Kuorma-autot

Tapiolan Lämpö Oy paransi kuljettajien taitoja koulutuksella

Tapiolan Lämpö sai Volvon järjestämästä koulutuksesta ennakoivan ajon direktiivipäivän ja oppia, jota kuljettajat voivat hyödyntää jokapäiväisessä työssään.
Tapiolan Lämpö kuljettajakoulutuksessa

Tapiolan Lämpö -konserni tarjoaa isännöinti-, asiantuntija-, huolto-, kunnossapito- ja kuljetuspalveluita pääkaupunkiseudun asunto- ja kiinteistöyhtiöille.

Käytännönläheisessä rastikoulutuksessa perehdyttiin kuorma-auton tekniikkaan, käyttöön ja taloudelliseen ajotapaan. Koulutus rakennettiin yhtiölle sopivaksi Volvo Trucksin kuljettajakouluttaja Tatu Ljokkoin kanssa.

Tapiolan Lämmön korjaamopäällikkö Mika Virtasen mukaan koulutus tuli ajankohtaiseksi, koska ajoneuvojen tekniikka kehittyy nopeasti. Lisäksi ammattikuljettajien on hyvä säännöllisin väliajoin päivittää ajotapojaan, jotta ne pysyvät turvallisina ja taloudellisina.

– Volvo pystyi tarjoamaan laajimman ja parhaan paketin. Saimme koulutuksesta juuri niitä asioita, joita haimme ja tarvitsimme. Kuljettajat ovat saaneet konkreettista apua omaan työhönsä, ja kuorma- autoteknologia on tullut tutummaksi.

Liiketoimintajohtaja Aki Räsänen toteaa, että Tapiolan Lämmölle räätälöidyssä koulutuksessa oli sopivassa suhteessa teoriaa ja käytäntöä. Kuljettajilta on tullut kiitosta molemmista.

– Esimerkiksi nuoret kuljettajat pärjäävät paremmin Volvon koulutuksen ansiosta liukkaissa ja lumisissa olosuhteissa. Ajotaidon parantumisen lisäksi saimme hyviä vinkkejä, miten kuorma-autoa käytetään taloudellisesti, tehokkaasti ja kalustoa säästäen.


Virtasen mielestä Volvon direktiivikoulutus oli hyvin suunniteltu ja hienosti järjestetty. Rastit olivat mielekkäitä, ja niiden aikana käytiin läpi oleelliset asiat.

– Rastikoulutus toimii hienosti, sillä ohjekirjat jäävät helposti lukematta. Moni taitava kuljettaja ei välttämättä hallitse suomen kieltä. Saimme runsaasti hyvää oppia ja hyötyä koulutuksesta.