Volvo kuorma-autot

Suomi

×

Uudet Volvo FMX-, FH-, FH16- ja FM-kuorma-autot muodostavat tornin – The Tower

| 1 min teksti | 1 min teksti
Volvo Trucksin kaikkien aikojen suurin lanseeraus ansaitsi näyttävän julkistuksen. The Tower -videolla uudet Volvo FMX-, Volvo FH-, Volvo FH16- ja Volvo FM -kuorma-autot on pinottu päällekkäin, ja huipulla seisoo yhtiön toimitusjohtaja.

Enemmän kuin yhden kuorma-auton samanaikainen lanseeraus on kuorma-autoteollisuudessa lähes ennenkuulumatonta. Uuden malliston poikkeuksellista lanseerausta juhlistetaankin näyttävällä, yöaikaan sijoittuvalla videolla, jossa kaikki neljä kuorma-autoa on pinottu 15 metriä korkeaksi ja 58 tonnia painavaksi torniksi. Videon huippukohdassa selviää, että tornin huipulla seisoo Volvo Trucksin toimitusjohtaja Roger Alm.

– Tämä on Volvo Trucksin kaikkien aikojen suurin lanseeraus. Uusilla kuorma-autoilla on valtava vaikutus asiakkaidemme kannattavuuteen ja heidän valmiuksiinsa kilpailla sekä asiakkaista että parhaista kuljettajista. Olen tottunut olemaan tilanteen päällä, mutta kuorma-autotornin kuvaaminen ei ollut minullekaan mikään ihan tavallinen työpäivä, Roger Alm totesi.

Video kuvattiin vuoden 2019 loppupuolella Volvon kotikaupungin Göteborgin liepeillä. Sekä itse torni että valtaosa erikoistehosteista on toteutettu kuvauspaikalla. 

– Mahdolliseksi tämän tornin teki järeä Volvo FMX -maansiirtoauto ja sen uusi 38 tonnin teli, sillä se pystyi kannattelemaan muiden kuorma-autojen painon. Myös tasainen vauhti ja ajolinja olivat ehdottoman tärkeitä, ja ne ovat Volvo Dynamic Steering -teknologian ja taitavan kuljettajan ansiota, kertoo Volvo Trucksin insinööri Markus Wikström, joka oli mukana tornin toteuttamisesta vastaavassa suunnittelutiimissä.

Voit myös tutustua The Tower -videon tekemisestä kertovaan videoon.

Aiheeseen liittyvät uutiset