Kuorma-autot

Puunkuormaajamestari 2017 huipentui hienoon finaaliin

Puunkuormaajamestari 2017 -kiertue huipentui syyskuun lopussa käytyyn loppukilpailuun, joka järjestettiin Tuurin kyläkaupan pihamaalla. Kai Sirén (ajalla 6.33) voitti puunkuormauksen suomenmestaruuden, Petri Varkoi (7.00) tuli toiseksi ja Reijo Niskanen (7.02) kolmanneksi.
puunkuormaajamestari voittajat 2017

– Taso oli korkea niin kuin näissä kisoissa on ollut tapana. Oli hienoa nähdä yhä enemmän naisosallistujia. Nykyaikainen kalusto on tehnyt puunajosta tekniikkalajin, sanoo Volvon Trucksin Länsi-Suomen aluejohtaja Kimmo Ahonen. Hän on toiminut Volvolla projektivastaavana.

Ahonen sanoo, että finaali oli upea kokemus. Runsaslukuinen yleisö oli tullut paikalle varta vasten seuraamaan loppukilpailua. Lisäksi tapahtumaan tuli Volvon asiakkaita eri puolilta Suomea esittelemään omaa kalustoaan.

Puunkuormaajamestari-kiertue järjestettiin 32. kertaa. Alkukilpailut pidettiin kahdessa erässä kevään ja syksyn aikana. Kilpailusuorituksia kertyi lähes tuhat. Alkukilpailuissa ratkaistiin naisten- ja veteraanisarjojen voittajat: naisista paras oli Maija Pohjankivi ja veteraaneista Kari Rahikka.

– Nopeus syntyy suunnitelmallisesta ja rauhallisesta tekemisestä. Kokemus näkyi parhaissa suorituksissa. Kova rutiini ja itseluottamus mahdollistavat sen, että pystyy huippusuoritukseen myös kilpailutilanteessa, Ahonen sanoo.

Ahonen muistuttaa, että kuorman tekeminen on vain osa vaativasta työstä.  Lisäksi kuljettajan on pärjättävä auton kanssa haastavissa olosuhteissa. Ne, jotka menestyvät tässä kisassa, pärjäävät hyvin metsässäkin.

Nähdään taas kilpailun merkeissä 2018!

Lisää kuvia Volvo Trucks Suomi Facebookissa