Kuorma-autot

Volvo Flexi-Gold Contract – käyttöperusteinen sopimus kuljetusyrityksille, jotka tarvitsevat enemmän joustavuutta

| 2 min teksti | 2 min teksti
Volvo Trucksin uusi Flexi-Gold Contract tarjoaa pitkäaikaisen huoltosopimuksen turvallisuuden, mutta joustavasti sovittamalla huollot ja kustannukset ajoneuvojen käyttömäärään.
Volvon kuorma-auto ajamassa järven rannalla auringon laskiessa

Monet kuljetusyritykset toimivat yhä enemmän arvaamattomilla ja vaihtelevilla markkinoilla, mutta huoltosopimukset edellyttävät silti vakautta ja pitkän aikavälin suunnittelua. Tämä on ristiriita, johon Volvon Flexi-Gold Contract tarjoaa ratkaisun.

”Ensimmäisenä työpäivänäni tällä alalla huomasin, että perinteinen huoltosopimus voidaan nähdä jäykkänä ja staattisena”, Flexi-Gold-konseptin kehitykseen osallistunut huoltosopimusliiketoiminnan kehityspäällikkö Thomas Niemeijer kertoo.

Flexi-Gold-sopimus tarjoaa saman kattavuuden ja ylläpidon kuin Volvo Gold -sopimus, samanlaisella kustannuksella, mutta huomattavasti suuremmalla joustavuudella mukautuakseen liiketoiminnan muuttuviin tarpeisiin.

”Sinun olisi tiedettävä, kuinka paljon kuorma-autoillasi ajetaan vuosittain tulevien neljän tai seitsemän vuoden aikana, mutta harvat ihmiset alallamme voivat ennakoida niin kauas tulevaisuuteen. Siksi aloimme tutkia, kuinka voisimme kehittää tarjouksen, joka antaisi asiakkaille enemmän joustavuutta pitkäaikaisen sopimuksen aikana”.

Volvo Flexi-Gold Contract -sopimuksessa asiakkaalla on 40 prosentin joustavuusalue eli vuosittainen ajomäärä voi poiketa sovitusta kilometrimäärästä 20 prosenttia kumpaan tahansa suuntaan. Asiakkaan kuukausittainen lasku määräytyy ajoneuvon ajokilometrien mukaan. ”Jos ajat vähemmän, niin maksat vähemmän – ja päinvastoin”, Thomas Niemeijer selostaa. ”Flexi-Gold-sopimus tarjoaa saman kattavuuden ja ylläpidon kuin Volvo Gold -sopimus, samanlaisella kustannuksella, mutta huomattavasti suuremmalla joustavuudella mukautuakseen liiketoiminnan muuttuviin tarpeisiin”.

Uuden käyttöperusteisen sopimuksen mahdollistaa kehittynyt yhteystekniikka ja telematiikka, jonka avulla ajoneuvot voivat lähettää mittarilukeman reaaliaikaisesti Volvo Trucksille. ”Alalla on kolme trendiä, jotka ovat yhdessä edistäneet tätä konseptia”, Thomas Niemeijer lisää. ”Asiakkaat tarvitsevat jatkuvasti enemmän joustavuutta, ja heillä on halu muuttaa liiketoimintamalleja ja tehdä asioita toisin. Meillä on nyt käytössämme teknologia, joka mahdollistaa käyttöperusteiset huoltosopimukset”.

Volvo Flexi-Gold Contract on saatavana tietyillä Euroopan markkina-alueilla, ja se tuodaan vähitellen saataville myös uusilla markkinoilla.

Volvo Flexi-Gold Contract -sopimuksen kuusi hyötyä

1. Joustava ratkaisu
Vaikka sinulla olisi vain lyhytaikaisia sopimuksia asiakkaidesi kanssa tai toimisit yhä enemmän epävakailla ja epävarmoilla markkinoilla, Volvo Flexi-Gold Contract pystyy mukautumaan jatkuvasti tarpeisiisi ja takaamaan samalla pitkäaikaisen sopimuksen turvallisuuden.

2. Kassavirtasi mukainen
Koska laskut perustuvat todelliseen ajomäärään, taloudelliset riskit ovat vähäisemmät. Tämä on erityisen hyödyllistä asiakkaille, jotka työskentelevät kausimuutosten ja vaihtelevan kysynnän kanssa.

3. Käyttöperusteinen
Maksat vain siitä, mitä tarvitset – ei enempää eikä vähempää. Jokainen lasku perustuu kyseisen kuukauden ajomäärään, ja huoltosuunnitelmaa mukautetaan jatkuvasti mittarilukeman mukaan optimaalisen ylläpidon tarjoamiseksi.

4. Mielenrauhaa
Volvo Gold Contract -sopimuksen tavoin Flexi-Gold varmistaa kaluston parhaan käyttöasteen. Asiakkaat voivat keskittyä liiketoimintaansa ilman odottamattomia korjauskuluja.

5. Pienemmät omistuksen kokonaiskustannukset
Sopimuksen joustavuus helpottaa sitoutumista pitkäaikaiseen sopimukseen hyödyntäen samalla kaikkien huoltosopimusten tarjoamia alennettuja kokonaiskustannuksia.

6. Vähemmän paperitöitä
Kaikki laskut lasketaan automaattisesti, ilman lisämaksuja kilometrirajan ylityksestä. Asiakas voi ajaa vapaasti sovitun 40 prosentin joustavuusalueen sisällä ilman hallinnollisia toimia ja ilmoituksia.