Kuorma-autot

Pirkanmaan ensimmäinen uuden mallin Volvo FH

Kalevi Aaltonen odottaa uudelta Volvo FH460 I-Save Turbocompound -kuorma-autoltaan erityisesti pienempää polttoainelaskua. Kaksoisahdin, kääntyvä takateli ja kokonaisvaltaisesti uudempi tekniikka houkuttelivat Aaltosta uuden malliston Volvon hankintaan.
Kuljetusyrittäjä Kalevi Aaltoselle tulossa uuden mallin Volvo FH460, joka on varustettu I-Save-teknologialla.

Mouhijärveläinen Kalevi Aaltonen on toiminnassaan pitkänlinjan mies monessakin suhteessa. Hän on ollut kuljetusyrittäjä 24 vuotta. Miltei saman ajan hän on tehnyt töitä saman asiakkaan kanssa: ajanut päivittäistavarakuljetuksia Keskolle. Ja koko tuon ajan hän on ajanut Volvolla.

Ensimmäisen käytetyn Volvonsa Aaltonen hankki heti yritystoimintaansa aloitellessaan. Tuolloin käyttöön ostettiin aikaisemmin Keskon ajoja ajanut auto. Seuraavakin oma auto oli käytettynä ostettu Volvo, joka sekin oli keskolainen taustoiltaan. Käytettynä hankittujen keskolaisten jälkeen Aaltosella on ollut useampikin uusi Volvo. Nyt Aaltonen odottaa innokkaana uuden malliston Volvoaan: Volvo FH460 I-Save Turbocompound -autoa, jossa on lisävarusteena DualClutch-kaksoiskytkinvaihteisto.

Kun uuden Volvon hankkiminen tuli ajankohtaiseksi viime vuoden puolella, perusteita hankinnalle Aaltonen kuvailee näin: ”Aluksi meinasin ottaa vanhan korimallin auton, mutta uusi mallisto vähän houkutteli ja kun siihen tutustuin, niin sitten vaan tiesin, että mä haluan tuon”. Hankinta sopi ajankohtaan, joten päätös oli sillä selvä. ”Tunnen Volvon autona niin hyvin. Tunnen ihmiset Tampereen Volvo Truck Centerillä ja tiedän, että kaikki toimii siellä aina”, Aaltonen lisää perusteluita sille, miksi asiaa ei sen kummemmin tarvinnut miettiä.

Uudelta Volvoltaan Aaltonen odottaa useaa eri asiaa. Ensimmäisenä tulee mieleen uudempi tekniikka ja kaksoisahdin, joka on Aaltosen mieleen. Uudessa Volvossa on kääntyvä takateli ja Aaltosen mielestä ”se on ihan mahdottoman hyvä”. DualClutch-kaksoiskytkinvaihteisto on Aaltoselle vanha tuttu jo aikaisemmista autoistaan ja hän on kokenut sen erittäin mieluisaksi ominaisuudeksi. Tärkeimpänä odotuksena Aaltonen mainitsee kuitenkin polttoainetehokkuuden.

I-Save -ominaisuus tuo selviä polttoainesäästöjä

Uuden ajokin polttoainetehokkuudesta Aaltonen on päässyt saamaan jo esimaistiaisia, kun siirtymäaikana työkaverina on ollut Volvo Truck Rentalista vuokrattu vuoden 2016 mallin samalla moottorilla oleva versio Aaltosen uudesta tulokkaasta. Sen kanssa työskennellessä on jo tullut huomattua, miten paljon polttoainetehokkaammin I-Save kulkee. ”Kyllä minä pienempää polttoaineenkulutusta isosti odotan”, toteaa Aaltonen.

Parhaillaan Aaltosen uudenkarhea auto on kuormakorin vaihdossa Tampereen Volvo Truck Centerillä. Auto on työn alla ja valmistunee lähiviikkoina. Enää ei ole pitkä aika siihen, että Aaltonen saa nousta ensimmäisen kerran uuden autonsa kuljettajan paikalle. Ajoon pääsyä Aaltonen odottaa innolla, mutta toteaa toisaalta, että ”mikäs minulla tässä odotellessa, kun on hyvä Rentin auto käytössä siihen saakka kun omani tulee. Volvo Truck Rentalin kanssa kaikki on mennyt tosi mukavasti.”

Kalevi Aaltosen uusi Volvo FH on tällä hetkellä kuormakorin vaihdossa Tampereen Volvo Truck Centerillä. Pian Aaltonen pääsee hommiin uudella kuorma-autollaan.

