon oikean etukulman alueelle. Uudenlaista ergonomiaa tuovat uudistuneen ohjaamon tilavuus ja valoisuus. Ohjauspylvään säätötoiminnon ansiosta ohjauspyörän saa helposti säädettyä itselleen täydelliseen asentoon. Digitaalisen mittariston näkymää voi räätälöidä omien tarpeiden ja olosuhteiden mukaan. Uudelta sivunäytöltä kuorma-auton toimintoja on helppo hallita. Juuri näitä ominaisuuksia odotellaan eniten:

”Kuljettajan ergonomia ja huomattavasti parantunut näkyvyys ovat ne eniten odotetut ominaisuudet”, sanoo kalustopäällikkö Harri Hietala. Suuria odotuksia kohdistuu myös ohjaamon kaksiportaiseen nousuun. Kuljettajan työ helpottuu matalan ohjaamoon nousun ansiosta - noustaanhan ohjaamoon monia kertoja päivässä työvuoron aikana.

Perustekniikaltaan Urbaserin uusi Volvo FM on 11 litrainen 380 hevosvoimainen täysilmajousitteinen jäteauto kääntyvällä telillä. Päällirakenteena on Norban uuden mallin N4-pakkari.
Ensimmäisen testiajopäivän jälkeen Hietala tiivisti tunnelmiaan näin: ”Auto tuntuu tosi hyvältä. Hyvä ajettavuus ja riittävästi voimaa. Tasapainoinen kokonaisuus.”

Huolto- ja korjaussopimuksella pyörät pysyvät pyörimässä

Urbaserin uudessa autovalinnassa merkittävänä valintakriteerinä painoivat Volvon erinomaiset huolto- ja korjaussopimukset, joita Urbaserilla arvostetaan suuresti. Kun kalusto on ajossa kahdessa vuorossa ja seisoo vain yöllä, on ensiarvoisen tärkeää, että mahdolliset viat saadaan hoidettua kuntoon nopeasti ja sujuvasti. Pyörien pitää kirjaimellisesti pyöriä melkein koko ajan.

Katso video auton luovutuksesta Volvo Truck Center Suomi Facebook-sivuilta

Volvo FM

Volvo FM yhdistää mukavuuden ketteryyteen, mukavuuteen ja näkyvyyteen. Tutustu Volvo FM:ään.

FM Sisätilat

Työnteko kiireessä ei ole koskaan ollut näin mukavaa ja turvallista. Volvo FM:n huippuluokan ohjaamo on runsaasti varusteltu jo perusmallista alkaen. jossa on enemmän tilaa ja selkeä näkyvyys kaikkiin suuntiin. Se on täydellinen ympäristö tehokkaaseen työskentelyyn.

Voimmeko kertoa sinulle lisää Volvo kuorma-autoista ja palveluista?