Volvo kuorma-autot

Suomi

×

Vaivattomasti kohti sähköistettyä liikennettä. Sähkökuorma-autot ovat vihdoin täällä.

Markkinoilla on valtavasti kiinnostusta sähkökuorma-autoja kohtaan. Moni haluaa myös ymmärtää, mitä mahdollisuuksia tämä uusi sähköistetty teknologia tuo mukanaan ja kuinka se toimii päivittäisessä käytössä. Sähköajoneuvot tekevät kuljetuksista hiljaisempia, puhtaampia ja kestävämpiä. Kun yhteiskunta siirtyy kohti uusia, kestävämpiä kuljetuksia, on huomioitava tiettyjä uudenlaisia näkökohtia. Samalla syntyy kuitenkin myös uusia mahdollisuuksia.
Sähkökuorma-autot

Siirtyminen käy sujuvasti Volvo Trucksin avulla

Volvo Trucks haluaa helpottaa siirtymistä sähköisiin liikenneratkaisuihin. Lähestymistapamme on kokonaisvaltainen; tarjoamme kunkin asiakkaan yksilöllisiin ajotehtäviin, kuormakapasiteettiin, käyttöasteeseen, toimintasäteeseen ja muihin yksilöllisiin tarpeisiin perustuvia kokonaisratkaisuja. Pyrimme aina tarjoamaan asiakkaille korkean käyttöasteen ja tuottavuuden. Kun kokonaiskuva on tiedossa, tarjoamme päivittäisten toimintojen kannalta optimaalisen tuote- ja palveluyhdistelmän. Tukena ja turvana tässä on maailmanlaajuinen jälleenmyyjäverkostomme.

Miksi sähköajoneuvot ovat hyvä valinta?

Hiljaisemmat kaupungit
Melu kuormittaa sekä ihmisiä että ympäristöä. Sähkökuorma-autoja käyttämällä melutasoa ja melusaastetta voidaan pienentää merkittävästi. 

Puhtaampi kaupunki-ilma
Sähköajoneuvot ovat tärkeä osa Volvo Trucksin kunnianhimoista nollapäästötavoitetta. Teemme yhteistyötä sellaisten kaupunkien kanssa eri puolilla maailmaa, jotka pyrkivät aktiivisesti parantamaan ilmanlaatua.

Paremmin soljuva liikenne
Koska kuorma-autot ovat hiljaisempia, erilaisia kuljetustehtäviä voidaan ajaa ruuhka-aikojen ulkopuolella, esimerkiksi aamuvarhaisella, iltamyöhään tai jopa yöllä. Tämä vähentää teiden kuormitusta ruuhka-aikoina.

Laadukkaampi työpäivä
Sähkökuorma-autot helpottavat kuljettajien elämää. Huomattavasti parempi työympäristö sekä ajoneuvossa että sen ulkopuolella perustuu siihen, että ajaminen on hiljaisempaa eikä pakokaasupäästöjä synny. Sähkökuorma-auton ominaisuuksiin kuuluu, että se tuottaa täyden tehon ja vääntömomentin suoraan pysähdyksistä ja voimansiirtolinja aiheuttaa huomattavasti vähemmän tärinää. Näin myös ajokokemus on erittäin mukava.

Meillä on kunnia julkistaa täysin sähkökäyttöisten, normaaliin liikennöintiin valmiiden Volvo kuorma-autojen ensimmäinen malli. Sen myötä kestävään kehitykseen pyrkivät kaupungit pääsevät hyödyntämään sähköisten kuorma-autokuljetusten etuja.

Faktoja Volvo FL Electric ‑mallista

  • Täysin sähkökäyttöinen kuorma-auto jakeluajoon, jätehuoltoon ja muihin käyttötehtäviin kaupunkiolosuhteissa, kokonaispaino 16 tonnia.
  • Voimansiirtolinja: 185 kW:n sähkömoottori, jatkuva nimellisteho 130 kW, kaksinopeuksinen vaihteisto, kardaaniakseli, taka-akseli. Sähkömoottorin vääntömomentti enintään 425 Nm. Taka-akselin vääntömomentti enintään 20 kNm.
  • Energiavarastoinnin järjestelmä: 2–6 litiumioniakkua, yht. 100–300 kWh.
  • Toimintasäde: Jopa 300 km.
  • Lataus: AC-lataus sähköverkosta (22 kW) tai DC-pikalataus CCS/Combo2-järjestelmän välityksellä (enint. 150 kW).
  • Latausaika: Tyhjästä akusta täyteen varaukseen: pikalataus 1–2 tuntia (DC-lataus), yölataus enint. 10 tuntia (AC-lataus) akuston enimmäiskapasiteettiin 300 kWh.
  • Yritykset, jotka ottavat kaksi ensimmäistä Volvo FL Electric ‑kuorma-autoa käyttöön, ovat jätehuoltoyhtiö Renova ja kuljetusyritys TGM.
  • Off Peak City Distribution ‑projektissa tutkittiin yöaikaan tapahtuvien tavarakuljetusten vaikutuksia Tukholman keskustassa. Koska ruuhka-aikojen liikenteeltä vältyttiin, kuljetustehtäviin kuluva aika pieneni kolmannekseen päiväkuljetuksiin verrattuna.