Kuorma-autot

Kovia tuloksia Älykäs kuljetus -testijaksolla

Kuljettajat oppivat helposti Volvon käsittelyn ja saivat uusia vinkkejä taloudelliseen ajotapaan Älykäs kuljetus 2017 -testijakson aikana. Parhaat kuljettajat tekivät todella kovia tuloksia normaaleissa ajotehtävissä, kertoo Volvon palvelutuotteista vastaava Vesa Soppi.
Älykäs kuljetus 2017 -testijakso

Testijakso järjestettiin viime keväänä ja kesänä.  Testijakson aikana 28 kuljetusliikettä eri puolilla Suomea sai viikoksi käyttöönsä Volvo FH -kuorma-auton.

Testiautot olivat kuljetusliikkeiden perusajoissa, eivätkä kuormat ja painot poikenneet normaaleista kuljetustehtävistä. Volvon seurantatyökalujen lisäksi kuljetusliikkeet seurasivat kulutusta käsikirjanpidon avulla. Näin varmistettiin, että tulokset ovat luotettavia.

– Osasin odottaa hyviä suorituksia, mutta silti taso yllätti minut. Parhaat olivat todella kovan luokan tuloksia. Kuljettajat hyödynsivät auton teknisiä apuvälineitä maksimaalisella tavalla. Vaikka Volvo FH on optimoitu maantieajoon, sillä tehtiin myös jakeluajossa hyviä tuloksia, Soppi sanoo.

Soppi korostaa, että suoritusten arvoa nostaa se, ettei monella kuljettajalla ollut aikaisempaa kokemusta Volvosta. Myös nämä kuljettajat onnistuivat erinomaisesti Volvon ratin takana. Se on merkki siitä, että Volvo on selkeä ja looginen työympäristö, jonka käyttö on helppo oppia ja sisäistää. Kuljettajien palaute työympäristöstä on ollut erittäin positiivista.

Millaisia oppeja testijaksolta kertyi?

– Kuljettajan osaamisen merkitys korostuu entisestään. Nykyaikaisessa kuorma-autossa on paljon kuljettajan työtä helpottavia apuvälineitä. Jos pystyy hyödyntämään auton teknisiä ominaisuuksia, se mahdollistaa polttoainetaloudelliset ja tehokkaat kuljetukset, Soppi toteaa.

– Kuljettajien onnistuminen edellyttää, että yrityksellä on selkeä ja julkilausuttu näkemys kokonaistaloudellisuuden merkityksestä ja työntekijöillä mahdollisuus seurata omaa suoriutumistaan. Näin he voivat ymmärtää, mitä se tarkoittaa heidän omassa työssään. Hyvä henki yrityksessä vaikuttaa positiivisesti lopputulokseen. Jos jokin osa putoaa pois, kokonaisuus ei toimi.

Soppi painottaa, että uuden kuorma-auton luovutustilaisuuteen pitää käyttää aikaa. Näin kuljettajat oppivat auton oikean käyttötavan. Se on investointi, joka maksaa itsensä takaisin nopeasti.

– Teemme luovutustapahtumasta mahdollisimman hyvän ja näin varmistamme, että auton käyttäjät ymmärtävät laajemmin, miten tekniset apuvälineet toimivat. Käytännön kautta opitut taidot menevät selkäytimeen.

Volvon valikoimasta löytyvät työkalut, joiden avulla voi helposti seurata liikenteessä olevia ajoneuvoja ja kuljettajien suoritusta. Yrittäjän arki helpottuu ja aikaa säästyy, kun liiketoiminnan kehittämiseen tarvittava tieto on helposti saatavilla.

– Kuljettajien osaamisen kehittämiseksi voimme tarjota niin perus- kuin räätälöityä koulutusta, jossa syvennetään osaamista yrityksen omien kuljetustehtävien ja tarpeiden mukaisesti.