Volvo kuorma-autot

Suomi

×

HCT-opit rakentavat tulevaisuutta

Volvo Trucks haluaa tukea kuljetusalan kehitystä ja on siksi aktiivisesti mukana suomalaisissa HCT-kokeiluhankkeissa (High Capacity Transport).
Orpe Kuljetus HCT-auto

Hankkeissa kerättyjä kokemuksia voidaan hyödyntää tulevaisuudessa ja näin varmistaa toimialan kilpailukyky.

– Volvo on panostanut Ruotsissa pitkäjänteisesti HCT-kehitystyöhön. Me olemme voineet tuoda siellä kertynyttä osaamista suomalaisiin projekteihin, tuotepäällikkö Juha-Matti Raatikainen sanoo.

Raatikainen arvioi, että pääsääntöisesti kokeiluhankkeet ovat edenneet tähän saakka hyvin, eikä kuorma-autotekniikan näkökulmasta ole törmätty merkittäviin haasteisiin. Volvon valikoimasta löytyy sopivat kuorma-autot ja lisävarusteet myös kaikkein raskaimpiin ajotehtäviin.

– Suuret yhdistelmät voivat parantaa merkittävästi tehokkuutta, kun niitä käytetään oikean tyyppisissä kuljetustehtävissä, esimerkiksi runkolinjojen nonstopliikenteessä, toteaa Raatikainen.

Myös myyntijohtaja Kimmo Ahonen pitää HCT-kokeiluhankkeiden alustavia tuloksia tehokkuuden kannalta lupaavina.

Tämä edellyttää kuitenkin hyvää suunnittelua ja perehtymistä.

– Oikein toteutettuna mittojen ja massojen muutoksilla voidaan lisätä kuljetusten tehokkuutta. Tulokset osoittavat, että Suomessa on tehty oikeansuuntaisia päätöksiä, mutta maltti on valttia.

Ahonen sanoo, että Volvo haluaa auttaa kuljetusliikkeitä kehittämään uudenlaisia ratkaisuja. Se on ainoa keino pärjätä kilpailussa. Jos ei ole valmis miettimään asioita uudella tavalla, kehitys ajaa ohi.

– On parempi olla mukana oppimassa ja keräämässä kokemuksia. Ennakkoluulottomat ja rohkeat kuljetusliikkeet laittavat itsensä peliin vain ja ainoastaan turvatakseen kumipyörillä tapahtuvan tavarankuljetuksen kilpailukyvyn.

HCT-autot ovat joko yli 25,25 metriä pitkiä tai niiden kokonaismassa on yli 76 tonnia, eli niiden mitat tai massat ovat suurempia kuin lainsäädäntö sallii. Kuorma-autot liikennöivät Trafilta anotulla poikkeusluvalla. Kokeiluprojektit ovat määräaikaisia, ja niihin liittyy tutkimusvelvoitteita.

HCT-autot

  • Joko yli 25,25 metriä pitkiä tai niiden kokonaismassa on yli 76 tonnia.
  • Liikennöivät Trafilta anotulla poikkeusluvalla.
  • Kokeiluprojektit ovat määräaikaisia, ja niihin liittyy tutkimusvelvoitteita.