Volvo kuorma-autot

Suomi

×

Kohteliaat jakeluliikenteen taiturit

Porvoolainen Kuljetus M. Holmström Oy Ab panostaa hyvään palveluun. Lämpötilasäädeltyihin elintarvikekuljetuksiin erikoistunut yritys on vuosikymmeniä luottanut Volvoon. Volvo Dynamic Steering -ohjausjärjestelmä, I-Shift -vaihteisto ja ilmajousitus helpottavat jakeluliikenteen taitajien työtä.
Matts ja Sebastian Holmström
Matts (oik.) ja Sebastian Holmström

Kuljetus M. Holmströmin Volvo FM:n kuormatilan ja perävaunun kyljissä on Valion teippaukset. Toni Andersson on noutanut Riihimäeltä meijerituotteita, ja hän on purkanut osan kuormasta matkalla Mäntsälän K-Citymarketiin. Andersson kääntyy liikenneympyrästä Harabackantielle ja ajaa Porvoon Kuninkaanportin Shellin ohi. Hän jättää vaunun tien varteen ja jatkaa omalle jakelulenkilleen.

Kello lähenee puolta päivää. Kuljetus M. Holmströmin toinen kuljettaja Jari Nurmi on pitänyt lakisääteisen tauon Harabackantiellä. Hän peruuttaa Volvo FM:n Anderssonin tuoman perävaunun taakse. Nurmi avaa perävaunun ovet ja laskee sitten Volvonsa perälaudan vaunun lattian tasalle.

Nurmi on lastaaja tehokkaimmasta päästä. Rullakot siirtyvät varmoin ottein alta aikayksikön vaunusta Volvoon. Tuota pikaa koulut, päiväkodit, kaupat, marketit, huoltoasemat ja ravintolat saavat tilaamansa elintarvikkeet.

Anderssonin jakelukierrokseen kuuluu Porvoon ahtain paikka eli keskustan Citymarket, jossa Kuljetus M. Holmströmin autot käyvät kahdesti vuorokaudessa.

– Se on jakeluajoa parhaimmillaan. Jotta ajoluiskasta pääsee autohalliin, on ilmajousitusta säädettävä mennen tullen, muuten ei mahdu.

Kello 15 mennessä elintarvikkeet on jaettu, ja autot palaavat terminaaliin Tarmolan teollisuusalueelle. Kello 17 autot lähtevät taas kierrokselle. Kaksi kuljettajaa ajaa samaa autoa, eli työtä tehdään kahdessa vuorossa.

Iltapäivisin Kuljetusliike M. Holmströmin pihassa komeilee pitkä rivi Volvoja. Yrittäjä Matts Holmströmin isä hankki ensimmäisen Volvonsa vuonna 1970. Sen jälkeen yritykseen on hankittu vuosien varrella lähes kolmekymmentä uutta Volvoa. Merkkiuskollisuus kulkee suvussa, sillä myös Mattsin poika Sebastian on Volvo miehiä. Sebastian on mukana yrityksessä ja kenties ottaa vetovastuun tulevaisuudessa.

Kuljetusyritys M. Holmströmillä on viisi kuorma-autoa, joista neljä on Volvoja. Kovien ajosuorituksien vuoksi kalusto pidetään uutena. Kaikissa Volvoissa on huoltosopimukset, minkä ansiosta huoltokulut ovat tarkkaan etukäteen tiedossa.

Matts Holmströmin mukaan Volvo soveltuu erittäin hyvin jakeluajoon.

– Volvon ajo-ominaisuudet ovat hyvät maantiellä. Jakelutehtävissä vekslaamme paljon ahtaissa paikoissa, siellä I-Shiftistä ja VDS-ohjauksesta on hyötyä. Haluan itse käyttää I-Shiftiä kepillä. Pykälän saa nopeasti päälle, ja sitten mennään eteen tai taakse. VDS-ohjaus on niin tarkka ja kevyt, en luopuisi siitä mistään hinnasta.

Holmström pitää myös ilmajousitusta välttämättömänä ominaisuutena. Lastauslaiturit ovat paikoin korkealla, ja ilmajousituksen avulla kuormatila saadaan nostettua suoraksi. Näin kuorma saadaan purettua tai lastattua turvallisesti ja tehokkaasti. Lisäksi Volvo FM:n matalaan ohjaamoon on helppo nousta ja sieltä pääsee näppärästi ulos.

– Jälkimarkkinoiden merkitys on todella suuri meille. Pyörimme liikenteessä päivisin, joten iltahuollot ovat tärkeitä. Porvoon Truck Center on auki iltakahdeksaan. Siellä on hyvät asentajat, jotka tietävät, mitä tekevät. Kun on ollut tiukka paikka, olemme aina päässeet huoltoon.

KULJETUS M. HOLMSTRÖM OY AB

KOTIPAIKKA: Porvoo
PERUSTETTU: v. 1990
YHTIÖMUOTO: perheyritys
HENKILÖKUNTA: 8 kuljettajaa
LIIKETOIMINTA: lämpösäädellyt elintarvikekuljetukset
KALUSTO: 5 kuorma-autoa, mm. 2 x Volvo FM, 1 x Volvo FE ja 1 x Volvo FH, sekä 1 pakettiauto
ASIAKKAAT: mm. Valio, Kesko

"Volvon ominaisuudet helpottavat jakelukuljettajan työtä"

Katso yrityksen videohaastattelu täältä