Volvo kuorma-autot

Suomi

×

Powder-Trans koulutti, polttoaineenkulutus laski

Jauhekuljetuksiin erikoistunut Powder-Trans on kouluttanut kuljettajiaan ennakoivaan ja taloudelliseen ajotapaan yhteistyössä Volvo Trucksin kanssa.
Fredrik Blomqvist, Powder-Trans

Koulutuksia täydentää vuoden seurantajakso, jonka aikana Volvon asiantuntija seuraa ajosuorituksia ja auttaa kehittämään polttoainetaloudellisuutta entisestään. Yhteistyöllä on saavutettu useiden prosenttien säästöt polttoaineen kulutuksessa.

Liedossa kotipaikkaansa pitävä Powder-Trans ajaa suurteollisuuden jauhekuljetuksia Pohjoismaissa ja jonkin verran myös Keski-Eurooppaan. Vuonna 1972 perustettu perheyritys on toiminut samalla erikoisalalla alusta saakka.

– Kuljettajat tekevät paljon enemmän kuin ajavat kuorma-autoa. He ovat käyntikorttejamme, jotka hoitavat lastaukset ja purut itsenäisesti asiakkaiden luona. Siksi satsaamme kuljettajiin ja heidän kouluttamiseensa, toimitusjohtaja Fredrik Blomqvist kertoo.

Powder-Trans työllistää yli 150 henkilöä. Yhtiöllä on omia kuorma-autoja yli 70, joista 55 on Volvoja. Kun alihankkijat lasketaan mukaan, Powder-Trans pyörittää kuljetuksia noin sadan auton voimin.

Blomqvist sanoo, että jokainen kuljettaja osaa ajaa uusia Volvoja, mutta ilman koulutusta niiden ominaisuuksista ei saa kaikkia hyötyjä irti. Siksi Powder-Trans räätälöi kuljettajilleen koulutuksen ja vuoden kestävän seurantajakson yhdessä Volvon kanssa.

– Olen nähnyt, kuinka kuljettajat saavat koulutuksissa ahaa-elämyksiä. Koulutuksen, raportoinnin ja neuvonnan ansiosta kuljettajien ajotavat ovat rauhoittuneet, ja he osaavat hyödyntää uusia ominaisuuksia. Olemme saavuttaneet useiden prosenttien säästöt polttoaineen kulutuksessa.


Koulutuspaketissa käytiin läpi, miten Volvo ja sen uudet ominaisuudet, kuten I-See -vakionopeudensäädin, teknisesti toimivat. Sen jälkeen käynnistyi vuoden seurantajakso. Sen aikana Volvon asiantuntija seuraa ajotapoja ja raportoi kehityksestä kuljettajille, jotka voivat näin kehittää omaa osaamistaan.

– Rajoitinta vastaan ajaminen on vähentynyt paljon ja rullaaminen puolestaan lisääntynyt. Kuljettajat pystyvät sovelluksen kautta seuraamaan omaa suoritustaan. Moni on parantanut suoritustaan ja saa koko ajan vihreitä pisteitä, kertoo Blomqvist.

Lue lisää kuljettajakoulutuksestamme

Lue lisää polttoaineenkulutuksen seurannasta