Volvo kuorma-autot

Suomi

×

Volvo 90 vuotta turvallisuuden asialla

Muun muassa seuraavat turvallisuuteen liittyvät merkkipaalut ovat osa paitsi Volvon, myös koko alan historiaa.

Volvo Suomessa 90 vuotta!

Volvo Trucks täytti 90 vuotta 20. helmikuuta 2018 ja Volvo valmisti ensimmäisen kuorma-autonsa Göteborgissa 1928. Myös Suomeen perustettiin Volvo Finland samana vuonna. Suomi oli Volvon ensimmäinen vientimarkkina, ensimmäinen Volvo kuorma-auto saapui Turkuun 1928. Volvo yrityksenä on perustettu vain vuotta aiemmin, 1927, perustajina Assar Gabrielsson ja Gustaf Larson. Nimi Volvo on latinaa ja tarkoittaa ”minä pyörin”.

Vuonna 1928 Volvo vuokrasi Helsingistä Mikonkatu 7:stä yhden huoneen. Sieltä tiemme on kulkenut koko Suomen kattavaksi verkostoksi aina nykytilanteeseen, jossa verkostossamme työskentelee liki tuhat raskaan kaluston ammattilaista. Tänään Volvo on Suomen myydyin ja alan johtava kuorma-automerkki.

90 vuotta turvallisuuden asialla

Muun muassa seuraavat turvallisuuteen liittyvät merkkipaalut ovat osa paitsi Volvon, myös koko alan historiaa.

 

1959

Volvo kehitti ensimmäisenä kolmipisteturvavyöt ja antoi keksinnön koko autoteollisuuden käyttöön. Turvavyö pelastaa enemmän ihmishenkiä liikenteessä kuin mikään muu ominaisuus. Yli puolessa onnettomuuksia, jotka johtavat kuorma-autonkuljettajan kuolemaan, olisi kuolema voitu välttää käyttämällä turvavyötä.

1960

Volvo esittelee kuorma-auton turvaohjaamon. Tämä käynnisti uudenlaisen ajattelutavan kuorma-autojen muotoilussa.

1969

Volvon onnettomuuksien tutkintalautakunta (ART) perustetaan. Lautakunta on tutkinut tuhansia liikenneonnettomuuksia. Tiivis yhteistyö Volvo tuotekehityksen kanssa on johtanut merkittäviin tuloksiin mm. turvallisuutta parantavien teknisten ratkaisujen kehitystyössä.

1983

Volvo busseihin kehitetään ABS – Anti Blocking System, lukkiutumaton jarrujärjestelmä

2000-luku

Runsaasti uusia turvallisuusominaisuuksia, erityisesti kuljettajan työtä helpottavia ja inhimillisen virheen mahdollisuutta madaltavia järjestelmiä.

Esimerkkejä näistä parannuksista kuorma- ja linja-autoissa ovat ESP-vakausjärjestelmä, etutörmäyssuoja, alleajosuojat, kaistavahti, kaistanvaihtovahti ja hätäjarrulla varustettu törmäysvaroitin. Kuorma- ja linja-autoissa kuljettajan näkyvyyttä ympäristöönsä myös parannetaan jatkuvasti.

Volvo alkaa opastaa lapsia liikennekäyttäytymisessä Pysähdy, katso, vilkuta –ohjelmalla.