Kuorma-automyyjä Joni Tukiainen: Uuden malliston autoissa laatu ja ominaisuudet ovat korkealla tasolla

Kalevi Aaltonen teki kaupat uudesta Volvo FH460 I-Save Turbocompoud -autostaan Volvo Truck Center Tampereen kuorma-automyyjä Joni Tukiaisen kanssa. Tukiainen on Aaltosen puolesta innoissaan uuden malliston Volvon saapumisesta Tampereelle. Aaltosen auto onkin ensimmäinen uuden malliston Volvo Pirkanmaalla. ”Tässä Kalevin autossa yhdistyy polttoainetehokkuus ja erinomainen kuljettajan mukavuus. Erityisesti tykkään DualClutch-kaksoiskytkinvaihteistosta. Se on upeaa, miten vaihteen vaihtoa ei kuule eikä huomaa lainkaan”, Tukiainen summaa Aaltosen auton hienoja ominaisuuksia. Vaikka kuljettajan käyttöliittymä on monipuolinen, se on kuitenkin helppokäyttöinen. ”Tämä auto tuntuu kotoisalta. On helppoa, kun kaikki on käden ulottuvilla”, Tukiainen jatkaa.

Pian kaksi vuotta kuorma-automyyjänä Tampereella toiminut Tukiainen toteaa pilke silmäkulmassa, että ”uudessa Volvon mallistossa tuotteen laatu ja ominaisuudet ovat niin korkealla tasolla, että se tekee suurimman osan myyjän työstä.”

Tampereen Volvo Trucks -myyjä Joni Tukiainen: "Uudessa Volvon mallistossa tuotteen laatu ja ominaisuudet ovat niin korkealla tasolla, että se tekee suurimman osan myyjän työstä".

Joni Tukiaisen kolme myyntiargumenttia Volvosta: polttoainetehokkuus, polttoainetehokkuus ja polttoainetehokkuus

Tukiaisen mielestä polttoainetalous on ratkaiseva tekijä autokaupassa. ”On paljon kivoja juttuja, mutta ratkaiseva tekijä on kuitenkin se polttoainetehokkuus”, toteaa Tukiainen. Polttoainetehokkuus on nykykuorma-autossa merkittävä tekijä toki puhtaasti taloudellisessa mielessä, mutta korostuu myös ympäristön kannalta. Tukiainen onkin hurjan ylpeä Volvo I-Save -kuorma-autojen polttoainetehokkuudesta ja huomauttaa, että Volvo I-Save Turbocompound -autojen pihi polttoaineenkäyttö on huomattu myös testiajoissa, kuten saksalaisen Trucker-lehden Euro Truck Test 2020 osoitti (Trucker 12/2020). ”Polttoainetehokkuus ja ylivertainen kuljettajan mukavuus ovat ehdottomasti parasta Volvossa”, toteaa Tukiainen.

Kalevi Aaltosen uuden malliston Volvo FH460 I-Save TurboCompound lähti ajoon Pirkanmaalla 

Kuljetusyrittäjä Kalevi Aaltonen on odotellut tätä hetkeä pitkään: uuden malliston Volvo FH460 I-Save TurboCompound on valmis ja Aaltonen pääsi kaartamaan liikenteeseen upealla Volvollaan. Uudessa autossa on muun muassa polttoainetehokas TurboCompound- moottori I-Save-ominaisuudella ja VDS-ohjaus, joka on Aaltosen autoissa ”jo vakiovaruste”. ”Se on mulla ihan pakollinen”, toteaa Aaltonen VDS-ohjauksesta. VDS-ohjaus tekee ohjaamisesta kevyen ja sitä Aaltonen arvostaa.

Aaltosen autossa on myös DualClutch-kaksoiskytkinvaihteisto, joka on Aaltoselle tuttu jo aikaisemmista autoista ja on hänen makuunsa ”paras mahdollinen”: ”Tykkään hirveästi. Vaihtotapahtuma on niin mukava, että se on paras mahdollinen.”

 

Tämä on kaikki mennyt niin kun ollut puhe, kaikki on pitänyt paikkansa ja kaikki on tehty hyvin ja viimeisen päälle.

I-Save: Tehokas teknologia säästää polttoainetta

I-Save vähentää polttoaineenkulutusta tehokkaasti kaukokuljetuksissa – ajettavuudesta tinkimättä. Mitä enemmän kilometrejä, sitä enemmän säästöjä ja sitä suurempi vaikutus kannattavuuteen.

Volvo FH

Voimmeko kertoa sinulle lisää Volvo kuorma-autoista ja palveluista?