Volvo kuorma-autot

Suomi

×

J & J Johansson Ky:n veljekset luottavat Volvon moottoreihin

Aaro Johansson perusti kuljetustyrityksen vuonna 1952. Nykyään yrityksellä on kaksi omistajaa, Aaron pojat, veljekset Jarmo ja Jukka Johansson. Yritys ajaa maitoa pääasiassa Karjalohjan alueella Arlan meijerille. Yrityksellä on myös kolme työntekijää, sillä auto on ajossa lähes ympäri vuorokauden.
Vasemmalta Jarmo Johansson ja Jukka Johansson uuden Volvonsa edustalla.

Uudenkarhea Volvo FH on tullut juuri viimeistelystä ja se on pesty ja desinfioitu uusia omistajia varten. Paikalle ovat saapuneet J & J Johanssonin omistajat Jarmo ja Jukka Johansson, Volvo Truck Center Raaseporin kuorma-automyyjä Henrik Heinonen, varustelusta vastaava Juha Grönholm sekä Volvon palvelutuotemyyjä Mika Salmivaara.

Uuden kuorma-auton luovutus on aina juhlallinen hetki. Ensin kahvitellaan, ja katsotaan loput huoltosopimuspaperit kuntoon. Sitten olisi normaalisti kättely, mutta koronan vuoksi kättelyt jätetään seuraavaan kertaan.

Aaro Johansson perusti kuljetustyrityksen vuonna 1952. Nykyään yrityksellä on kaksi omistajaa, Aaron pojat, veljekset Jarmo ja Jukka Johansson. Yritys ajaa maitoa pääasiassa Karjalohjan alueella Arlan meijerille. Yrityksellä on myös kolme työntekijää, sillä auto on ajossa lähes ympäri vuorokauden.

- Vuosittain ajokilometrejä kertyy n. 300 000, Jukka Johansson kertoo. Edellisellä Volvolla (FH4) mittariin kertyi yli 900 000 kilometriä. Tästä huolimatta vanha auto jäi vielä palvelemaan vara-autoksi Arlalle.

Aikamoinen kilometrimäärä!

- Noin joka toinen yö auto on tauolla pari tuntia ja sitten taas menoksi, kertoo Jarmo Johansson, toinen veljeksistä.

Uusi Volvo FH on veljesten laskelmien mukaan ”ainakin” kymmenes Volvo. Kysyttäessä miksi veljekset luottavat Volvoon tulee vastaus kuin yhdestä suusta:

- Moottorit kestävät näitä kilometrejä. Ajettaessa näin runsaasti vuosittain, on moottorin kestettävä kovaa ajoa, sillä pitkät remontit syövät businesta. - Lisäksi olemme saaneet Volvolta aina todella hyvää palvelua, Jarmo jatkaa.

Volvo Gold -huoltosopimus takaa että business pyörii eikä taukoja tule

Yrityksellä on aina ollut Volvo Gold -huoltosopimus, ja myös uuteen Volvoon sellainen otettiin. Näin auton huollot voidaan ennakoida ja ottaa auto huoltoon yrityksen omien aikataulujen mukaisesti.

- Tällä ajotahdilla ei ole varaa ylimääräisiin seisokkeihin. Ainakaan kolmeen vuoteen ei ole auto jättänyt tielle, vaikka se onkin lähes koko ajan ajossa, kertoo Jukka Johansson.

Ennakoivan huoltosopimuksen hyviä puolia on, ettei itse tarvitse huolehtia juuri mistään. Kunhan ajaa auton huoltoon sovittuna aikana ja sopimuksen mukaan auto on takaisin ajossa viimeistään neljän tunnin kuluttua.

- Kyllä ne sieltä service centeristä soittelee perään ja huolehtii, että auto pysyy kunnossa. Sitten sovitaan johonkin väliin joku aika, kun tuodaan auto huoltoon muutamaksi tunniksi. Tässä vaaditaan myös huollolta ripeää ja asiantuntevaa palvelua, ja sitä ollaankin saatu Volvo Truck Centereiltä, veljekset jatkavat.

 

J & J Johanssonin Volvo FH:

Volvo FH13 540hv EU6.

I-shift DC Dual Clutch Kaksoiskytkinvaihteisto, 12-vaihdetta.

VDS-ohjaus (Volvo Dynamic Steering), aktiivinen ohjausjärjestelmä.

Vetoakselin painon rajoitus 20 tonnia (Norjan Teli).

 • I-See vakionopeudensäädin – karttapohjainen
 • Moottorijarru VEB+
 • Lämmitettävä tuulilasi FH
 • Lane keeping support -kaistavahti ja kaistallapitoavustin
 • Dynafleet Polttoaine ja Ympäristö -palvelu (Fuel & Environment)
 • Dynafleet Työaika -palvelu (Driver times)
 • On-Spot ketjuheittimet, 12-ketjuiset
 • Special Karjapuskuri, Lintuverkko ja puskurin helmaraudat, Custom Parts Oy
 • Hiekoittimet Alucar Icefigter 2 x 90 litraa
 • MilkPro-maidonkeräilyauton esivarustelu ennen päälirakentajaa
 • Päällirakenne: Loggo Oy, Iisalmi
 • Volvo Gold –huoltosopimus
Uuden Volvon edustalla veljekset Jarmo ja Jukka Johansson. Oikealla Volvo Trucksin myyjä Henrik Heinonen.