Volvo kuorma-autot

Suomi

×

Tulevaisuuden tähdet loistavat kolmatta kertaa

Kuljetusalan tähtioppilaat ovat aloittaneet Tulevaisuuden tähdet III -koulutusohjelman.
Volvon tehtaalla

Syys-lokakuun vaihteessa kahdeksan kuljetusja logistiikka-alan opiskelijaa Jyväskylän ammattikorkeakoulusta, Tampereen teknillisestä yliopistosta ja Hankenista vierailivat Volvo Trucksin tehtailla Göteborgissa. Ohjelman ensimmäisessä osassa tutustuttiin kuorma-autojen suunnitteluun ja valmistukseen sekä globaaleihin kuorma-automarkkinoihin.

Kuorma-autoliikenteen Volvo Säätiö mahdollistaa Tulevaisuuden tähdet -ohjelman järjestämisen. Suunnittelusta ja käytännön toteutuksesta vastaavat Volvo Finland Ab ja Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry. SKAL, Volvo ja oppilaitokset ovat olleet mukana valitsemassa sopivia osallistujia.

Koulutusohjelma koostuu kolmesta noin viikon pituisesta koulutusjaksosta. Toinen jakso järjestetään alkuvuonna 2016 Suomessa, ja sen aikana ryhmä tutustuu usean edistyksellisen kuljetusliikkeen toimintaan. Myöhemmin keväällä on vuorossa kolmas jakso, jonka aikana perehdytään alan viranomaistyöhön ja järjestökentän toimintaan.

– Opiskelijat saavat koulutusohjelmasta monipuolisen ja kattavan kuvan omasta alastaan. Samalla he voivat verkostoitua yritysten kanssa. Moni osallistuja onkin päässyt kuljetusliikkeisiin kesätöihin ja osa jopa vakituiseen työsuhteeseen. Raskaan liikenteen toimijat puolestaan tutustuvat alalle tuleviin nuoriin, jotka välittävät tietoa tulevaisuuden trendeistä, sanoo Volvo Trucksin jälleenmyyjäliiketoiminnan johtaja Ulf Strömsholm.

Koulutusohjelman järjestäjät ja osallistujat kokoontuivat ennen Göteborgin-matkaa tutustumaan toisiinsa. Tilaisuudessa opiskelijat kertoivat pitävänsä osallistumistaan hienona mahdollisuutena, joka avaa ovia moniin paikkoihin ja kartuttaa osaamispääomaa.

SKAL:n kuljetusasiantuntija Jari Harju odottaa, että pääsee kuulemaan opiskelijoiden näkemyksiä ajankohtaisista asioista. Hänestä on myös hienoa päästä näkemään, miten Volvon organisaatio toimii. Harju vastaa SKAL:ssa Tulevaisuuden tähdet -ohjelmasta.

– Opiskelijat voivat rakentaa verkostoja jo ennen valmistumistaan, ja he saavat kattavat tiedot kuljetusalasta. Ohjelmaan sisältyy paljon sellaista, mitä ei koulun penkillä opeteta. Nykyaikainen logistiikka on paljon enemmän kuin pelkkää kuljettamista.